Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29021)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
30-06-2018, 22:41:58

Gość 2018-06-30 18:13:39
Czy masz szwy czy coś co nie potrzeba ściągać?
Ja mam szwy które mają się same rozpuścić. Na razie zaklejone plastrami. Mieszkanie wysprzątałam przed operacją, a teraz jednak większąść czasu leże. Uważaj na siebie i się oszczędzaj. Ja staram się więcej warzyw jeść i pić, no i oczywiście dodatkowo uzupełniam witaminy wapń+k2+magnez+żelazo, żeby się wszystko zrosło szybko. Z głosem nadal słabo, ale to dopiero 3ci dzień, a i jeszcze jakieś dzwine, silne bólo-skurcze mam na granicy przełyk-żołądek, szczególnie zaraz po podniesieniu się i co ok. poł godziny w pozycji stojącej. Trochę jakby zgaga, ale dużo, dużo silniejsze. Pozdrawiam, Asia
gość
01-07-2018, 09:01:49

Agnieszko, powiedz mi czy wyczuwasz po palcami dotykając szyji z tyłu, że czegoś brakuje, takie zagłębienie zaraz nad siudmym kręgiem, tą najbardziej wystającą kością. Już zaczynam wariować, że się coś przesunęło, a nawet mi rtg nie zrobili po operacji. Pierwsza kontrola dopiero pod koniec sierpnia. I co mnie jeszcze trapi skręcając głowę lekko w lewo i w prawo, mdli mnie, powinno tak być? Pomocy! Zwariuje! I jeszcze mi ta zakrzepica w głowie siedzi :( Asia (3cia doba po operacij)
gość
01-07-2018, 18:23:53

Nie dotykam tam :) dziś pojechałam z mężem i dxiećmi 60km za Kraków i zbieraliśmy pożeczki... Taaa, ja nie usiedzę na tyłku. Trochę mnie mięśnie pid łopatkami bolą i rana ciągnie, ale jestem dobrej myśli. To o czym piszesz, te bóle, niby skurcze też muałam od 2 doby do 4, przeszło. Okropne uczucie. Mam probkemy z przełykaniem ale to chyba związane z ułożeniem szyji. Ja jade we wtorek na ściąganie szwów. Kontrole mam.... Dopiero 10 sierpnia, też mam schizy czy się coś nie poprzesuwało ale wtedy to byśmy chyba wyły z bólu:)
gość
01-07-2018, 18:24:54

Ja RTG miałam zaraz jak mnie spionizowali na 2 dzień....
gość
02-07-2018, 10:40:32

Takie zagłębienie nad 7 kręgiem ja też mam a nie miałam żadnej operacji. Wiec to na pewno nie to i możesz być spokojna.
gość
02-07-2018, 11:06:14

Czy chodzice na rehabilitacje pól roku po operacji, czy sa takie osoby ktore nie chodza i dobrze sie czuja?
gość
02-07-2018, 19:46:50

Mi od razu doktor powiedziała, że rehabilitacja nie będzie potrzebna. Nie wiem na jakiej podstawie, ale skoro tak. Operacja 28.06.2018 c6/7
A jak tam Wasze głosy? 4 doba, a ja nadal skrzecze jak żaba, jakby mi się struny nie zamykały. Pozdrawiam, Asia
gość
07-07-2018, 13:16:06

Asiu, jak się czujesz? Ja powiedzmy, że ok, ale... Każde kichnięcie czy kaszlnięcie to straszny ból pomiędzy łopatkami, oczywiście brak pełnwgo zakresu ruchów szyji, po nocy jak otwieram oczy bolą mnie całe plecy (śpię na poduszce ortopedycznej). Lekarz mówił, że przez implabt mam inne ustawienue kręgosłupa, fakt chodzę wyprostowana, wcześnuej pół życia pokrzywiona. Czy to mięśnie i ścięgna mnie tak bolą od innego ułożenia ciała? To w końcu mienie? 25 czerwca operacja, od 2 lipca beż żadnych leków. Pozdrawiam Aga
gość
08-07-2018, 01:09:01

Cześć dziewczyny :)
25 czerwca mialam operacje c6 c7. Tez mam implant peek. Pierwsze pare dni po operacji byly najgorsze, ale teraz pomalu dochodze do siebie. Od 3 dni juz nie lykam przeciwbólowych, myję się juz całkiem sama. Zastanawiam sie kiedy powinnam zacząć rehabilitacje....bo do poradni rehabilitacyjnej wizyte mam dopiero 9 sierpnia...jak u Was jest?
plus Boje sie ze za wczesnie odesla mnie do pracy i bedzie powtorka bolu
gość
08-07-2018, 01:10:40

Ps pozdrawiam Ola

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: