Ja do pracy planuje wrócić po 20 września czyli po zabiegach (1 części), które zaczynam 13 sierpnia, czyli 6 tyg po operacji wg zaleceń moich lekarzy. W domu mam ćwiczyć ręce, lewą, która była cała zdrętwiała i już z przykurczami i... Mam się traktować normalnie, tzn robić wszystko co przed zabiegiem do czasu aż sama poczuję, że dość to samo z prowadzeniem auta, mam sama zadecydować kiedy, chodzi o szybkie skręty głową, parkowanie tyłem, nie za pomocą lusterek itd. Teraz przeszkadza mi ta dziwna gula w gardle... A, i spanie na tej poduszce - rano bolą mnue całe pkecy i marzę żeby jak najszybciej wstać. Mój rehabilitsnt mówi, że to z powodu nowego ustawienia kręgisłupa, chodzę prosto, przez implant mam zupełnie nową pozycję i minąć musi 3-4 miesiące aż się wszystko ułoży. I ten problem z kaszlem i kuchaniem, no jakby mi chciało wyrwać gardło z plecami.... (odkryłam, że jak docisnę ręką mostek zaraz pod obojczykami ba środku ból jest o wiele mniejszy....)
Pozdrawiam
Aga z Krakowa
42l, peek c6/c7, 25.06.18r
Ps
Dyże macie blizny? Moja spora i po ściągnięciu szwów nie za ładna, stosujecie coś na nie już??