Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29021)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
27-06-2018, 13:29:30

Czytam, czytam ze zrozumieniem zwlaszcza ostatnie posty.
gość
27-06-2018, 14:14:37

Gość 2018-05-10 11:34:54
Ania39 Dawno tu nie zaglądałam jestem po operacji 3 miesiące a dolegliwości nie ma końca, w tej chwili lece na zastrzykach z dexaku jedyny plus to brak zaworów głowy i zaburzeń równowagi , rwa barkowa łapie i sama odpuszcza Lekarze twierdzą ze operacja powiodła się a to co zostało to wina zwyrodnień Jestem ciekawa co u Ciebie Aniu z Prochowic bo widze ze też się nie odzywasz -daj znac
Aniu u mnie masakra bóle mi powróciły ze zdwojoną siła ręka prawa znów dretwieje najgorzej ze teraz mam bóle bardziej z lewej....gdzie przed operacja miałam po prawej. Prawie codzienne bóle głowy takie inne tępe inaczej tego nie umiem opisać są nawet przy ziewaniu. Bardzo boli mnie lewy bark potwornie piecze. Robiłam kontrolne zdjęcie i niby ok ale ja się czuje strasznie. Chyba musze pojechać do Sakowskiego
gość
27-06-2018, 18:49:45

A ile czasu jesteś po operacji?
gość
27-06-2018, 21:59:41

Zgadzam się Dr Kowalina Elblągu bardzo dobry neurochirurg, operował mnie pod koniec kwietnia jutro jadę do kontroli. Kołnierz noszę 2 m-ce,ciekawe czy jutro pozbędę się tego grubego szalika.Pozdrawiam
gość
28-06-2018, 05:01:13

A jak się czułaś po operacji jak długo czekałaś na zabieg. Napisz proszę coś więcej.
gość
28-06-2018, 08:12:04

Po operacji rewelacja na 3 dobr do domu zero bólu drętwienia i oczywiście od razu poszalalam bo jak tu nic nie robić jak jest super.Niestety organizm nauczył mnie posluszenstwa i już stosowalam do zaleceń lekarza 2mce kołnierz odpoczywać, spacerowac.Zbieg miałam bardzo szybko bo w każdej chwili groziło mi porażenie 4konczynowe zwylkr potknięcie mogło to spowodować.Przepraszam za błędy, Ale pisze podczas podróży
gość
29-06-2018, 18:36:51

Jak myślicie czy we wszystkich szpitalach dają takie same implanty? Od czego to zależy jaki się dostaje? Podzielcie się swoimi opiniami:) POzdrawiam
gość
29-06-2018, 19:16:44

Cześć. Mam na imię Agnieszka operację na poziomie c6/c7 miałam w ubiegły poniedzuałek. Od środy w domu. Od dziś mogę normalnie jeść, bo przrz te 3 dni po operacji ból przy przrłykaniu okropny. Ustał okropny ból lewej ręki, zostały zdrętwiałe paluchy... Ma to przechodzić powoli. We wtorek mam jecgać na ściągnięcie szwów, będzie to 8 doba, tak ma być? Nie za szybko? Śpicie na tych poduszkach profilowanych? Ja kupiłam wczoraj i koszmar, mam wrażenie, że się duszę na niej... Jestem z Krakiwa, może ktiś też??
gość
30-06-2018, 11:09:29

Gość 2018-06-29 21:16:44
Śpicie na tych poduszkach profilowanych? Ja kupiłam wczoraj i koszmar, mam wrażenie, że się duszę na niej...
Witaj Agnieszko, mnie cięli w czwartek, również c6/c7 i implant peek, bez blaszek, wczoraj wróciłam do domu, wszystko poszło świetnie, ból gardła jak przy grypie, pobolewanie mięśni między łopatkami, ale w porównaniu do przebytych rwy kulszowych, to jest nic. Struny tylko mi siadły. Sama używam poduszek profilowanych od dłuższego czasu. Mam 3 :/ Najlepiej mi leży ta z Jysk`a, w pozycji na boku, a płaska i miękksza, do leżenia na plecach. Jak to się dusisz? Chyba nie leżysz na brzuchu? Nie wolno. Pozdrawiam, Joanna
gość
30-06-2018, 16:13:39

Joasiu. Mam tą z jiska, dziś spałam na niej całą noc. I było super. Nie śpię na brzuchu, tylko na bokach i plecach. Też mam identyczny implant jak Ty :) Czy masz szwy czy coś co nie potrzeba ściągać? Ja już posprzątałam mieszkanie wczoraj (w 4 dobie) oczywiście w miarę rozsądku, nie podnoszę rąk do góry, nie nosze, syn i mąż takie rzeczy robą za mnie. Najgirsze, że 4ro latek nie potrafi zrozumieć czemu nie wolno skakać po łóżku jak na nom siedzę***:) ale jest super, można spać, po rwie mam za sobą 2 mies bez snu praktycznie....

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

Guz przysadki mózgowej
Od roku czasu mam bóle głowy. Takie do wytrzymania. 5msc temu w badaniu krwi wyszła wysoka prolaktyna i gran.kwasochłonne. Do bólów głowy, doszły zaburzenia wzrokowe, czasem mam mroczki przed oczami z lekkimi zawrotami głowy.. Na rozenons głowy czekam do 17 kwietnia :( objawy nie ustępują. Na skierowaniu pani neurolog nie wpisała pilne. I stąd tyle czekania Czy ktoś miał tak podobnie i podejrzenie guza przysadki mózgowej ??
gość
Paraliż rąk w samolocie
Czy ktoś się spotkał z takim przypadkiem. Syn po raz pierwszy leciał samolotem. W czasie startu sparaliżowało mu obie ręce, częściowo policzki, miał problem z mówieniem. objawy zaczęły ustępować, gdy samolot osiągnął wysokość. Trwało to około godzinę. Potem się już nie powtórzyło. Co może być powodem?
gość
Prośba o pomoc
Dzień dobry, Jestem studentką pedagogiki o specjalności WWR i w przyszłym roku będę bronić pracy magisterskiej. Praca będzie dotyczyć dzieci z afazją i potrzebuję 2 przypadków do porównania z innymi, które już posiadam. Jednym z przypadków jest moja córka, która uczęszczała do poradni p-p. To ze względu na nią wybrałam taki kierunek studiów. Chciałabym prosić o wgląd do dokumentacji dziecka, oczywiście za zgodą rodzica. Żadne dane nie będą upublicznione. Bardzo proszę o pomoc w poszerzaniu wiedzy innych rodziców i specjalistów. Będę bardzo wdzięczna za każdą informację. Z poważaniem, Dorota Kozak
Reklama: