Magda .Byłam operowana w listopadzie 2017 też 2 poziomy i stabilizacja u mnie C6/C6/C7.Każdy się boi,ale mówiąc o sobie gdybym miała podjąć decyzję o operacji jeszcze raz z takimi objawami i bólem jaki miałam przed operacją,to na pewno nie wahałabym się nawet chwili.Wiadomo -pierwsze dni po lekkie nie są,ale zdecydowanie lepsze niż przed operacją.Magda - myśl pozytywnie A w chwilach zwątpienia poczytaj to forum od początku.Pozdrawiam Monika
Do K po operacji c5-c6 i c6-c7 funkcjonuje w miare normalnie jezdze samochodem ,rowerem,plywam i niemam niedowładu ani bólu.To byla moja decyzja.Kiedyś na forum ułozyliśmy ABC szyjek,jak i artykuł którego współautorem jest dr.Łątka o tym dlaczego niebac sie operacji... polecam dobra lektura pozdrawiamm PIOTR M.
Witam Maj77 kregoslup nie jest zle szyjny jak żyroskop ledzwiowy 4 poziomy-2 wypukliny i 2 przepukliny-ale cisza.Dalej sie rechabilituję 2 razy w roku raz na nfz i raz za 50% i daję radę.Postaram się cześciej zaglądać.
Witaj Piotrze. Jesteś przykładem , że operacja to nie koniec świata,wręcz przeciwnie. Bardzo lubię czytać twoje wpisy,przed operacją bardzo pomagają,a po dają nadzieję że można żyć w miarę normalnie.Cieszę się że szyja w porządku bez zmian,walcz dalej z lędźwiowym. Pozdrawiam Monika
cześć. piszę pierwszy raz ale czytam was / i nie tylko / od dawna moje zdanie w tym temacie jest takie każdy z nas jest inny ma inny próg bólowy wykonuje inną pracę i choć wydawało by się że jedna choroba a jednak u każdego inna/ nawet przy tych samych objawach/ do tego dochodzi wiek inne schorzenia współistniejące oraz wynik rezonansu magnetycznego czasem nie ma aż tak silnych dolegliwości a jest żle i potrzeba operować więc nie należy się przed operacją sugerować /i nakręcać/ tym co mówią inni tylko zaufać dobremu lekarzowi a dzielić się tylko tym co po operacji robić a czego nie aby było jak najlepiej
Zglaszam się Ania 39 jestem dzien po operacji miala byc 12ego ale przesunęło się o 1 dzien Nie jest źle bòl jest ale pomagają srodki przeciw bòlowe najważniejsze ze odrazu przeszedł mi ucisk gardle i normalnie oddycham i brak szumu w głowie i uszach reszta ma ustąpic z czasem