Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29017)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
31-07-2011, 20:50:15

Dawno się nie odzywałam ale to nie znaczy że jestem nieobecna Śledzę pilnie szyjkowe forum Pomimo że od mojej drugiej operacji mjneło już 16 miesięcy i należę raczej do weteranek to i tak czerpię od Was drogie Szyjki mnóstwo nowych informacji zwłaszcza o sposobach i miejscach rehabilitacji Niestety nie ze wszystkiego można skorzystać ale warto wiedzieć Do końca września jestem na rencie ale co dalej nie wiem Złożyłam już nowe papiery do zus ale tyle się teraz słyszy że się po prostu boję Mój neurochirurg z którym cały czas jestem w kontakcie w zaświadczeniu wpisał mi jako chorobę podst. mielopatię szyjną,spondylozę szyjną i stan po dwukrotnej discektomii a ponadto w opisie - niedowład kończyn górnych zwłaszcza lewej i trwałe objawy pochodzenia rdzeniowego Nie wiem czy to jest dostateczny powód aby nadal być rencistką Wiem jedno że tylko dzięki temu iż w ciągu 9 miesięcy 2 razy byłam na rehabilitacji (łacznie 62 dni) stan mój się nie pogorszył i wizję kolejnej operacji na razie mogę odsunąć 19-go września mam kolejną rehabilitację i mam nadzieję że zus mi nie przeszkodzi Życzę wszystkim dużo słońca bo bardzo nam go brakuje a ono również ma duży wpływ na nasze samopoczucie Pozdrawiam serdecznie Bogda
gość
01-08-2011, 07:32:34

Witam.
Spinko, linki dotyczące MPK w Krakowie.

http://www.krakow.pl/bezbarier/ulgi_i_uprawnienia/2505,artykul,komunikacja_miejska.html

http://www.mpk.krakow.pl/

================================
Januszu, na tacę też się coś znajdzie:

Pieniądze idą do nieba a przed bramą stoi święty Piotr
idą 1 groszówki, 2roszowki, 5 groszówki, 10 groszówki, 20 groszówki, 50 groszówki,
złotówki, 2 złotówki, dochodzą 5 złotówki święty Piotr zamkną bramę.
5 złotówki pytają zdziwione
-święty Piotrze nie wpuścisz nas do nieba?
- Nie, nie wpuszczę
- no ale dlaczego?
- bo nie widzę was w kościele.
================================

Cisza przed burzą .

Miłego, Irek
krak62
gość
01-08-2011, 16:13:08

Witajcie coś forum przycichło pewno zmiana pogody i większa częśc odczuwa bóle tak jak ja ale cóż weterani mają to do siebie że odczuwamy zmianę pogody .

Irek dziękuję ale u mnie pięciozłotówki mile widziane nie gardzimy też banknotami o i każda waluta mile widziana .

Spinka jak widzę nie zły z Ciebie obieżyświat jasne jak przez Toruń to tylko Telefon a W Krakowie z Irkiem na kawę

Mam pytanie Czy reszta z listy Mafii jeszcze czyta to forum wzywam do zgłaszania i pisania co się z wami dzieje i jak się czujecie

JANUSZ - Toruń - janusz-kur2@wp.pl - Skype: skromniak2 - gg: 7435779
ZOSIA - Warszawa - zocha_59@o2.pl
SPINKA - Ożarów Mazowiecki / Warszawa - myspine@gazeta.pl
BOŻENA - Wrocław - ixodida@neostrada.pl
DOROTA - Ostrołęka e.d.g@wp.pl - Skype: dorka1130 gg: 10208155
Amadobo (Ania) - Wrocław - gg: 3348670
ADA(Dorota) - Wyszkow -dorakami@op.pl - gg 3996241
IREK (krak62) - Krakow - ir62@o2.pl
Osia (Małgorzata) – Warszawa – 1431wima@gmail.com
Vika Z.Gdańsk -vika45@wp.pl

Pozdrawiam Ks Janusz
gość
01-08-2011, 21:35:13

Drogie Szyjki,
tak patrzę sobie jak się denerwujecie pomysłem rankingu. A może hmmmm zlekceważyć to ? Nie przejmować się?. Moja poczta ostatnio jest zasypywana informacjami, że jakaś moja wypowiedz została oceniona. No i dobrze, niech sobie będzie, jesli to kogoś bawi.
Mnie to obojętne. Mnie się robi tylko przykro, kiedy radzę z dobrego serca, a osoba, do której się zwracam złamanego "dziękuję" nie rzuci. Trudno, takie jest zycie.
Donoszę jednocześnie uprzejmie, że moja szyja ma się dobrze, to znaczy wszystkie objawy mielopatii odpłynęły w siną dal, trochę coś tam pobolewa czasem, ale pewnie w moim wieku to juz musi i już.
Jestem chyba rzadko tu występującym przykładem ozdrowienia. Tylko mój lędzwiowy wrzeszczy glośno o zainteresowanie, niech go diabli...
------------
Lekarz umarł i stoi przed bramą niebios. Staruszek Piotr przed wpuszczeniem wypytuje duszyczkę o zasługi na padole ziemskim. Kiedy przyszła kolej lekarza, ten na pytanie Świętego wyjawia, jaki zawód uprawiał na ziemi.
A nie, kochaniutki, ty wchodzisz wejściem dla zaopatrzenia - mówi Piotr- zapraszam.
to ja, Ania znana jako amadobo
Forumowiczka
01-08-2011, 22:26:25

JANUSZU,MŁODSZY MAFIJNY WIELEBNY- STARSZY to bezapelacyjnie VITO CORLEONE
Do tych nominacji w końcu Ci klap w marynarce zabraknie.
Zgłaszam się po Ani jako kolejny prawie ozdrowieniec.
Prawie bo jednak od czasu do czasu muszę się poddać magii rąk terapeuty.Ale jak mawiają-jest dobrze, nie trza psuć
Chwaliłam, chwalę i chwlić będę moje ostatnie ozdrowieńcze odkrycie -osteopatię.
Aniu, niech Ci nie będzie przykro bo to dziękuję zapewnie pada gdzieś w sercu zainteresowanych
Podesyłam w Twoje opiekuńcze ramiona naszą Halinkę- mielopatkę. Mam nadzieję ,że będziesz dla Niej dobrym przykładem.
Dla wszystkich Szyjek tytanowych, plastikowych, metalowych i tych nie tkniętych jeszcze skalpelem wszystkiego dobrego. Z.
gość
02-08-2011, 08:44:19

Witajcie Moi Drodzy:)

Jestem tutaj "na okrągło"..jak tylko czas pozwoli..
Wstyd mi się zrobiło... Aniu....
Ale to może tak nie jest jak myślisz....
Dziękuję Wszystkim....
i Każdemu z Osobna za wszystkie słowa..rady i porady!!!!
Piszę o sobie...,żeby nie to forum.. to nie wiem jakbym żyła i dała sobie ze wszystkimi problemami radę..????

Pozdrawiam bardzo serdecznie.....
Nie będzie mnie 3 tyg.Wyjazd do szpitala rehab.

Uściski....

Halina z mielopatią...
gość
02-08-2011, 08:44:47

Witajcie Moi Drodzy:)

Jestem tutaj "na okrągło"..jak tylko czas pozwoli..
Wstyd mi się zrobiło... Aniu....
Ale to może tak nie jest jak myślisz....
Dziękuję Wszystkim....
i Każdemu z Osobna za wszystkie słowa..rady i porady!!!!
Piszę o sobie...,żeby nie to forum.. to nie wiem jakbym żyła i dała sobie ze wszystkimi problemami radę..????

Pozdrawiam bardzo serdecznie.....
Nie będzie mnie 3 tyg.Wyjazd do szpitala rehab.

Uściski....

Halina z mielopatią...
Początkująca
02-08-2011, 11:45:13

Witajcie szyjki!!!Halinko życzę Ci miłego odpoczynku.
gość
02-08-2011, 16:41:36

Halinko, ja nie myslę, że ktoś jest zły.. a juz wcale nie oceniam kogokolwiek. Jestem tu, bo trafiłam spanikowana swoim stanem i zestresowana oczekiwaniem, zbyt dlugim jak na ten stan, na zabieg.
I zostałam, bo wielu tu życzliwych ludzi się przewija. To wazne, żeby znależć wsparcie i zrozumienie, bo widzę, że wielu z Was tego brakuje w najbliższym otoczeniu. A skoro ja jakos się trzymam, to taka juz jestem, że staram sie wspomóc innych, jesli mogę.
Tak sobie myslę, że my rzeczywiście tworzymy mafię ale nie taką, co czyni innym krzywdę, a taką, która tępi ludzi głupich i złych, którzy wchodząc tu zamierzaja sie dobrze bawic naszym kosztem. Przynajmniej ja będę, póki widzę klawiaturę, wyklikiwac takowych z naszego zakątka.
Halinko, jesli potrzebujesz kontaktu ze mną, zapraszam, Janusz podał moje namiary. Tymczasem owocnej rehabilitacji. Pamietaj, że nasze zdrowie siedzi w naszych głowach, o czym ja przekonałam sie już po wielekroć.
to ja, Ania znana jako amadobo
gość
02-08-2011, 17:17:35

Witam ! Jestem tu nowa. Znalazłam to forum szukając informacji o problemach z kręgosłupem szyjnym , trochę tu poczytałam i po wypowiedziach wnioskuję, że lepiej poddać się wcześniej operacji i nie zwlekać bo może być gorzej . Mam 33 lata ,a 6 lat temu miałam wypadek samochodowy. Nie zastosowano właściwej diagnostyki i dopiero niedawno zrobiłam sobie prywatnie rezonans,dodam ,że wcześniej cały czas miałam róne dolegliwości od kregosłupa ale u nas w mieście stawiają diagnozę na oko. Po rezonansie wyszło , że mam wielopoziomową dyskopatię i masywną przepuklinę na C5 C6 uciskającą na rdzeń kręgowy .Udałam się do neurochirurga i od razu mi mówi: operacja.Dodam,że mam niedowład ręki i się pogarsza,oraz coraz większe dolegliwości bólowe Czasem nie mogę wstać z łóóżka . .Proszę o wypowiedzi może ktoś miał podobnie.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: