Dawno się nie odzywałam ale to nie znaczy że jestem nieobecna Śledzę pilnie szyjkowe forum Pomimo że od mojej drugiej operacji mjneło już 16 miesięcy i należę raczej do weteranek to i tak czerpię od Was drogie Szyjki mnóstwo nowych informacji zwłaszcza o sposobach i miejscach rehabilitacji Niestety nie ze wszystkiego można skorzystać ale warto wiedzieć Do końca września jestem na rencie ale co dalej nie wiem Złożyłam już nowe papiery do zus ale tyle się teraz słyszy że się po prostu boję Mój neurochirurg z którym cały czas jestem w kontakcie w zaświadczeniu wpisał mi jako chorobę podst. mielopatię szyjną,spondylozę szyjną i stan po dwukrotnej discektomii a ponadto w opisie - niedowład kończyn górnych zwłaszcza lewej i trwałe objawy pochodzenia rdzeniowego Nie wiem czy to jest dostateczny powód aby nadal być rencistką Wiem jedno że tylko dzięki temu iż w ciągu 9 miesięcy 2 razy byłam na rehabilitacji (łacznie 62 dni) stan mój się nie pogorszył i wizję kolejnej operacji na razie mogę odsunąć 19-go września mam kolejną rehabilitację i mam nadzieję że zus mi nie przeszkodzi Życzę wszystkim dużo słońca bo bardzo nam go brakuje a ono również ma duży wpływ na nasze samopoczucie Pozdrawiam serdecznie Bogda