Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29018)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
22-04-2010, 17:44:54

Viko, teraz to już faktycznie z dnia na dzień coraz mniej będziesz odczuwała to dławienie. Będzie dobrze, tylko wytrzymaj z dbaniem o siebie. Pozdrawiam

irena
gość
22-04-2010, 18:23:54

Bajkę z zatrudnianiem niepełnosprawnych przerobiłam: w Gdańsku tylko do sprzątania i to najlepiej z umiarkowanym stopniem / było mycie okien! ciekawe czy na wysokości?/ ja nawet załapałam się na staż jako niepełnosprawna -rejestratorka medyczna. A jak było-archiwum , układanie segregatorów z wynikami/ok 8 kg/ po pólkach z drabiny i i wkładanie wyników CT i MRI do segregatorów na podłodze lub krzesełku- kilka godzin z główką na dół. Wytrzymałam trzy dni jak dostałam niedowładu łapek i miałam problem ze zdjęciem gaci! Zrobiłam awanturę w Urzędzie pracy ale gucio to dało. Inna opcja: ochrona w systemie 12/24 godziny.Gratuluję pomysłowości i wyobraźni. Widzicie się dyskopaci w takiej pracy?
Ja wolę zagryzać suchy chlebek i być na utrzymaniu męża i jeszcze troszkę pożyć w naszym kochanym kraju- do renty mi brak dziewięciu miesięcy mimo 15 lat pracy.
Grupę wyrabiam głównie po to aby machnąć legitymacją emerytom, którzy marudzą,że zdrowe babsko siedzi w tramwaju.
Życzę Wam lepszych ofert pracy Vika
gość
22-04-2010, 20:45:17

Witam Was.
Jestem po operacji już 9 miesięcy.
Mam wstawiony implant tytanowy między C5/C6
Mam do was pytanie odnośnie dolegliwości jakie czujecie po operacji.Jeśli w ogóle je czujecie.
Ja mam ciągle spięte mięśnie barku i szyi.I pobolewa mnie w tych częściach.
Ostatnią rehabilitacje mialem w grudniu.
W pon byłem u kontroli i ze zdjęcia rtg wyszło,że neurologicznie bez zmian.
Mam ponoć przykurcz mięśni.
Dzisiaj dostałem skierownie na pole magnetyczne,laser i masaż.
Czy macie podobnie?
gość
23-04-2010, 06:10:51

Witam jestem tylko na sekundę. Pragnę się podzielić najnowszą wiadomością podana przez NFZ : Renciści nie będą operowani na prostatę, bo mają czas do sikania.
===================================
Przychodzi 90 letnia staruszka do sex-shopu i mówi:
- Poproszę ten wibrator!
- Proszę pani - odpowiada sprzedawca - lepiej by babcia do kościółka poszła, pomodlić się...
- Ale ja chodzę, chodzę, synku! Tylko już nie mam się z czego spowiadać!

Nara
gość
23-04-2010, 06:48:57

Witam wszystkich jestem Anna zGoleniowa przepraszamze tak dlugo nie pisalam ale mam troche problemow .13kwietnia bylam na komisju w zus i orzecznik orzekl całkowicie nie zdolna do pracy na 1rok i czekam teraz na papiery zus .Piszecie na forum o przyznaniu stopnia niepełnosprawnosci czy ja też mogę się starać o ten stopien niepełnosprawnosci .Mam problemy nadal po operacji stan zpalny wszystko goi sie po malu .Czeka mnie znowu operacja ale wyszło mi że mam złe wyniki białko ostrej fazy powinno być5 jest7,5 i czekam co mi znowu zalecą bo operacja mnie nie minie to już wiem .Pozdrawiam wszystkich Anna z goleniowa
Forumowiczka
23-04-2010, 06:56:13

Aniu jesteś szczęściarą, ze dostałaś świadczenie od razu na rok! Zwykle dają po 3 miesiące i trzeba zgłaszać sie na kolejne komisje. Tak jak już wcześniej pisaliśmy - oczywiście możesz składać wniosek o orzeczenie stopnia niepełnosprawności.

Słuchajcie, dostałam wczoraj skierowanie na prewencję ZUS, Ciechocinek, sanatorium NFZ. Ktoś z Was tam był??? Wyjazd 11 maja - 3 czerwca. W tej sytuacji napiszę do NFZ o przesunięcie wcześniej przyznanego sanatorium bo terminy się nakładają.
Irek, czy po takiej prewencji ZUS oni zawsze wpisują, że jest poprawa? Jakbyś miał dla mnie wskazówki to może na e-mail?
myspine@gazeta.pl
Nie ukrywam, że zależy mi na uzyskaniu dalszego świadczenia...

Zmykam na rezonans piersiowego, mam stracha co wyjdzie i nie lubię tego badania bo mam lekką klaustrofobię...
gość
23-04-2010, 07:19:35

witam to nie jest świadczenie rehabilitacyjne tylko skladałam na rente i orzecznik orzekl calkowicie nie zdolna do pracy na 1 rok i czekam na papiery z zus ale to co przeszłam na komisji to koszmar .dziekuje za odpisanie i pozdrawiam Anna goleniów
gość
23-04-2010, 10:29:22

Powiedzcie mi proszę, czy ktoś z Was był w sanatorium uzdrowiskowym nr 7 "Dom Zdrojowy" w Jedlinie? Właśnie dostałam skierowanie do owego ośrodka, ciekawe jak będzie

irena
gość
23-04-2010, 14:38:25

Ireno, byłam w Jedlinie w październiku ubiegłego roku. Miejscowość sama w sobie jest urokliwa. Bardzo dużo tras spacerowych,piękny , olbrzymi park, świetne powietrze. Jeżeli chodzisz z kijkami, to weź je ze sobą, są specjalne trasy. Natomiast warunki lokalowe? Tam czas się zatrzymał w latach 70-tych. W Domu Zdrojowym część pokoi jest wyremontowana, musiałabyś zjawić się wcześniej, żeby mieć możliwość wyboru. Ja co prawda byłam tam na skierowaniu poszpitalnym i dlatego mieszkałam w szpitalu uzdrowiskowym- Teresie, który jest świeżo po generalnym remoncie i tam jest super, pokoje 2-osobowe z łazienką, może tam spróbuj zamienić? Rehabilitacja- żadna rewelacja, po prostu standard, musisz sama pilnować, mnie chciano dać ultradźwięki na szyjny!!Będąc tam warto podjechać do Szczawna, Książa i Palmiarni
Ps.Zakończyłam rehabilitację w szpitalu na oddziale dziennym i jestem podłamana. Na wypisie bardzo dokładnym, 2-stronicowym, między innymi lekarz napisał brak poprawy( W RZECZYWISTOŚCI NIESTETY również). Zalecenia: oszczędny tryb życia,zakaz jakiejkolwiek pracy, okresowa rehabilitacja w warunkach szpitalnych i ambulatoryjnych. Taki wypis zamyka mi drogę do uzyskania zaświadczenia o zakończonym leczeniu. A mnie się tęskni za pracą. Do tego po kontrolnych badaniach (RM i RTG) neurochirurdzy zaczynają brzdąkać o kolejnej operacji. Ileż można, pięć mam już za sobą!!! Jak to mówi moja przyjaciółka- taka karma. Pozdrawiam Bożena
gość
23-04-2010, 15:25:05

Spineczko, coś tam napisałem na priv. Ale masz piękny awatar, kotek z różą...... śliczne.

Janusz, jak przebiega rehabilitacja nie daj się tym pseudo fachowcom.

Pozdrawiam Wszystkich, dużo zdrówka
Irek

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: