Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29021)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Forumowiczka
19-04-2010, 20:31:32

Gość 2010-04-19 18:25:25 Wszyscy mają z tego korzyść, ja nie boję się, że jak znowu mnie złapie ból i będę musiała mieć zwolnienie to mnie zwolnią z pracy, dyrekcja ma ulgi zatrudniając osoby niepełnosprawne.

Czy ktoś może opisać korzyści jakie ma pracodawca zatrudniając osobe niepełnosprawną? Mam stopień umiarkowany, wspomniałam o tym kadrowej a ona na to, że nie ma żadnych...
Forumowiczka
19-04-2010, 22:18:52

Spineczko to zbiór informacji

http://www.niepelnosprawni.pl/ledge/x/7877

i tu wersja chyba bardziej rozwinięta

http://www.pcpr.info/korzysci_dla_pracodawcow_zatrudniajacych_osoby_niepelnosprawne
Początkująca
20-04-2010, 07:14:43

Witam
17 kwietnia miałam operację kręgosłupa na poziomie c5-c6 wymiana dysku
Jestem już w domu i dosyć dobrze się czuje ale niepokoi mnie że w nocy drętwieją mi i trochę puchną ręce (pomaga przekręcanie się na drugi bok).
Ze swoim lekarzem mogę się skontaktować dopiero jutro a poza tym byłabym ogromnie wdzięczna gdyby ktoś kto przeszedł taką operację podzielił się ze mna swoimi przeżyciami - jak długo wracał do stanu użyteczności, jakie miał dolegliwości itp.
Zastanawiam się czy lepiej leżeć, chodzić czy to obojęne?
Mam 3 dizeci i bardzo chaicłabym jak najszybciej wrócić do zdrowia i normalnego funkcjonowania.
Wszystkich serdecznie pozdrawiam
Początkująca
20-04-2010, 08:36:33

Witam Dominiko chcę cię przestrzec przed tym powrotem do normalnego życia ja miałam taką operację rok temu też mam 3 dzieci a że czułam się dobrze bardzo szybko zaczęłam sprzątać myć okna i wogóle robiłam to wszystko jak zdrowa osoba a dzisiaj bardzo tego żałuję gdyż czeka mnie następna operacja na następnym poziomie bóle jeszcze gorsze jak przed pierwszą operacją dlatego nie spiesz się przed powrotem do swoich obowiązków i oszczędzaj się jak najdłużej jak poczytasz wcześniejsze posty to znajdziesz listę czego nie wolno robić życzę dużo zdrówka i wytrwałości w oszczędzaniu się wiem że to łatwo nie przychodzi ale nie warto drugi raz cierpieć
gość
20-04-2010, 09:19:41

Dominiko, nie powiem Ci czy to normalne że po operacji ręce drętwieją i puchną i jak długo to potrwa bo u mnie to wyglądało trochę inaczej, te objawy to ja miałam przed operacją i to bardzo nasilone, a po operacji było już tylko lepiej, od razu było ich mniej, a właściwie niewiele, z dnia nadzień było ich jeszcze mniej a gdzieś po około 2 tygodniach minęły zupełnie. Moja operacja przyniosła mi niesamowitą ulgę w cierpieniu i też, tak jak Ty, liczyłam na szybki powrót do stanu użyteczności bo wszystko, jak mi się wtedy zdawało, ku temu właśnie zmierzało, dostawałam wiele ostrzeżeń, właśnie tu, na forum żebym na to bardzo uważała, że (jak to piszesz) powrót do normalnego zdrowia i życia nie będzie już taki jak tego oczekujemy. Jestem ponad dwa miesiące po operacji c6-c7 , z której jestem bardzo zadowolona ale pomimo że uważałam na siebie, a i rodzina bardzo mi pomagała i robi to nadal, (tak właściwie to prawie nic nie robię- tylko zarządzam) pojawił się następny problem c5-c6 . Dominiko, każdy przechodzi to troszkę inaczej, ja do miesiąca po czułam się jak nowo narodzona, myślę że i u Ciebie będzie wszystko dobrze ale bardzo Cię proszę, uważaj na siebie, mając trójkę dzieci pewnie wydaje Ci się że musisz szybko się rozruszać bo obowiązki czekają, że nikt nie zrobi tego tak jak Ty, SPOKOJNIE, nic się nie stanie jak coś nie będzie zrobione po Twojej myśli, teraz najważniejsza jesteś Ty. Pozdrawiam serdecznie

irena
gość
20-04-2010, 11:59:23

Witam Pozdrawiam Z Buska Zdroju jest super Zosiu Dziękuje Tobie z doradzenie Janusz
Wtajemniczona
20-04-2010, 21:15:28

Za tydzień wyjeżdżam na turnus rehabilitacyjny do Świeradowa Zdroju, szkoda ,ze nie do Buska Zdroju ale tak musi byc może to przetrwam. Pozdrawiam wszystkich.ADA
gość
21-04-2010, 06:48:47

Witam wszystkich jestem Anna zGoleniowa przepraszamze tak dlugo nie pisalam ale mam troche problemow .13kwietnia bylam na komisju w zus i orzecznik orzekl całkowicie nie zdolna do pracy na 1rok i czekam teraz na papiery zus .Piszecie na forum o przyznaniu stopnia niepełnosprawnosci czy ja też mogę się starać o ten stopien niepełnosprawnosci .Mam problemy nadal po operacji stan zpalny wszystko goi sie po malu .Czeka mnie znowu operacja ale wyszło mi że mam złe wyniki białko wysokiego ryzyka powinno być5 jest7,5 i czekam co mi znowu zalecą bo operacja mnie nie minie to już wiem .Pozdrawiam wszystkich i postaram zaglądać częsciej Anna z goleniowa
gość
21-04-2010, 06:55:57

witam jesze raz Anna przepraszam za blędy i poylilam sie jest to bialko ostrej fazy Crp- a nie wysokiego ryzyka przepraszam za wprowadzenie w błąd .Pozdrawiam Anna -Goleniow
gość
21-04-2010, 11:37:25

Witam wszystkich proszę o pomoc ponieważ neurolog i neurochirurg wysyłają mnie na operację której się strasznie boję... zacznę może od tego że podam wynik rezonansu odcinka szyjnego (czrkam jeszcze na rezonans odcinka piersiowego)
zmniejszenie fizjologicznej krzywizny odcinka szyjnego kręgosłupa
zwężenie przestrzeni międzykręgowej c5-6
obniżona intensywność sygnału krążków międzykręgowych c3-4 , c5-6 świadcząca o ich dehydratacji. Zmniejszenie rezerwy płynowej kanału kręgowego na poziomie c5-6. Na poziomie c4-5 niewielkie lewostronne paracentralne uwypuklenie krązka międzykręgowego , nieco wpuklające się w lewy otwór międzykręgowy. Na poziomie c5-6 uwypuklenie krążka międzykręgowego na całym obwodzie z przewagą lewej strony, krążek wpukla się w obręb kanału kręgowego na głębokość 5,8mm, wypełnia lewy zachyłek boczny, zwęża otwory międzykręgowe znacznie bardziej lewy. Redukcja rezerwy płynowej kanału kręgowego oraz modelowanie worka oponowego i rdzenia kręgowego od strony lewej.

to jest właśnie opis mojego rezonansu.strasznie boję się operacji... mam 32 lata
jeśli ktoś może mi pomóc to będę bardzo wdzięczna...

pozdrawiam
Basia

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: