Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29021)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Początkująca
21-04-2010, 11:45:28

ach zapomniałam dopisać jeszcze że:
Na poziomie th5-6 prawostronne uwypuklenie krążka międzykręgowego...

Basia
gość
21-04-2010, 13:04:42

Ada masz czego żałować a i ja żałuje bo była by okazja do spotkania się w tak fantastycznym ośrodku no ale miejmy nadzieje że kiedyś się spotkamy Pozdrawiam Janusz

Witaj Basia podjęcie o operacji należy do Ciebie my jedynie możemy podpowiedzieć na temat lekarzy lub jak postępować by ulżyć sobie w bólu Pozdrawiam Janusz
gość
21-04-2010, 13:04:49

Ada masz czego żałować a i ja żałuje bo była by okazja do spotkania się w tak fantastycznym ośrodku no ale miejmy nadzieje że kiedyś się spotkamy Pozdrawiam Janusz

Witaj Basia podjęcie o operacji należy do Ciebie my jedynie możemy podpowiedzieć na temat lekarzy lub jak postępować by ulżyć sobie w bólu Pozdrawiam Janusz
gość
21-04-2010, 13:43:49

Witam wszystkich jestem Anna zGoleniowa przepraszamze tak dlugo nie pisalam ale mam troche problemow .13kwietnia bylam na komisju w zus i orzecznik orzekl całkowicie nie zdolna do pracy na 1rok i czekam teraz na papiery zus .Piszecie na forum o przyznaniu stopnia niepełnosprawnosci czy ja też mogę się starać o ten stopien niepełnosprawnosci .Mam problemy nadal po operacji stan zpalny wszystko goi sie po malu .Czeka mnie znowu operacja ale wyszło mi że mam złe wyniki białko ostrej fazy powinno być5 jest7,5 i czekam co mi znowu zalecą bo operacja mnie nie minie to już wiem .Pozdrawiam wszystkich i postaram zaglądać częsciej Anna z goleniowa
Wtajemniczona
21-04-2010, 20:23:00

Janusz mam nadzieję ,że przyjedziesz kiedyś na spotkanie szyjek do W-wy i się spotkamy, wprawdzie Świeradów-Zdrój nie jest moim wymarzonym miejscem rehabilitacji, ale darowanemu ...................w żeby się nie zagląda. Jakoś to przeżyję, mam nadzieję, że chociaż rehabilitacja będzie w miarę.Pozdrawiam.ADA
gość
21-04-2010, 22:11:53

Basiu . nie wpadaj w panike . piszesz ze masz lekko zniesiona lordoze .. a kto ma lordoze prawidlowa prawie nikt masz wypuklenia ale moglo by byc gorzej gdybys miala przepukline .. czyli krytycznie tez jeszcze nie jest .. troche wczesnie zaczela ci sie dehydracja .. masz dopiero 32 lata ja mam rowne 20 lat wiecej .. mam i wypukliny i przepukline na jednym poziomie ,ale na rezonansie robionym w tym roku nie wyszlo mi nic o dehydracji czyli utracie powolnej wody z krazka .. wynik wynikiem ale nic nie piszesz o swoich dolegliwosciach . czym masz dretwienie palcow dloni jak z bolem czy masz permanentny czy od czasu do czasu .. to bardzo wazne jest .. nie sugeruj sie tylko wynikiem , bo wiele osob mozna by wziasc z ulicy polozyc pod rezonans i wyniki mialy by takie ze wlos sie jerzy na glowie a one chodza pracuja i nie narzekaja na nic
Początkująca
22-04-2010, 05:26:16

Nic nie pisałam o bólach b zaczełam od rezonansu... niestety bóle są i to codziennie chyba się już do nich przyzwyczaiłam... a ręce mi drętwiały ale biorę leki na zwiotczenie i silne przeciwbólowe (sirdalud i febrofen 200)brałam również milligamme najpierw w tabletkach a potem zastrzyki. dziwnie mi tak opisywać swoje bóle bo każdy mówi że jestem za młoda:) he he he 15 lat byłam kelnerką myśłę że to stąd się ich nabawiłam. teraz nie mam siły w dłoniach bardzo często mi drętwieje kręgosłup w okolicach karku i piersiowy czasem bóle są tak silne ze czuje je aż w mostku nie pomaga leżenie na twardym podłożu a i leki czasem nie działają...

pozdrawiam wszystkich
Forumowiczka
22-04-2010, 09:21:01

Zosiu dziekuje za info o udogodnieniach dla pracodawcy, chyba napisze do mojego e-mail i załączę te linki...
basiah 2010-04-22 07:26:16 często mi drętwieje kręgosłup w okolicach karku i piersiowy czasem bóle są tak silne ze czuje je aż w mostku nie pomaga leżenie na twardym podłożu a i leki czasem nie działają...

Witaj Basiu, na tę chorobę nie jest sie za młodym, jest wielu dyskopatów w wieku 30-40 lat.
Jestem po operacji szyjnego i niestety nadal mam problemy z piersiowym, podobnie jak Ty. Kłuje mnie w okolicy mostka, bardziej po lewej stronie, towarzyszy temu promieniujący ból opasujący lewą stronę klatki piersiowej. Czy Tobie coś lekarze zalecają/proponują na odcinek piersiowy?
Ja jutro robię rezonans tego odcinka...
gość
22-04-2010, 12:40:28

Witajcie Szyjeczki, ja już trzy tygodnie po zabiegu i jest dobrze!
pojawiają się rożne dziwne objawy o których mnie uprzedzano/ mijają po kilku minutach/ale to nic- nie ma zawrotów głowy, drętwienia rąk i bólu. Czasami gdzieś zakuje w miejscu cięcia no i ciągle się dławię, zwłaszcza przy jedzeniu czegoś suchego albo przy schylaniu głowy
Jak posiedzę zbyt długo przy klawiaturze albo coś pokroję w kuchni to kręci się w głowie. Wiem o tym więc unikam tych sytuacji. Jestem bardzo grzeczną rekonwalescentką i muszę przyznać, ze dopiero teraz do tego dojrzałam. O dziwo nic nie robię a świat się nie zawalił!
Kochani nie ma ludzi za młodych czy za starych na dyskopatię- w szpitalu jest duży przedział wiekowy operowanych. Tak więc niech lekarze nie zbywają nas takim tekstem.
Musimy być dzielni i jeśli to konieczne poddać się operacji.
Teraz idę do swojego ogólnego z wnioskiem do orzecznictwa i druczkiem do sanatorium poszpitalnego -najwyżej przesunę termin jak będzie za wcześnie.
Życzę zdrówka drogim dyskopatom -Vika
gość
22-04-2010, 16:08:29

Do tych linkow od zosi . przepisy przepisami a zycie zyciem , pracodawcy maja tam jakies ulgi w zwiazku z zatrudnieniem niepelnosprawnych ale oni sami nie uwarzaja tych ulg za wystarczajace aby przyjmowac niepelnosprawnych .. pokutuje chyba u nich opinia ze niepelnosprawny jest duzo mniej efektywnym pracownikiem .. tu sie chyba nic nie zmieni na lepsze w najblizszym czasie . jestesmy w dosyc nie ciekawej sytuacji ani zdrowi ani wystarczajaco chorzy , to kiepska pozycja jest
bolek

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: