Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29021)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
23-02-2011, 14:22:58

Do Ewy z Malborka!
Mój mąż był operowany 11.02.11 /mielopatia szyjna wstawione 2 implanty/ . Lekarz operujący nie zalecił noszenia kołnierza / mięśnie szyi rozleniwiają się/. Kołnierz tylko w przypadku dłuższej jazdy samochodem oczywiście jako pasażer.Operacja w Nowej Soli /dolnośląskie/. Jak widzisz są różne szkoły na ten temat. Pozdrawiam!
gość
23-02-2011, 15:21:07

Nowa Sól jest w lubuskim :)
Początkująca
23-02-2011, 20:51:09

Jagoda!!!!
Byłam na kontroli wczoraj jeszcze miesiac kołnierza i zwolnienia za 3 tyg mam zrobić rtg i za miesiąc kontrola ,bez sensu 4 miesiące kołnierza bez sprawdzenia zrostu,co oni maja za metody boli mnie mięsień po prawej stronie chyba od kołnierza bo mięsnie leniwieją niestety szkoda,że neurochirurg tego nie wie,ale juz sciągam kołnierz ubieram tylko na ulice i do samochodu bez sensu swoje szkoły Grażyna miesiąc po mnie była operowana nie nosi kołnierza i swietnie się czzuje mam dosyć ale jeszcze troszkę ....i myślę,że będzie dobrze

pozdrawiam Ewa malbork
gość
24-02-2011, 11:37:22

Witam

Elu dziękuje za odpowiedz operacje miaam w listopadzie 2 w czoraj byłam u lekarza i mam zaleconą rehabilitacje jonofreze krtaniową 10zabiegów i zobacze jak to bedzie po zabiegach .Ale czasem mam dosć.Dziekuje jeszcze raz za szybką odpowiedz .

Ewa mnie też bolały Ramiona od kołnierza ale ulge przynosił goący prysznic i smarowałam mascią rozgrzewającą naproxen i to przynosiło ulge .Pozdrawiam wszystkich Anna
gość
24-02-2011, 17:28:06

Gościu zgadza się Nowa Sól to lubuskie. Te ciągłe zmiany...
gość
24-02-2011, 17:51:06

Pozdrawiam
Czy ktoś z was miał przy przepuklinie szyjnej objawy podobne do chorób krążenia (duszność, kołatanie serca, zawroty głowy, ciągłe zmęczenie, osłabienie wzroku)?
Co myślicie o rehabilitacji metodą McKenziego? Boję się operacji, a czuję się coraz gorzej...
Anuśka
gość
25-02-2011, 12:12:40

Gość 2011-02-24 18:51:06 Pozdrawiam
Czy ktoś z was miał przy przepuklinie szyjnej objawy podobne do chorób krążenia (duszność, kołatanie serca, zawroty głowy, ciągłe zmęczenie, osłabienie wzroku)?
Co myślicie o rehabilitacji metodą McKenziego? Boję się operacji, a czuję się coraz gorzej...
Anuśka

Ja mam czasem zawroty głowy,zadko kołotanie serca i czuje ze wzrok mam gorszy.
gość
25-02-2011, 12:40:05

Jadę do Ustronia do sanatorium Róża Czy może ktoś z Was zna to miejsce ? Jeśli tak to proszę o opinie Pozdrawiam Bogda
gość
25-02-2011, 23:11:26

Witam cieplutko, jestem opolanką i kolejną szyjką Naśrodę mam termin przyjęcia do szpitala ( 02.03)- trzy przepukliny, uciski na korzenie nerwowe itd. Idę pod nóż, nic dodać, nic ująć... Ale mam pytanie, czy doświadczeni mogą mi powiedzieć, na jak długi pobyt w szpitalu mam się nastawić? Bo oprócz 3 przepuklin, mam dwa psy i chciałabym wiedzieć, jak długo będę za nimi tęskniła
Pozdrawiam wszystkich. Jola z Opola
Początkująca
27-02-2011, 20:48:31

Anuśka ja mam dwie przepukliny i dwie wypukliny, do wstawienia trzy implanty. Po terapii mcKenziego mój stan się pogorszył a bóle się nasiliły tak , że prawie nie spałam w nocy ( specjalista był dobry z praktyką w Szwecji).Nie poddałam się jednak operacji na którą miałam wyznaczony termin lecz spróbowałam terapii manualnej i teraz czuję się dobrze , ustąpiły mi bóle, drętwienie ręki. Zabiegów miałam dużo bo już około 20, ale zbliżam się do końca terapii i na operację się nie wybieram. Objawy miałam trochę inne niż twoje , ale przyczynę taką samą tylko może ucisk był na inne nerwy.Pozdrawia Dorota K.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama: