Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29019)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
03-03-2018, 21:17:02

Pisała Ania z Prochowic
gość
03-03-2018, 22:16:13

Aniu, z tej strony Agnieszka ( nie potrafię się zalogować dlatego pisze z gościa). Wizytę mam do neurologa, który skierował mnie na rezonans. Zastanawiam się, czy nie lepiej wybrać się do neurochirurga, tylko nie wiem na jaka skale mój kręgosłup jest uszkodzony 😄 Nie chciała bym się wygłupić, ze przychodzę z błahostką 😬 Czyli modelowanie przestrzeni podpajeczej oznacza ucisk na rdzeń? Pozdrawiam 😀
gość
03-03-2018, 22:23:59

Cześć dziewczyny. No chłopa miałam, ale nie chciał pracować i ja chora pracowałam na siebie i na niego więc wykopałamCo do Zus to miałam 6 miesięcy zwolnienia i kontrolę co miesiąc a na początku po 2 tygodniach bo mój pracodawca się o to postarał....ale świadczenia nie chcieli dać choć choroba była i jest to nastąpiło cudowne uzdrowienie przez Zus...I pracować trzeba, więc w pracy wstaję zza biurka często a po pracy ćwiczę i basen i wyjścia nie mam bo synkowi i sobie chleb zapewnić muszę....
Też byłam zawsze aktywną babką pracowałam studiowałam w weekendy dodatkowy kierunek zajmowałam się domem i dzieckiem, bo Pan mąż nie miał ochoty i teraz ciężko mi zaakceptować chorobę, ale chodzę na kolejne rehabilitacje i czekam na cud. Pozdrawiam Was!
W.
gość
03-03-2018, 22:38:25

Witajcie. Czy zdarzały się wam po operacje nagłe ruchy głowy? Chodzi mi o taki unik jak sie np czegos przestraszycie np jak wam cos leci na twarz.. przyznam sie ze mialam tak kilka razy. Pozniej pezez chwile taki mocny bol ktory zaraz przemija. Boje sie czy po tym nic sie tam nie dzieje zlego A czy piersiowy moze bolec bo jakos promieniuje od szyjnego lub musi sie przystosowac i moze dlatego?
gość
04-03-2018, 00:20:14

Witam, czy przy schorzeniach kręgosłupa szyjnego, piersiowego i lędźwiowego w postaci przepuklin ucisków na worek oponowy, nerwy i przewężenia zachyłków kanału kręgowego mogę stawać na komisję, czy mam szansę na rentę?
Ewa
gość
04-03-2018, 13:52:45

U nas rentę dają dopiero po operacji /sory-taki klimat/
gość
04-03-2018, 15:32:25

Agnieszko ja na twoim miejscu poszłabym do neurohirurga bo to on decyduje o ewentualnym zabiegu. Bóle kręgosłupa to nie jest błahostka bo ja tak je latami traktowałam i skończyło się operacja. Teraz już wiem że jak coś boli dłużej to trzeba tons skontrolowac a lekarz od tego jest aby ci wszystko wytłumaczyć. Weroniko i dobrze zrobiłaś my babki jesteśmy silne
Gościu ja nie miałam jeszcze operacji ale też mam takie niekontrolowane ruchy kończyn czasami mam wrażenie że mam coś takiego jakbym miała spięcie elektryczne w środku i nagle dziwny nie kontrolowany przeze mnie ruch ciała lub kończyn
Pisała Ania z P
gość
04-03-2018, 16:31:13

Dziękuje za radę Aniu, tak zrobię chociaż myśle ze u mnie nie jest bardzo źle, może jakieś masaże czy ćwiczenia pomoga.
gość
05-03-2018, 12:14:13

Ku pokrzepieniu serc :) http://odmladzaniestawow.pl/2017/05/24/pol-roku-operacji-kregoslupa-szyjnego/
Magda :)
gość
05-03-2018, 12:42:35

Czy ktoś ma może takie doświadczenie i mógł by się nim tu podzielić ,a mianowicie czy ból i dochodzenie do siebie po operacji lędzwi i szyjnego jest taki sam ,a może porównywalny itd itp Marlena

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama: