Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29017)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
02-03-2018, 17:53:02

Cześć wam kochane szyjki. Aniu 39 zaglądam tu co jakiś czas ale mało siedzę bo ograniczam ten czas przed laptopem ze względu na bol .... kurde codziennie boli jak diabli. Teraz najgorzej z ta lewa noga kuleje jak kustyk jak się zasiedze to masakra . Zabieg mam 29 marca na same swieta. Aniu a robili ci jakieś badania przed operacja? A powiedzcie mi dziewczyny bo kurde wypadają mi właśnie te nasze wesołe dni na samą operację. Czy mam to zgłosić lekarzowi?. Aniu a jak ty się czujesz? Czy w dzien po operacji cały dzień musiałaś leżeć? Czy mogłaś się podnieść. Co z ubikacja? Miałaś cewnik?
Pisała Ania z Prochowic
gość
02-03-2018, 18:35:25

Witam Kochane szyjki! Nie było mnie przez jakiś czas na forum, bo miałam intensywną rehabilitację i byłam na zwolnieniu półrocznym, teraz wracam do pracy biurowej-choć ból pozostaje raz lub dwa razy w tygodniu-dyskopatia szyjna i piersiowa. Niestety muszę pracować bo jestem samotną matką i muszę utrzymać siebie i syna. Neurochirurdzy nie chcą operować bo nie ma ucisku na rdzeń tylko lekko na worek oponowy i twierdza ,że za wcześnie, zalecają rehabilitację i leki. Obie metody nie pomagają. Znalazłam sobie normalną pracę i spokojną a nie obóz pracy jak poprzednio.I teraz doradźcie co mogę robić jeszcze po 8 godzinach pracy żeby ratować swój kręgosłup przed bólem i dalszym pogorszeniem oprócz basenu i rehabiltacji ? Dziękuję za rady I pozdrawiam wszystkie bolące szyjki i łączę się w bólu!
Weronika
gość
02-03-2018, 19:04:06

Ania 39 Witaj Aneczko dobrze że się odezwałaś bo już myślałam że coś złego się dzieje .Aniu a ty mòwiłaś lekarzowi o tej nodze? Bo ja jak chodziłam po neurochirurgach i mòwiłam o tym że drętwieje i boli mnie noga to radzili rezonans kręgosłupa lędzwiowego ,z tym że objawy w nodze miałam okresowo Jeśli chodzi o te nasze trudne dni to ja taz miałam na czas operacji i zgłosilam to ,nie jest to przeciwwskazaniem na czas operacji ubierają pampersa po zabiegu 24godz tylko leźysz ,myją pielęgniarki nie cewnikują załatwiasz się do basenu Ja bardzo się denerwowałam z powodu "tych dni" ale Aniu było tak skąpo ze nie czułam jakiegoś wielkiego dyskomfortu z resztą prawie cały dzień po zabiegu przespałam.Co do mojego samopoczucia jest ròźnie mija trzeci tydzień od zabiegu są dni że doskwiera mi tylko nie wielki bòl w okolicy karku ale zdarzają się też takie że zastanawiam się czy było warto np.przedwczoraj wròciły zawroty głowy ,rwące bòle obu rąk a przed operacją miałam problemy tylko z lewą stroną i bòl od potylicy po kręgosłup piersiowy.Nie wiem od czego to zależy 24 marca mam wizytę kontrolną i będę pytać czy tak powinno byc Źyczę ci Aniu powodzenia i daj znać jak poszło jakbyś miała jeszcze jakieś pytania to śmiało
gość
02-03-2018, 19:11:15

Ania 39 zapomniałam jeśli chodzi o badania przed to odrazu przy przyjęciu masz pobieraną krew na badania a później rozmowa z anestezjologiem
gość
02-03-2018, 21:09:37

I jeszcze dodam ze Zus odrzucil dwukrotnie moje podanie o swiadczenie rehabilitacyjne wiec zostaje mi tylko praca i leczenie przepukliny w szyjnym i piersiowym po pracy....Bol jest czasami nie do zniesienia i trwa caly dzien ale zdrowy chorego nie zrozumie...
Udanej operacji Aniu-wszystkiego dobrego!Ja prosze o operacje ale lekarze mi odmawiaja.
Weronika
gość
03-03-2018, 00:21:11

Weronika właśnie masz ciężko jak wychowujesz sama dziecko i musisz pracować ja też czasami wściekłam się na chłopa ale teraz doceniam to ze go mam bo w innej sytuacji musiałabym umierać z bólu i pracowacierpienia haha wiec czasami na coś się przydają a tak na poważnie to powiem wam ze zbliża się coraz bardziej termin i juz coraz częściej myśle . Aniu 39 musze właśnie się zająć lędźwiowym ale zostawię go sobie na deser. Teraz na razie chyba nie chce wiedzieć co tam się dzieje. Kurde za dużo tego na mnie spadło w ostatnich miesiącach. Zawsze byłam bardzo aktywna babka a teraz jak emerytka sie czuje a najgorsza jest ta bezsilność na to wszystko. Ale mam nadzieje ze kiedyś przekopie jeszcze swój ogrod. Dobrze ze was znalazłam babki. Damy rade bo kto jak nie my
gość
03-03-2018, 00:23:07

Pisała Ania z Prochowic
gość
03-03-2018, 09:18:50

Ania39 Weroniko mnie też zus załatwił na cacy w ciągu 5 miesięcy chorobowego byłam 3 razy na kontroli i za trzecim razem uzdrowili mnie pan orzecznik stwierdził że do czasu operacji mogę pracowac Nieodłącznym elementem mojej pracy było dźwiganie skrzynek z piwem itp gdypracowalam w sklepie monopolowo -tytoniowym.Zaproponowal mi żebym postarala się o zmiane stanowiska Tak więc po 10'latach pracy zostałm bez niczego bo sama zrezygnowałam Brak słów nadzieja w tym że będzie w końcu lepiej z naszym zdrowiem i człowiek wróci do normalnego życia
gość
03-03-2018, 14:09:20

Witam serdecznie 😃 Mam ogromna prośbę ponieważ odebrałam wyniki rezonansu magnetycznego odcinka szyjnego, badanie zlecił neurolog ze względu na bardzo silne, niemal codzienne bole głowy, twarzy, karku, barkow, miejsca pod łopatka, rąk, palców u rąk. Mam dopiero 30 lat, a czuje się jakbym miała 70 😬 Czy może ktoś z Państwa być tak miły i napisać o co chodzi w wyniku, ponieważ dla mnie to czarna magia a wizyta u lekarza dopiero za tydzień 😀
Zniesienie fizjologicznej lordozy C z kyfotycznym wygięciem kręgosłupa C ku tyłowi na poziomie c4-c6.
Niewielkie wyostrzenia przednich krawędzi trzonów kr. C zalezne od zmian zwyrodnieniowych.
Na poziomie c5-c6 dokanałowa protruzja krążka m-k o ok. 3 mm z niewielka lateralizacja na str lewa, modeluje przednia cześć przestrzeni podpajęczej, zwężając kanał kręgowy w wym. Strzałkowym do ok. 8 mm. Zachylki boczne oraz dolne piętra kanałów korzeniowych na tym poziomie spłycone.
Na poziomie c4-c5 oraz c6-c7 niewielkie rozluźnienie pierścienia włóknistego i dyskretne dokanałowe uwypuklenie krążków m-k ok. 1.5 mm modelujące nieco przednia przestrzeń podpajecza. Zachylki szerokości 10 mm.
Rdzeń kręgowy o prawidłowej objętości o prawidłowym sygnale, bez zmian w obrazie MR.
Bardzo proszę o opinie, pozdrawiam Agnieszka.
gość
03-03-2018, 21:16:11

Cześć Agnieszko mam takie same bóle jak ty i tez się czasami czuje jak staruszka. U mnie rezonans pokazał coś podobnego do ciebie. Przepukline która zawęzil a mi kanał do 7-8 mm uciskajac rdzen . Zabieg mam 29 03 . A wizytę masz u neurologa ? Czy neurochirurga?

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: