Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29017)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Wtajemniczona
24-02-2018, 07:47:54

Tam gdzie wpisało mi Dąbrowa powinno być drogi są dwie
gość
24-02-2018, 09:18:28

Volvova, napisałam na pw Z.
gość
24-02-2018, 10:33:05

Czytając to forum widzę że nie ma co cudaczyć z wyborem szpitala w którym się będzie operowanym /np jechać ze śląska do Warszawy lub dalej/ bo nawet ci operowani w słynnej Bydgoszczy mają problemy.Maria
gość
24-02-2018, 12:18:35

Ania 39 droga Mario w pełni się z tobą zgadzam o szpitalach i neurochirurgach co osoba to inna opinia ,nawet o słynnym pr.Haracie z Bydgoszczy czytałam taki artykuł że włos na głowie się jezy,tez potrafi *** robotę Madziu ja nie panikue tylko opisuje jak jest żeby ci co są przed wiedzieli czego się spodziewać ,chociaż każdy przypadek jest inny .Jeśli chodzi o szpital to czas po operacji wygląda bardzo podobnie ,bezpośrednio po operacji 2 godziny na sali pooperacyjnej przy bloku później 24 h na sali pooperacyjnej ale już znajdujcej się na oddziale ,rano pionizacja ,rozmowa z rechabilitantem,zdjęcie kontrolne rtg i na drugi dzień do domu.Natomiast to ze objawy mogą pojawić po zdrowej stronie to nie wiedziałam ,mi powiedzieli że ból może dokuczac nawet do 3 miesiący.
gość
24-02-2018, 14:30:24

Czy są osoby po rehabilitacji po operacyjnej aby mogły powiedzieć na czym ona polega tzn czy tylko manualna czy np laser tens czy inne
gość
24-02-2018, 16:42:20

Witam serdecznie
Jestem prawie dwa tygodnie po operacji c6/c7. Zdecydowanie jest lepiej niż przed. Pytanie mam to samo co osoba w poście wyżej. Jak wygląda rehabilitacja po zabiegu ?
Pozdrawiam wszystkich zaglądajacych na forum
Gosia
Początkująca
24-02-2018, 17:04:21

Witam.Po operacji tylko ćwiczenia izometryczne.Ja dostałam kartkę ,rehabilitant był i pokazał co robić,a czego unikać.3 m-ce po rehabilitacja 10 dni x 3 zabiegi (ćwiczenia wzmacniające i rozluźniające obręcz barkową i mięśnie szyi,laser i krioterapia).zalecenia:wyuczone ćwiczenia raz dziennie po ok 30 min.
gość
24-02-2018, 21:37:31

witaj Magdo..
Dzieki za te...tak z grubsza. Specjalisci jedno a Ci którzy klada sie na te lozko to drugie. Zapewne masz racje, jednak ja - po tez inaczej na to spojrze niz dzis ... w kazdym badz razie dzieki za te kilka slow..pozdrawiam Ewa
Wtajemniczona
25-02-2018, 10:19:21

Czy jesteśmy przd czy po operacji nasza choroba wymaga ciągłej rehabilitacji, uwagi na to co się robi gdyż każda chwila zapomnienia odbija się bólem .
gość
25-02-2018, 16:03:51

Czy ktoś może polecić dobrego rehabilitanta we Wrocławiu, który wie jak zająć się pacjentem po operacji kręgosłupa szyjnego. Jestem ponad 6 miesięcy po operacji i byłam już u 3 rehabilitantów i jedyne co mieli do zaoferowania to masaże na które neurochirurdzy słusznie się nie zgadzają przynajmniej na razie.Pozdrawiam wszystkich odwiedzających forum:)

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: