Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29021)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Początkująca
04-12-2014, 09:46:28

Anulka66, ja też w Warszawie mam sprawdzonego fizjoterapeutę (myślę, że parę innych osób tutaj też) - jak będziesz potrzebować pisz.
Początkująca
04-12-2014, 12:17:12

Maq, jasne że chcę. Im więcej tym lepiej. Będzie w czym wybierać.Chciałabym wybrać tylko sprawdzoną juz osobę.Ja mogę być w Polsce jak córka będzie miała wolne w szkole i to na niezbyt długo dlatego muszę umówic się z wyprzedzeniem, a w wakacje no to wiadomo mogę na dłuzej.Będę wdzięczna za kazdy namiar.
Wtajemniczona
04-12-2014, 15:15:35

Mielopatia to nie tylko ucisk na rdzeń, ale już jego uszkodzenie. Uszkodzenie, które się nie zregeneruje, więc zwlekanie z operacją w takich przypadkach nic dobrego nie przyniesie. Pogłębia tylko deficyty neurologiczne. Więc chyba ktoś na wyrost napisał "mielopatia", bo przy mielopatii nie ma się nas czym zastanawiać w kwestii operacji. Chyba że mamy tyle lat, że planujemy się już zbierać.
Pozdrawiam.
Bety
W życiu nie chodzi o to, by przeczekać burzę, a o to, by nauczyć się tańczyć w deszczu. Marzec 2014:discectomia i artroplastyka C5/6 i C6/7 Implanty ruchome Aesculap activ C
gość
04-12-2014, 16:02:18

Tak jak pisze rupafin, przy mielopatii to juz tylko operacja i to szybko, ja mam ucisk na rdzeń ale bez oznak mielopatii więc neurochirurg sam mi powiedział że jeszcze można rehabilitować, nie ma uszkodzeń rdzenia. Trzeba DOKŁADNIE dopytać o siebie i wtedy jest łatwiej podjąć jakąś decyzję ;)
cały czas przed... (trzy lata minęło w maju) ;)
Początkujący
05-12-2014, 14:52:11

Nie było mnie wydawało mi się chwile a tu tyle stron poleciało :)
Szyjko pisałem te moje wątpliwości bo jak widać nie znam się na opisach MRI :P podobno pomimo że widać wypukliny to faktycznie nic patologicznego się tam nie dzieje.
Mówicie że rezonans marzenie, i co prawda z kręgosłupa samego w sobie nie czuję dolegliwości, nic mnie nie boli, jedynie martwi mnie uczucie jakby drętwienia lewego kciuka i czasem wchodzi to na dłoń, dziwne że lewa strona skoro w obrazie MRI mam opisany modelowanie korzenia z prawej strony :P sam już nie rozumiem. Poza tym nie raz się czyta tu na forum że objawy drętwienia są poważniejszymi niż nawet ból oraz o źle opisanych rezonansach :P że te złe opisują jako niezłe :) sam już nie wiem skąd te objawy w rękach, gdyby nie one nie drążył bym tematu a tak co jakiś czas niepokój się daje we znaki.
Forumowicz
06-12-2014, 08:45:29

Hari powiem krótko a dobitnie . Nasz organizm to nie komputer nie wyskoczy okienko z napisem błędów wad i.t.d . Pozostaje nam więc diagnozowanie może warto zrobić EMG ręki udać się do doświadczonego fizjoterapeuty który może ukierunkować lub naprowadzić na odpowiedni kierunek leczenia . Warto więc najpierw dobrze się zdiagnozować a potem leczyć i zapobiegać.
Życzę wszystkim miłego weekendu
ks Janusz
Wtajemniczona
06-12-2014, 17:51:11

W mikołajkowym dniu dużo zdrówka I trafnych wyborów. Też zgadzam się z opinią ,że nasz organizm to nie komputer . U jednego opis w badaniu nie jest tak duży a objawy bardzo dokuczają u innego ( i ja jestem takim przypadkiem ) opis jest paskudny rezonans miałam robiony 3 razy i za każdym razem wpisane jest : podejrzenie rozwijającej się mielopatii " a objawy nie są tak dokuczające . Po prostu uważam . Po operacji jak inni piszą też należy się przestawić i uważać Dlatego każda decyzja jest indywidualna i nie jest to wszystko tak jednoznaczne i proste nawet przy sformułowaniu mielopatia. każdy jest inny. Pozdrawiam udanego wieczoru. Renata
Przed operacją Zwyrodnienie C4do C7 + długi opis Operacje przekładam już od ponad 2 lat "Łatwo podjąć decyzje , trudniej później z nią żyć"
Forumowicz
06-12-2014, 19:51:22

Dbry wieczór WSZYSTKIM PERYSKOPKOM . U mnie bez zmian.Daje rade, zony wyniki są przynajmniej dobre.Moje samopoczucie jest bardzo dobre.Życzę Wam jak najmnej bólu .........Piotr.....
piotr19 C-5/C-6,C-6/C7,implanty ;Peek Prevail stabilizacja C-5-C6-C7,4 śróby operacja;13.11.2012.
Wtajemniczony
08-12-2014, 08:04:13

Hej u mnie też nie jest źle a nawet są dni że jest dobrze,nowy osteopata powiedział że będzie mnie to kosztowało i nie będzie szybko ale jestem do uratowania przed nożem.No i smutna wiadomość wczoraj zmarł mój kolega poszukiwacz ,pasjonata jak ja,człowiek o wielkim sercu,,okropny poranny ból głowy utrata przytomności,diagnoza pękł tętniak w mózgu.Chłopak aktywny fizycznie nigdy się nie skarżył parę dni pod respiratorem ale niestety.Tak że kochajmy każdy dzień mnie tego nauczyła dyskopatia,dzień bez bólu to jak dar.
Początkujący
08-12-2014, 09:23:31

Dino co to za działanie która ma na celu uratowanie Cie od noża? Caly czas masz bóle? Masz inne objawy prócz bólu ?

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Tętniak tętnicy podstawnej
Witam jestem tu nowa. Z uwagi na chore zatoki lekarz laryngolog wysłał mnie na rezonans głowy z kontrastem. W opisie naczyniak w 3 komorze. Pojechałam do profesora do Krakowa który po obejrzeniu płytki stwierdził że to nie naczyniak a tętniak. Skierował mnie na dodatkowe badania żeby bliżej przyjrzeć się temu tworowi. Najbardziej niepokoi mnie że tętniak jeśli to tętniak jest na tętnicy podstawnej. Na forum poczytałam że raczej nie operuje się czy ebolizuje tętniaków w tym miejscu bo ryzyko za duże. Czy ktoś spotkał się z taką sytuacją? Czy ktoś miał tętniaka w takiej lokalizacji. Proszę o odpowiedź. Muszę podjąć decyzję co dalej choć pan profesor wspomniał o embolizacji. Dziękuję i pozdrawiam KG
Guz przysadki mózgowej
Od roku czasu mam bóle głowy. Takie do wytrzymania. 5msc temu w badaniu krwi wyszła wysoka prolaktyna i gran.kwasochłonne. Do bólów głowy, doszły zaburzenia wzrokowe, czasem mam mroczki przed oczami z lekkimi zawrotami głowy.. Na rozenons głowy czekam do 17 kwietnia :( objawy nie ustępują. Na skierowaniu pani neurolog nie wpisała pilne. I stąd tyle czekania Czy ktoś miał tak podobnie i podejrzenie guza przysadki mózgowej ??
gość
Proszę o pomoc
Dzień dobry mam pytanie czy to jest swardzenie rosiane
gość
Wynik TK??
Dzień dobry. Odebrałam dzisiaj wynik TK głowy. Opis jak niżej : Dostępne w badaniu struktury mózgowia i przestrzenie płynowe przedstawiają się typowo. AYMETRIA SZEROKOŚCI ROGÓW SKROBIOWYCH - PRAWY SZERSZY 7 MM. Układ komorowy mózgu nieposzerzony, bez cech przemieszczenia. Struktury kostne typowe. Moje pytanie - co oznacza ten fragment o asymetrii szerokości rogów? Czy to coś strasznego?
Reklama: