Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29017)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Wtajemniczona
22-03-2014, 18:38:45

Witam.
Napiszcie, czy robiliście jakieś delikatne ćwiczenia na barki i ramiona po zabiegu, żeby tak nie bolały? To podobno ból mięśniowy i mam leki rozluźniające mięśnie, ale po nich w połączeniu z p/bólowymi zasypiam na stojąco.
z góry dziękuję za rady.
pozdrawiam
Bety
W życiu nie chodzi o to, by przeczekać burzę, a o to, by nauczyć się tańczyć w deszczu.
Początkująca
22-03-2014, 19:09:22

Bety. Wydaje mi się, że na jakiekolwiek ćwiczonka w Twoim przypadku jest jeszcze za wcześnie.
Ja w początkowej fazie ratowałam się - wcierając w napięte, a tym samym bolące miejsca - arcalen (nazywana maścią dla sportowców - bo często jest przez nich stosowana m.in w bólach mięśniowych podczas masażu po treningach) lub jeśli ból był b.bardzo silny to stosowałam ketonal w żelu.
Wtajemniczona
22-03-2014, 21:21:22

Dziękuję, to spróbuję arcalen.
Na ketonal mam uczulenie.
Jeszcze jedno pytanie: jak długo braliście leki p/bólowe?
Ja mam uczulenie na ketonal, ibuprofen i wszystkie niesteroidowe p/zapalne i tak naprawdę zostaje mi paracetamol (który narazie jest zbyt słaby) i tramal, po którym chodzę jak pijana i spiąca. Wiec albo mnie boli albo śpię
Przepraszam, za to narzekanie muszę sie wziąć w garść!
Pozdrawiam.
Bety
W życiu nie chodzi o to, by przeczekać burzę, a o to, by nauczyć się tańczyć w deszczu. Marzec 2014:discectomia i artroplastyka C5/6 i C6/7 Implanty ruchome.
Początkująca
22-03-2014, 21:57:49

Bety spróbuj APOPATRAM , jest to lek złożony TRAMADOL+PARACETAMOL.Mi zapisal lekarz neurolog,bralam przed operacją i pomagał.Głowa do góry,musisz uwierzyć że będzie coraz lepiej.Kryzys będzie coraz rzadziej aż wreszcie bóle nie będą dokuczaly.Potrzeba na to trochę czasu.Cierpliwości.Pozdrawiam.
Krysia
gość
23-03-2014, 01:51:44

Czesc Szyjki stare i nowe
Wygrzalam na sloneczku stare gnaty to i humor lepszy i bolesci jakby mniejsze to postanowilam usiac i pobazgrolic do Was. Czytam codziennie forum i trzymam pazury mocno za Ciebie Malgosia14 w poniedzialek operacja i Dino73 rowniez w poniedzialek choc tylko badania , moze tym razem nic nie wysiadzie no i oczywiscie za Bety- lacze sie w bolu Trzymajcie sie wszyscy dzielnie.
Wiekos74 dziekuje za mankiety w ilosciach hurtowych
Ja mam termin operacji w srode 26-go o poranku , w poniedzialek badania przedoperacyjne takze wkrotce dolacze do szyjek,,PO,, Bede zdawala relacje na biezaco jeszcze ze szpitala. Pozdrawiam serdecznie i sciskam mocno wszystkie obolale szyjki
Dorota
Życie jest łatwiejsze niż się wydaje. Wystarczy godzić się z tym, co jest nie do przyjęcia, obywać się bez tego, co niezbędne i znosić rzeczy nie do zniesienia.
Początkująca
23-03-2014, 07:13:55

Dorotko,dzieki za pamiec.operacje mam 25.a do szpitala ide jutro.ja tez bede trzymac kciuki.damy rade tak jak Bety i reszta ,,szyjek"..pozdrawiam Zosie,ktora swoim optymizmem i madrymi radami dzieli sie ze wszystkimi.zamelduje sie jak tylko bede mogla.pa,pa wszystkim.
Wtajemniczona
23-03-2014, 07:50:05

Dorota i Małgosia trzymam kciuki!
Bety piszesz o bólach...u mnie po opearcji bóle są bardziej mięšniowe od niewygody, ale do wytrzymania. Bardziej dokucza mi drętwienie ręki, ale pan doktor opeartor optymista, jak mu o tym powiedziałam, to mówi: ale przechodzi? Pewnie, że przechodzi jak rozmasuje sobie ;)
To magiczne słowo:czas! Czas, czas, czas....
Będzie dobrze, dziewczyny i chłopaki, tylko dajmy sobie czas. Ciekawe jak tam tomwro po tych szarżazch basenowo rowerowych.? Och, jakbym chciała już być na tym etapie!
Wczoraj przyjechali do mnie Rodzice i moja 65 letnia mamusia i zrobiła mi obiadek :) cudnie jest poczuć się takim zaopiekowanym czterdziestojednoletnim dzieckiem :)
Ściskam Was wszystkich!
Operacja 24.02.2014
Początkująca
23-03-2014, 10:20:37

Witam wszystkie szyjki (te przed, po i niezdecydowane) w jeszcze słoneczną niedzielę.
U mnie trzeci słoneczny dzień - i od razu lżej żyć.
W piątek w bardzo wąskim gronie świętowaliśmy 18 urodzinki mojej Magdaleny. Był to dla mnie długi i trochę ciężki dzień - ale uśmiech i radość córki z powodu kolejnych niespodzianek (dozowaliśmy napięcie przez cały dzień) rekompensowała wysiłek i trudności. Tym bardziej, że córa ze względu na mój stan nie liczyła na "prawdziwe" świętowanie.
Przyłączam swoje kciuki: we wtorek za Małgosię, a w środę za Dorotę. Trzymajcie się dziewczyny - to już ostatnie metry......I odezwijcie się jak tylko będziecie mogły.
Bety- jeśli chodzi o leki - to próbowałaś pyralginy? według mnie ma podstawowe zalety: jest ogólnie dostępna (nie trzeba ganiać po receptę), na pewno nie otumania i w większości przypadków jest skuteczna - bardzo często jest stosowana w szpitalach (zarówno w kroplówce ale też w tabletkach) jeszcze w okresie wczesno pooperacyjnym, czyli dużego natężenia bólowego.
Początkująca
23-03-2014, 11:08:34

Witam jestem tu Bardzo Nowa we wtorek idę do szpitala na operację szyjki ponoć koszyczek będę miała ale nie o to biega boję się jak każdy ale więcej jestem alkoholiczką nie wiem czy anestezjolog uśpi mnie nie wiem czy się obudzę nie wiem czy chcę się obudzić no ..myślę że chcę zobaczyć męża mamę jakie są badania w szpitalu przed boję się anestezjologa powiedzieć czy nie?od 2 lat mamdepresję z myślami samobójczymi mam a raczej nie mam żadnego wykształcenia całe życie sprzątaczka oj bez pracy pozdrawiam wszystkich Baśka
Wtajemniczona
23-03-2014, 11:13:28

Hej Szyjki
Trzymam kciuki za wszystkich przed.
Nie bójcie się nie taki diabeł straszny. Zobaczycie, jak tylko się ockniecie poczujecie ulgę.
Ja w poniedziałek na rezonans a we wtorek kontrola, mam nadzieję, że mój ruchomy nigdzie nie wyruszył
Widzę, że piszecie o lekach.
Wielu osobom przy napięciowych bólach pomaga mydocalm ( tolperis).
Tymczasem pozdrawiam wszystkich, kończę oglądać skoki i wyruszam w plener.
Pa
Ania artroplastyka C5-C6 grudzień 2013 implant ruchomy M 6

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: