Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29023)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
13-03-2010, 16:22:29

Nie powiem jak szybko będą efekty. Ja miałam cięte po dwa razy w każdym miejscu i bardzo długo cięcia była wrażliwe. Jeśli już, tak szybko czujesz różnicę to będzie dobrze.Smaruj cierpliwie.
Ja próbowałam też tzw. plastrów silikonowych. Drogie jak diabli ale trzeba je przyklejać plastrem do szyi, a od plastra robiły mi się rany.
W tej chwili mija u mnie trzy lata a blizna już na nic nie reaguje, choć w zimie czasami ją dalej smaruję, bo szaliczki obcierają.Niestety jest widoczna ale bliznowcy tak mają.
Teraz znowu ją ciachną- chyba,że zafundują mi trzecie cięcie/ doktor mówił, że wykorzysta któreś stare/.
Co do literówek , nie mam pojęcia/ u mnie jest ok/ od tego mam informatycznego syna.
Pozdrawiam Vika
Początkująca
13-03-2010, 16:47:04

Witam!

Mam pytanie odnośnie cięcia naszych szyjek. Która metoda jest nowsza cięcie pionowe czy poziome.
Dorek
gość
13-03-2010, 17:35:08

Vika, z tego co widzę to Ty już swoje przeszłaś i strasznie Ci współczuję, ale za to teraz my mamy z tego pożytek (sorki). Twój termin już tuż tuż -trzymam kciuki.

irena
gość
13-03-2010, 18:54:09

Witajcie! dawno tu nie zaglądałam ja jestem dopiero trzy miesiące po operacji szyjnego odcinka.

Cały czas stosuję się do przykazania szyjek które tu przeczytałam i narazie jest super.Denerwuje mnie tylko moja szyjka i jej zachowanie.Czy to normalne że rana zagojona a to miejsce jeszcze mnie szczypie.Czucie wraca cięcie gładkie ale mam wrażenie że czasami chce mnie "udusić" Zwłaszcza po spacerku.
Czy to jest normalne?
(Ja też byłam operowana we Wrocławiu w wojskowym i jestem zadowolona)
Pozdrawiam Jola J
gość
15-03-2010, 09:38:38

Melduję się już w domu- operacja była w piątek 12 marca
-jest wszystko dobrze, choć podobno po wybudzeniu na sali dałam pokaz "delirki";-telepało mną okropnie,podłączyli pod monitor, po lekach jakiś przeszło. Już nie wróciło i jest ok.(ale po dolarganie bardzo wymiotowałam, i miałam okropne zawroty głowy)
W szpitalu nic nie bolało bo non stop na ketonalu dożylnie, teraz w domu najgorsza była pierwsza noc , bo nie mogę się dobrze ułożyć na poduszkach , nawet tej ortopedycznej. I ciężko przełykać,kasłać...
Ale jestem pełna nadziei i wiary ,że te bóle sprzed operacji nie wrócą.
martwi mnie blizna - bo mam jakieś takie dwa wypukłe"groszki" i czy one się wchłoną ?
Jaki człowiek jest dziwny , przed operacją myśli tylko o tym aby bóle minęły, a po operacji jeszcze chcę mieć ładną bliznę! czy to dużo?!
Vikuś, Dorotko ,Ewo, dziękuję bardzo za wsparcie i łączność ze światem szyjek.
Buziaki dla Wszystkich........hania
gość
15-03-2010, 10:03:47

Haniu mi po operacji lekarz zalecił jedzenie lodów.
Najlepsze były lody wodne pomagały bardzo.

Schładzają i szyjka mniej boli.
Polecam Jola J
gość
15-03-2010, 11:49:08

Jolu! dzięki zaraz melduję mężowi (pojechał po wypis) aby kupił lody - właśnie takie wodne- dobry pomysł - oj będzie to miłe , smaczne i jeszcze skuteczne .
A to sama radość w tych ciężkich dniach.......
pozdrawiam Hania
gość
15-03-2010, 12:15:21

Witam

od tygodnia czytam forum i wiele mi pomogło.Byłam załamana diagnozą i operacja , ale po przeczytaniu waszych wypowiedzi lzej mi sie zrobiło i juz nie widzę mojego przyszłego życia w czarnych kolorach.

Mam wielopoziomowa przepuchline od C3 do C7 łącznie z kyfozą. termin operacji 31 maja 2010

Do pracy nuie wróciłam jestem jeszcze na zwolnieniu tylko nie wiem jeszcze jak długo, ale nie czuje się na tyle mocna psychicznie , aby do niej wrócić.

Jestem z Warmii i Mazur może ktoś był operowany w Olsztynie? pozdrawiam Lilla
gość
15-03-2010, 12:29:11

Haniu, teraz z dnia na dzień będzie już lepiej, i jeszcze ta kuracja z lodów... , czego chcieć więcej. Od mojej operacji minął miesiąc a ja czuję się jak nowo narodzona. Ale faktycznie, pilnuj tej blizny.Narazie życzę Ci duuużo zdrówka, smacznych lodów i wygodnej podusi

irena
gość
15-03-2010, 13:54:58

Haniu idealny jest też jogurt pitny zimny z lodówki przez rórkę jak już lody się znudzą.

Pozdrawiam Jola J

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama: