Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29021)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
12-10-2012, 17:49:54

Witam Szyjki weekendowo
Irek Ty masz fantastyczne poczucie humoru i za to dziękuję Ci bardzo. Miałam trudny dzień a po przeczytaniu dowcipów jakie zamieściłeś humor poszedł natychmiast w górę. Fajnie, że bierzesz jakieś wspomagacze w walce z infekcją. Dbaj o siebie bo musisz być w dobrej formie. W połowie listopada będę w Kraku i mam wielką nadzieję na spotkanie?
Ewa dochodzi do siebie. Prosiła o przekazanie pozdrowień i dziękuję za Wasze wsparcie.
U mnie koszmarnie nudno - zdrowa jak rydz i aż się tego stanu boję. W moim wieku nic nie boli .... oczywiście, że mnie to cieszy bardzo. Staram się nie zniszczyć tego co wypracowali specjaliści oraz bezcenne rady ludzi z forum.
Lidia myślę, że poszukanie przyczyn dolegliwości będzie niewątpliwie trudnym stanem ale jak już się wszystko wyjaśni wówczas pojawi się szansa na pozbycie tych dolegliwości. Będzie dobrze. A Pan dr. jest nielicznym przypadkiem lekarza, który nie jest lekarzem z przypadku.
Pozdrawiam serdecznie i dobrego weekendu dla Was.
Bogna
Forumowiczka
12-10-2012, 18:04:13

Ireczku-1 2 3 4 5... i tak do 10
Zrób se grzańca na wirusa i radosnego łikendu
Kasiafo, dobrze radzi Irek. Przy takich objawach w kolejności -neurochirurg, rehabilitant.
Z Bielska chyba nikogo wśród nas nie ma ale są Szyjki operowane na Śląsku w Katowicach,Jasrzębiu i chyba jeszcze gdzieś w okolicach-Asia Buraczek pewnie coś podpowie.
Radzę Ci taką wyprawę bo dobrze żeby na starcie ocenił Cię neurochirurg ,,robiący" w kręgosłupach szyjnych.
Ja dziś w naszym temacie jak najbardziej na legalu. Wraca cholera siedząca gdzieś w splocie szyjnym co konfliktuje nerw z mięśniem i powięzią.Pora na terapię.
Ciepłych dni w ciepłym nastroju Z.
gość
12-10-2012, 18:10:02

Zosia dobrze radzi Irek...normalnie bez grzańca nie dasz rady przegonić tej infekcji czy tego co w Tobie siedzi. Tak więc do dzieła mężczyzno
Zosia ma zawsze rację - pamiętaj o tym.
Mnie sprowadziła na ziemię bardzo szybko z euforycznego lotu i nigdy ale to nigdy jej tego nie zapomnę. ZOSIU dziękuję.
Bogna
gość
12-10-2012, 18:29:24

Dzięki kobiety za troskę i rady. Policzyłem do stu, wypiłem grzane piwo z miodem Zagrzeje następne i do pierza
Bogna, zapraszam do Kraka, może większa grupa się zjawi a objawię wam Kraków jakiego nie znacie.
http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=ZSTZuNMEEbE
miłego weekendu,
irek
krak62
gość
12-10-2012, 18:39:50

Cześć Kochani.
Dziękuję za ciepłe słowa i wsparcie poprzez kontakt, smsy i telefony. Jesteście nieoecenieni.
Niestety Ewa doszła do siebie tylko na chwilę. Nastąpił nawrót i wdała się infekcja w organizm. Ciężko trochę, ale w miarę sił poczytuję co tu smarujecie. Dziś znów zaaplikowano mi leki na wstrząs.
Irku, dzięki za ciepłe słowa i już tak nie chwal tej mojej książki, bo jeszcze będziesz zmuszony czytać kolejną część :)
Tyle z mojej dawki optymizmu dla was. Pozdrawiam ciepło pod stałym nadzorem. W życiu nie jeździłam tak często karetką jak teraz. Będę się odzywała.
Życie nie jest łatwe, ale jest po to żeby się nie poddawać.
Początkująca
12-10-2012, 18:42:12

Kasiafo jestem mieszkanką Śląska Dwukrotnie byłam operowana w Katowicach Ligota Czeka mnie prawdopodobnie jeszcze jedna operacja i na pewno nie zmienię ani szpitala a tym bardziej lekarza operatora Cały czas jestem pod jego opieką ale prywatnie Znając sytuację naszej służby zdrowia nie wierzę że uda Ci się szybko dostać do neurochirurga z NFZ a opis Twego rezonansu wskazuje że konsultacja z takim lekarzem będzie ci potrzebna Jeśli chciałabyś więcej informacji napisz na priv Mój adres boguslawa1963@wp.pl Lekarz o którym piszę to doc Rudnik Bogda
Bogda
Forumowiczka
12-10-2012, 18:57:00

Bogna ja bym bardzo chciała żeby już nikt nie musiał się przekonywać na własnej skórze jak srogą karę można ponieść przy hipereuforii przypieczętowanej czynami niewskazanymi.
Tak trzymaj i oby zdrówko dopisywało a dobry nastrój nie opuszczał.
U mnie sinusoida. Chyba ciut przekombinowałam z laptopem w pozycji zwiniętego kota a i przysnąć mi się zdarzyło z głową zwisajacą na klatę-cena pilnowanania nocnego zażywania antybiotyków. Do tego wspieranie się na kulach też dodatkowo obciąża bo ramiona idą w górę. Szczęście, że mój terapeuta litościwy i przyjmie mnie w poniedziałek. Jak zaczyna się jazda bólowo/neurologiczna to od razu wracają stare lęki.
gość
12-10-2012, 19:24:26

Dziekuję bardzo za odpowiedzi kochani :)
bogusiu napewno napisze do ciebie jutro bo dzisiaj w pracy jeszcze :(
co do leczenia w ramach NFZ nie mam zadnych złudzeń, wszystko co wiem do tej pory wiem tylko dzieki prywatnym wizytom :( jak narazie jedynym lekarzem który sie mna zainteresował to dr Bujok podobno w jastrzębiu pracuje wiec jak ktoś ma jakieś opinie o nim to prosze o info.
zdaje sobie sprawe ze w katowicach jest najlepsza w tym rejonie kadra wiec tam będe uderzać.
zaparłam się zeby wreszcie jakoś temat zacząć leczyc bo przez ostatnie 1,5 roku przeszłam przez piekło bólowe a komplikacje ruchowe wyautowały mnie z wielu czynności.
i jeszcze pytanko mam...czy hamer to zosia z poczatkowych postów?
Forumowicz
13-10-2012, 07:37:27

kasiafo hamer to ta sama Zosia !!!!!!!!!!!!
Ja obecnie w pracy i pozdrawiam was wszystkich moje zastrzyki trochę podziałały nie wiem na jak długo starczy mam nadzieję ze na długo .
Kasiafo Zosia , Bogna , Irek mają rację aby uderzyć w lekarzy typu neurochirurg lub ortopeda traumatolog , neurolog i rehabilitant każdy z nich przedstawi Tobie swoją wizję pewnie jak znam życie każdy z nich będzie przedstawiał swoją dziedzinę w superlatywach , Ty zaś musisz wybrać taka opcję która będzie służyła Tobie i przyniosła ulgę w cierpieniu . Warto też udać się z wynikiem bezpośrednio terapeuty od kinezjoterapii lub osteopaty by poinformował Ciebie jak postępować w zwyczajnym życiu by prace domowe zawodowe nie pogarszały Twojego stanu zdrowia . Czasem zwykłe czynności wyłączają nas z możliwości jego wykonywania sa dla nas nie dostępne ale i z tym można sobie poradzić i zaradzić byle było to mądre i przemyślane .
Irek zwykłe góralskie sposoby czyli dobry grog , okłady z młodych jędrnych piersi dobra masażystka do stóp która będzie wcierać olejek kamforowy i nakryć się porządna baranicą
Zosieńka ty jak zwykle niereformowalna kiedy boli pokora ból mija i co?
yhm z skąd ja to znam
Ewa nadal niepokojące wieści czy wypełniając druk z informacjami przed podaniem kontrastu nie napisałaś że jesteś uczulona czy zwyczajnie o tym nie wiedziałaś ?
Dla mnie jest to dziwne gdyż po zgłoszeniu się na pogotowie powinni Ciebie zatrzymać w szpitalu na obserwacji czy to ustępuje , być może nasza służba spada całkowicie na psy zdrowia ,pisze tak gdyż moja dobra koleżanka z pracy 20 lat temu w wieku 21 lat nie cały miesiąc przed ślubem podczas badania kontrastem nerek dostała zapaści i nie udało się jej uratować ( Mirko spoczywaj w pokoju i jak zwykle 01.11 stawię się u Ciebie ) Ewo nie dziw się że jest to dla mnie bardzo niepokojące . Ewa jestem pod wrażeniem czytam powoli bo nie wiem czy szybko pisałaś
Pozdrawiam wszystkich
ks Janusz
gość
13-10-2012, 09:28:04

witam
ojjj jak się cieszę że zosia to zosia :D czytając powolutku wątek jestem pod wrazeniem wiedzy i pomocy jaką się dzieli tutaj.
jeśli chodzi o rechabilitację to trafiłam tutaj http://www.wasmed.bielsko.pl/nasi-specjalisci-w-klinice-wasmed,d4,0,pl.html
w celu uzyskania jakichkolwiek informacji i konsultacji.
właśnie p.Waśko wysłał mnie na TK odcinka szyjnego stwierdzając ze moje problemy biorą się właśnie z tamtąd.
po obejżeniu wyniku załatwił mi wizyte u dr Bujoka w tym samym dniu. Również dzieki niemu miałam po 2 dniach rezonans..... wynik w poniedziałek.
Jedyna przykra rzecz że to wszystko dzięki znajomości mojej koleżanki :( normalnie bez wejść czy pieniędzy nic bym nie zdziałała
a przerażona jestem bo choć wynik TK jako laikowi duzo mni nie mówi to to co dzieje sie z moimi rękami nogami i stałe zawroty są wystarczającym alarmem ze dzieje sie zle.... sie rozpisałam, chyba musiałam się komuś wyżalić :D
dziękuję wam za to że tu jestescie

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama: