Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29021)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
11-10-2012, 16:51:19

Jestem kochani. Wróciłam z pogotowia. Mam reakcję alergiczną na kontrast, który mi podano więc nastąpiła pomyłka. Nie powinnam dostać kontrastu z jodem. Mam jeszcze obniżoną saturację, ale powinno być OK. Obrzęk powoli schodzi. Jestem mocno wymęczona. Odezwę się za parę dni.
Życie nie jest łatwe, ale jest po to żeby się nie poddawać.
gość
11-10-2012, 18:32:55

niunqa 2012-10-11 18:51:19 Jestem kochani. Wróciłam z pogotowia. Mam reakcję alergiczną na kontrast, który mi podano więc nastąpiła pomyłka. Nie powinnam dostać kontrastu z jodem. Mam jeszcze obniżoną saturację, ale powinno być OK. Obrzęk powoli schodzi. Jestem mocno wymęczona. Odezwę się za parę dni.
lepszego samopoczucia bo to co poczytałam to aż mnie przestraszyło, ;) pozdrawiam
EDI
Początkująca
11-10-2012, 18:41:46

Ewo, wracaj szybko do formy, będzie dobrze.
Iwa
gość
12-10-2012, 07:33:33

Ewa, spoko....i wszystko będzie dobrze.
Mnie sponiewierała jakaś infekcja wirusowa, gorączka, katar itp. Leżę jak zmięta stówa. Czosnek, sok malinowy, witaminy i Gripex, tym zwalczam to paskudztwo, jeszcze dzień najwyżej dwa i będzie git.
=========================
I Bóg rzekł "Kobieto, ty będziesz miała wielkie bóle podczas porodu. Mężczyzno, ty będziesz ciężko pracował, o ile znajdziesz pracę. I ziemia będzie miejscem wielkich cierpień. I Adam rzekł:
- Ale Boże, wszystko to za jedno jabłko? Jutro mogę Ci przynieść całą skrzynkę...
===========================
Pan Bóg pyta Adama i Ewę:
- Kto chce sikać na stojąco?
- Ja, ja, ja! - wyrywa się Adam.
- W porządku. W takim razie dla Ewy zostaje wielokrotny orgazm.
=============================
Ewa w raju nie usłuchała zakazu Stwórcy i za namową węża zerwała jabłko z drzewa. Za ten czyn została wraz z Adamem wyrzucona za bramę raju. Na odchodne Ewa usłyszała głos z góry:
- Za ten czyn zapłacisz krwią!
Po kilku dniach Ewa natknęła się na tego samego węża, który ją namówił do zerwania jabłka i mówi:
- Przez Ciebie teraz będę musiała płacić krwią!
- Oj, nie marudź! - mówi wąż. - Wynegocjowałem Ci to w dogodnych miesięcznych ratach.
===============================
miłego,
irek
krak62
Forumowicz
12-10-2012, 10:57:31

Witam w ten sloneczny i morski dzień choć chlodny ale cieplo.Dobrze że wszystko w porzadku - a tym dziado za pomyłke to wiesz co bym zrobił...................Z szacunku do WAS nie napisze.Gdybym w moje pracy pomylił sie to mam pelna odpowiedzialność.U mnie wzwyzka formy.Udałomi sie kolege przekonac co do innego spojzenia na operacje i efekty przedluzania terminu na pół roku.Mysle że wrósi do poprzedniego lekarza który robil mu już jedna operacje.Irek dostalem od mamy extra nalewke z czosnku ale jest na wzmacniaczu, to po leczeniu bede sie wzmacniał.-Pozdrawiam WSZystkich na froncie bulu piotr
gość
12-10-2012, 11:10:33

witam
jestem nowa w tym gronie choc dzielnie usiłuje przebrnąć przez watek od poczatkowych postów
po wielu bojach z lekarzami, którzy usiłowali sie mnie pozbyć na wszelkie sposoby łącznie z odsyłaniem mnie do psychiatry, prywatnie dzieki pomocy znajomych i własnej dedukcji co mi moze dolegać wykonałam badania oto wynik jednego z nich:
spłycenie fizjologicznej lordozy szyjnej. wymiar strzałkowy pośrodkowy światła kanału kręgowego wynosi 11mm na wysokości kregu C3
na poziomie C4-C5 zwężenie przestrzeni miedzytrzonowej oraz masywna centralna wypuklina krążka międzykręgowego na 3,1 mm ze znacznym modelowaniem worka oponowego oraz osteofit na 1,8 mm na lewej części płytki granicznej trzonu z modelowaniem worka oponowego.
na poz C5-C6 skośna centralno prawoboczna wypuklina krążka międzykręgowego na 2mm z towarzyszącym osteofitem na 1,3 mm i modelowaniem worka oponowego.
na poz C6-C7 centralna szerokopodstawna wypuklina krążka międzykręgowego na 1,5 mm z dyskretnym modelowaniem worka oponowego
proszę was jako znawców tematu o przełozenie tego w jakiś sposób z ich na nasze bo boje się że znów mnie ktoś będzie próbował zbywać :( i ewentualne namiary na lekarza do którego mozna sie udać z tym problemem a który bedzie wiedział o co chodzi i co z tym zrobić....
mieszkam w woj śląskim dokładnie bielsko biała
pozdrawiam serdecznie :)
gość
12-10-2012, 11:15:31

dodam jeszcze że powoli trace sprawność w rękach...problemy z chwytaniem czy utrzymaniem kubka np, bardzo silne drżenie, ponadtto palce zaczynaja mi skakać nie raz same z siebie :( dochodzą potworne bóle głowy(jedyny srodek jaki działa teraz na to to ketonal) zawroty głowy problem z ostrościa widzenia sztywność karku i takie dziwne uczucie ze cały czas cos mi tam pyka w szyi. ostatnio doszły do tego problemy z nogami drżą i bolą :(
gość
12-10-2012, 11:45:28

kasiafo, objawy są niepokojące, jak najszybciej odwiedź neurochirurga. Skierowanie od lekarza prowadzącego.
Bielsko-Biała, polecam skorzystać z wizyty:
CENTRUM REHABILITACJI
MGR GRZEGORZ GAŁUSZKA & MGR WOJCIECH ROMANOWSKI
ul. Komorowicka 68
43-300 Bielsko-Biała

REJESTRACJA TELEFONICZNIE:
tel./fax.: (33) 810 16 14
kom. mgr Gałuszka: 0 604 14 79 10
kom. mgr Romanowski: 0 609 33 09 23
e-mail: centrum@cyriax.pl
http://www.centrumgr.pl/
miłego, irek
krak62
Początkująca
12-10-2012, 16:24:35

witajcie
Krak czy Ty masz problemy z wiarą, że tak publicznie wysmiewasz sie z Pana Boga?
Byłam na wizycie u dr. Sobieraja w warszawie i jestem bardzo, ale to bardzo zadowolona, gdyż Pan dr. potwierdził,że moja operacja dysku c5/c6 wykonana jest perfekcyjnie, a objawy, które mam (tego mi nikt do tej pory nie powiedział), nie pochodzą z dyskopatii, lecz mają inną przyczynę, do której trzeba dotrzeć. Nadmieniam, że jestem po silnym i drastycznymn urazie głowy i kręgosłupa,a znaderwaniem mięsni i ścięgien. Muszę zrobić rezonans głowy i dotąd szukać przyczyny aż się ją znajdzie.
Dr mnie uspokoił a już myslałam że mam spapraną operację , a z drugiej strony aż strach pomysleć co ja mam jeszcze uszkodzone po tym wypadku. Oby nie głowa. Kompetencja dr rzeczywiście duża.
Pozdrawiam Lidia
gość
12-10-2012, 17:08:29

lidia2 2012-10-12 18:24:35 witajcie
Krak czy Ty masz problemy z wiarą, że tak publicznie wysmiewasz sie z Pana Boga?
...........................
Muszę zrobić rezonans głowy i dotąd szukać przyczyny aż się ją znajdzie.
Dr mnie uspokoił ..........
Pozdrawiam Lidia
Słuchaczem" Radia Maryja" nie jestem, czy wiara w Boga jest obowiązkiem każdego Polaka. Pokaż mi gdzie się wyśmiewam z Pana Boga.
Zrób koniecznie wszystkie badania a przyczyna się na pewno znajdzie. Dużo zdrowia oraz wiary w leprze jutro. Jeżeli coś mi nie odpowiada to nie czytam, masz coś do mnie zapraszam na priv.
irek
krak62

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: