Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29022)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Początkujący
17-05-2012, 09:28:00

bognaj. Z całym szacunkiem ale do operacji to mi chyba daleko. Gdyby każdą wypuklinę trzeba by operować to 50 % populacji poszłoby pod nóż.
Ja nie mam ucisku na rdzeń ani PRZEPUKLINY.
gość
17-05-2012, 09:44:02

Andrzej naprawdę rozumiem i posiadam wiedzę, że nie każdą dysfunkcję trzeba operować. Mam nadzieję i tego Tobie życzę, że nie będziesz zmuszony poddawać się zabiegowi operacji. Powodzenia
Początkujący
17-05-2012, 10:12:46

Zastanawiam się tylko czy zmiany które wystąpiły u mnie da się skutecznie leczyć i da się cofnąć te zmiany.
Zdrówka
gość
17-05-2012, 10:35:46

Andrzej, rehabilitacją możesz dużo zdziałać w Twoim niezaawansowanym przypadku.
Jest tu nas 2-3 osoby, które walczą tylko DOBRĄ REHABILITACJĄ u dobrych fizjoterapeutów- nie fizykoterapeutów- Fizykoterapia to zabiegi m.in. prądowe, pole magnetyczne, UD itd., które działają jedynie na objawy bólowe, rozluźniają nieco napięcie mięśniowe, ale nie spowodują cofnięcia się wypukliny, która uciska na korzeń nerwowy.
Dobrze by było udać się do terapeuty na metodę np. McKenzie lub inną manualną.
Poczytaj nieco tutaj i wyszukaj terapeuty certyfikowanego.
W Twoim stanie początkowym może wiele zdziałać.
http://www.terapiamanualna.net.pl/s4.php www.mckenzie.pl
Mam nadzieję, że pewne sprawy wyjaśni Ci nasz Marcin i ukierunkuje Twój przypadek. Cierpliwości.
Pozdrawiam
anTosia O wartości życia rozstrzygają nie czyny, choćby wielkie, ale miłość, choćby mała.
Forumowicz
17-05-2012, 10:54:43

kreatorka 2012-05-17 11:02:37 Raf....hm...ale muszę napisać....Dzięki za Twoje "poczucie humoru"....:))
a wiesz że mam medycznie zdiagnozowaną depresję
gość
17-05-2012, 11:02:37

willson 2012-05-17 10:27:38 Witam wszystkich.
Nazywam się Andrzej. mam do was pytanko.
Badanie MRI stwierdziło u mnie wypuklinę krążka C3/C4 z redukcja rezerwy płynu oraz przewężeniem kanału m-k z możliwym uciskiem na korzeń nerwu.
Bólów nie mam, drętwień też. Od czasu do czasu sztywnieje i pobolewa mnie kark.
Lekarz wysłał mnie na rehabilitację na której to fizykoterapeuta masuje mi kark i okolice szyi.
Powiedzcie mi czy istnieje metoda leczenia w/w wypukliny ? Czy jest szansa, że ona się cofnie ?
Andrzej, a ma inne wyjście. Jeżeli jesteś w dobrych rękach, będzie git. Popatrz na moje MRI, porównaj ze swoim. "Wiara czyni cuda" jak mówią chorzy ateiści.
Głowa do góry i do przodu.
==============================
Przed wyjściem do domu lekarz robi ostatni obchód.
- Do zobaczenia wszystkim zdrowiejącym. A ty Kowalski żegnaj .
=============================
Przychodzi facet do lekarza i mówi:
-Panie doktorze boli mnie łokieć
-Proszę oddać mocz do analizy i przyjść z wynikami jutro-odpowiada lekarz nie patrząc nawet na faceta
Facet się wkurzył no bo co ma mocz do bolącego łokcia i pomyślał
-Czekaj już ja cię załatwię
Kazał w domu nasikać do słoiczka żonie córce i sam dopełnił. Zaniósł do analizy.
Na drugi dzień przychodzi do lekarza i z uśmieszkiem podaje mu wyniki.
Lekarz popatrzył na nie i nie podnosząc głowy znad biurka mówi:
-Proszę pana pańska żona ma kochanka, pana córka jest w ciąży,a pan jak przestanie masturbować się w wannie to nie będzie pana łokieć bolał!
===============================
Miłego, Irek
krak62
Forumowiczka
17-05-2012, 11:21:19

Podziękowań moich ciąg dalszy za wszystkie przeszłe, aktualne i spóźnione
Dobry nastrój, dobre samopoczucie i nadgadulstwo mnie roznosi-to reakcja na te wszystkie ciepłe słowa
Andrzej, kieruj się tym co sugeruje AnTosia.
Pytanie czy rehabilitant do którego trafiłeś jest dobry w temacie dyskopatii?
Masaż masażowi nierówny a zbyt ingerujący w samą szyję nie zawsze wskazany.
Teraz trendy rehabilitacyjne są inne niż jeszcze przed kilku laty. Opierają się na dokładnym badaniu strukturalnym i ukierunkowanej terapii.
Znalezienie dobrego fizjoterapeuty nie jest trudne
http://mckenzie.pl/terapeuci-certyfikowani.html
Bognaj,jeszcze tu pewnie nie raz przeczytasz PRZYSTOPUJ!!!
Jesteś w tam wczesnym okresie pooperacyjnym ,że powinnaś się koncentrować na sprawianiu sobie przyjemności bez obowiązków
Jezli neurochirurg mówi -rehabilitacja za 6 miesięcy to nie poddawaj tego dyskusji z samą sobą.To neurochirurg wiec jaki był zakres operacji , jaka ruina na tych dwóch operowanych poziomach i czy po sąsiedzku nie czai się jakaś pułapka.
Jestem w tym wątku od pierwszego postu i jeszcze nie poznałam tu NIKOGO BEZ ADHD.
Spotkałam natomiast beztroskie szyjki ze soba na czele,które wylądowały powtórnie na stole przez niefrasobliwość.
Ja tu za złego policjanta robię
Wrócisz do normalnej aktywności ty;lko daj sobie chwilę dłuższą niż miesiąc
Halinko, Kazulu pewnie jesteście już w drodze -dobrych wieści i trafnych dycyzji życzę.Z.
Forumowicz
17-05-2012, 11:43:07

hamer 2012-05-17 13:21:19
Jestem w tym wątku od pierwszego postu i jeszcze nie poznałam tu NIKOGO BEZ ADHD.
ja nie mam adhd , jestem oazą spokoju i miłości dla każdego bliźniego swego choćby nawet był teletubisiem albo pociotkiem ferdka kiepskiego.
gość
17-05-2012, 11:57:41

Hamer dziękuję Nie mam wyjścia, muszę "przystopować" tylko jak sobie poradzić z domem, ogrodem....trawa rośnie jak szalona, okna brudem się szczycą a mnie rozwala...niby są "przyjaciele' ale jakoś nagle nikt nie ma czasu dla mnie hmm....mąż sobie poszedł kilka lat temu do lepszego modelu hi hi...dam radę, nie poddam się i już.
gość
17-05-2012, 12:05:20

Tak troszeczkę spoko, bez chorób, bólu i na luzie.
Komu podoba się hymn polskiej reprezentacji na EURO 2012
http://eastbook.eu/2012/05/material/news2/koko-euro-spoko/
Wiem, ktoś powie, że wybrali go Polacy. Obecny rząd też wybierali Polacy, tylko k...a za leki od neurologa płace teraz 100%. Polska reprezentacja miała od dawna swój hymn, po co było zmieniać.
http://www.youtube.com/watch?v=jDUzMGgjkA0
Lepiej zmienić rząd, robi mały nierząd.
Polacy, według jasnowidza Jackowskiego zagrają dwa dobre mecze, dalej nie wie, miał pomroczność jasną.
============================
Polska drużyna wystąpi w reklamie najnowszej nagrywarki SONY. Hasło reklamowe: "Przegrywaj jak oni!"
================================
- Gdzie polscy piłkarze grali najlepiej?
- W reklamach.
=============================
Miłego, Irek
krak62

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: