Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29018)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
18-08-2010, 12:32:06

Spinka jutro czeka mnie ta przyjemność usunięcia tych nici ale niech już w końcu to zrobią bo tak mnie strasznie swędzi że już chciałem pisać do Ciebie z prośbą o szczotkę drucianą

Pozdrawiam Janusz
Wtajemniczona
18-08-2010, 15:16:21

Dziś mogła dopiero przeczytać wszystkie wiadomości od ostatniego wpisu. Mam remont dachu na domku i tysiące spraw z tym oraz okrutny bałagan i zamieszanie, ale powoli sytuacja się stabilizuje.
Moje drogie szyjki dziś mija rok jak przyjęli mnie na oddział do operacji a 20.08 będzie rok od operacji.......na razie wszystko idzie w dobrym kierunku, choć cudów nie ma , dla mnie najważniejsze było odzyskać władzę w rękach i nodze i to jest, a kręgosłup czasem pobolewa, jak oczywiści się zapomnę. Pozdrawiam wszystkich lubiących góry, ja tez w te wakacje była w zakopanym, zaliczyła szlak na Śiklawę ,Kalatówki, Morskie Oko nie było tak strasznie. Jeżeli chodzi o spotkania wrześniowe to 11.09 mam wesele więc nie mogę, 04.o9 n razie jest jeszcze wolny ale czym bliżej roku szkolnego wszystko się zapełnia.Pozdrawiam wszystkich ADA
P.s złote tarasy........popieram
gość
18-08-2010, 15:49:20

Ada może spotkamy się na jednym weselu?????Ja też mam wesele 11-09 tylko dosyć daleko od mojego domu 200 km w Biskupcu
Forumowiczka
18-08-2010, 17:53:57

To w takim razie może umowimy się na 2 października? To drugi z terminów zaproponowanych przez Dorotę. Mi pasuje. A wam?
gość
18-08-2010, 18:26:29

Hurrra!!Mam ustaloną wizyte u neurochirurga na 1.09 dzięki Januszowi .Dziękuje serdecznie .Jestem bardzo wdzięczna.Poprawił mi się humor moze dolegliwości przejdą i pójdą sobie gdzieś - fajnie by było.
Pozdrawiam Grażyna.
gość
18-08-2010, 19:27:32

Grażyna nie dziękuj jesteśmy tu by sobie wzajemnie pomagać oby ten hura optymizm utrzymał się u Ciebie na zawsze mam nadzieję że ten lekarz pomoże Tobie i odczyta wszystko dobrze za to trzymam kciuki
gość
19-08-2010, 09:53:02

Gość 2008-03-09 16:43:00 Emilko,

Nie jestem taki szybki, żeby oddac się w ręce przypatkowego kręglarza. Nawet zastanawiam się nad oddaniem w ręce tak znakomitego doktora jakim jest doktor Kowalina z Elbląga, po wielu praktykach, nawet zagranicznych (sam mi powiedział, że w stanach takie opercję robi się rano a wieczorem pacjent wychodzi do domu). W firmie mam kolege który od wielu lat ma problem z kręgami szyjnymi i ledźwowymi i ratje sie masażami i jak narazie funkcjonuje bez operacji.

Moj opis rezonansu jest:

Wynik:

Badanie KR kręgoslupa szyjnego.

Badanie wykonano w sekwencji SE,FFE w czasie T1,PD i T2 zależnym w dwóch płaszczyznach.

Zniesiona jest lordoza szyjna.adyskretna centralna wypuklina krażka na poziomie C3-C4.Na poziomie C4-C5 centralna wypuklina krążka ogranicza przednią przestrzeń płynową.Krążki C5-C6 i C6-C7 są nieco węższe.Na poziokmie C5-C6 centralna wypuklina krążka ogranicza przednia przestrzeń płynową.Na poziomie C6-C7 centralna wypuklina krążka jest niewielka.Rdzeń kręgowy bez zmian ogniskowych.

ot tak to wygląda

Pozdrawiam,

Jarek
gość
19-08-2010, 09:53:08

Gość 2008-03-09 16:43:00 Emilko,

Nie jestem taki szybki, żeby oddac się w ręce przypatkowego kręglarza. Nawet zastanawiam się nad oddaniem w ręce tak znakomitego doktora jakim jest doktor Kowalina z Elbląga, po wielu praktykach, nawet zagranicznych (sam mi powiedział, że w stanach takie opercję robi się rano a wieczorem pacjent wychodzi do domu). W firmie mam kolege który od wielu lat ma problem z kręgami szyjnymi i ledźwowymi i ratje sie masażami i jak narazie funkcjonuje bez operacji.

Moj opis rezonansu jest:

Wynik:

Badanie KR kręgoslupa szyjnego.

Badanie wykonano w sekwencji SE,FFE w czasie T1,PD i T2 zależnym w dwóch płaszczyznach.

Zniesiona jest lordoza szyjna.adyskretna centralna wypuklina krażka na poziomie C3-C4.Na poziomie C4-C5 centralna wypuklina krążka ogranicza przednią przestrzeń płynową.Krążki C5-C6 i C6-C7 są nieco węższe.Na poziokmie C5-C6 centralna wypuklina krążka ogranicza przednia przestrzeń płynową.Na poziomie C6-C7 centralna wypuklina krążka jest niewielka.Rdzeń kręgowy bez zmian ogniskowych.

ot tak to wygląda

Pozdrawiam,

Jarek
gość
19-08-2010, 10:18:34

Witam wszystkich serdecznie.
Mam pytanie do wszystkich doświadczonych nie tylko w odcinku szyjnym ale rówież tych z piersiowym i lędźwiowym. Ja mam też dyskopatie na tych odcinkach.
Czy też czujecie ból niemal całego ciała, mięśnie rozbite-rozdygotane, drżenie rąk, nóg, uczucie pospinania, ciężkie, bolące nogi, sztywne kolana, ostry ból rwie w rękach, nogach, kręgosłupie w stawach , zwłaszcza przy mgłach, na zmianę pogody - chodzę wtedy jak paralityk.
W nocy często mam uczucie jakby po nogach coś chodziło i wtedy po spaniu. Przy zmianie pozycji na chwilę to uczucie znika a za chwilę tak samo i tak dokucza ze 2 - 3 godziny w ciągu nocy.
Czasami się zastanawiam czy to jest wszystko od kręgosłupa, czy jest to jakaś inna choroba?
Bo oczywiście nie piszę o typowych objawach które mnie dręczą i przewijają się w waszych wypowiedziach na forum typu: rwa, drętwienie, mrowienie, ból karku, krzyża itp.
Bardzo proszę o wypowiedzenie się i rozjaśnienie mojego umysłu, bo kiedyś myślałam że te dolegliwości mam na tle nerwowym, teraz myślę że od kręgosłupa ale może się mylę.
Proszę o zrozumienie i wszystkim z góry dziękuję .Pozdrawiam Olga
Początkujący
19-08-2010, 10:56:50

@ Olgo
Odpowiem Ci z mojego zoraz większego doswiadczenia.
Takie rozległe objawy jak opisujesz plus dodotkowo ból głowy, nudności, mroczki przed oczami i szumy w uszach ja miałem. Żeby wykluczyć inne źródło (źródła) tych dolegliwości przeszatkowany zostałem (MRI) od głowy w do nóg. Wszędzie generalnie było czysciutko, oprócz 2 wypuklin z uciskiem na rdzeń w odcinku szyjnym, które to były przyczyną moich dolegliwości.
Piszesz, że masz dyskopatię w każdym segmencie kręgoslupa. Miałaś robione badania (obrazy) tych części? Konsultowałaś te zmiany w korelacji z Twoimi obajwami (ubytkami) z lekarzem (lekarzami)? Jakia jest jego opinia? Jak długo zmagasz sie z chorobą?

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: