Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29021)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Forumowiczka
17-08-2010, 08:37:26

Gość 2010-08-17 09:41:47 Olga, nie wiem czemu jego nazwisko nie wchodzi:)

Ale się uśmiałam
No nie, ale numer, przecież O to nie U !!!

(Wiesiu, to forum ma wszyte zabezpieczenia przed używaniem wulgaryzmów i jak widać czasem wychodzi zabawnie :> )

Grażyna, twój opis wygląda poważnie, aż sie przestraszyłam lekko. A jak ty sie czujesz aktualnie?

Zbieram powoli manatki do Konstancina. Rany, jak ja tam wytrzymam 5 tygodni...
Zosiu, liczę na tego przystojnego i pachnącego rehabilitanta, co mi go wczoraj życzyłaś. Może go wciągnę do kriokomory na rozgrzewkę
gość
17-08-2010, 09:39:45

Wiesia próbowałem dowiedzieć się czegoś o doktorze który Ciebie operował i natrafiłem jak na razie na jedną opinię jeśli masz skopane inne poziomy to chyba tą wymuszoną rehabilitacją chce Tobie przyspieszyć kolejną
operację mnie dwa razy mój neurochirurg pisał do Zus o nie możliwości przeprowadzania tak wczesnej rehabilitacji Pozdrawiam Janusz
gość
17-08-2010, 11:03:28

Witam.Dziękuje Zosiu za odpowiedz ale skóra mi cierpnie co dalej.
Spinko czuje się bardzo fatalnie ręka prawa ołowiana; jest bo jest,ból delikatnie ustępuje po Zaldiarze plus Ibuprom,bardzo bolą mnie palce 4 oprócz małego, reagują strasznie na ciepło,zimno.Dokucza mi bardzo drganie części łopatki i ramienia.Czasem noce sa takie ,że mam ochote zrobić coś głupiego.Mrowienie kończy sie za łokciem i ból rozrywający całą rękę.
Po odebraniu wyniku MR mam ochote wysłać go ordynatorowi oddziału neurologii,który bez badania stwierdził ,że jestem zdrowa i wypisał mnie do domu w 3 dobie .
Teraz mam dylemat gdzie sie udac do neurochirurga tam gdzie byłam juz operowana czyli pan.S w Gdańsku czy szukac pomocy w Bydgoszczy w Wojskowym Szpitalu .Jestem juz zmęczona tym ciągłym bólem i na dzień dzisiejszy zgodziłabym sie na zabieg byle gdzie byle szybko.
Dziękuję ,że jesteście bo zwykle nie ma komu się pożalić
Pozdrawiam Grażyna..
gość
17-08-2010, 11:04:11

Witam.Dziękuje Zosiu za odpowiedz ale skóra mi cierpnie co dalej.
Spinko czuje się bardzo fatalnie ręka prawa ołowiana; jest bo jest,ból delikatnie ustępuje po Zaldiarze plus Ibuprom,bardzo bolą mnie palce 4 oprócz małego, reagują strasznie na ciepło,zimno.Dokucza mi bardzo drganie części łopatki i ramienia.Czasem noce sa takie ,że mam ochote zrobić coś głupiego.Mrowienie kończy sie za łokciem i ból rozrywający całą rękę.
Po odebraniu wyniku MR mam ochote wysłać go ordynatorowi oddziału neurologii,który bez badania stwierdził ,że jestem zdrowa i wypisał mnie do domu w 3 dobie .
Teraz mam dylemat gdzie sie udac do neurochirurga tam gdzie byłam juz operowana czyli pan.S w Gdańsku czy szukac pomocy w Bydgoszczy w Wojskowym Szpitalu .Jestem juz zmęczona tym ciągłym bólem i na dzień dzisiejszy zgodziłabym sie na zabieg byle gdzie byle szybko.
Dziękuję ,że jesteście bo zwykle nie ma komu się pożalić
Pozdrawiam Grażyna..
gość
17-08-2010, 15:50:14

Grażyna Twój rezonans jest nie ciekawy Jeśli to nie tajemnica to kto tak z Tobą postąpił i w jakim ośrodku . 10 Wojskowy jest dobrym ośrodkiem lecz musisz liczyć się nawet z dwu letnią kolejką . Jeśli będzie Tobie potrzeba jakiś szczegółów na temat tego szpitala zapraszam na priv
Pozdrawiam Janusz
gość
17-08-2010, 16:06:10

Januszu,
mój dr na siłę mnie nie wygania na rehabilitację, a broń Boże na kolejną operację. To rozsądny człowiek/ miałam wielkie szczęście, że trafiłam na takiego doktora/ sama wspomniałam o złożeniu wniosku. Nie widziałam, że w ZUS jest tak szybko. Stąd jego sugestia. jak dowiedziałam się, /dzisiaj również/, że na wczesną rehabillitację narządu ruchu w Ustroniu czeka się 2 lata - myślałam, że to żart. W NFZ około 6 m-cy. Chciałam za kilka miesięcy wrócić do pracy i być już po rehabilitacji. Zaraz po operacji czułam się jak nowonarodzona, jednak zauważyłam, że organizm wzbrania się przed normalnym funkcjonowaniem. Jakby to ująć. Chęci są, gorzej z możliwościami. Czytając to forum dopiero uświadomiłam sobie, że nie ma żartów. Jezu, przez Was stałam się taka ostrożna
Pozdrawiam,
Wiesia
gość
17-08-2010, 16:09:14

Witam dziękuję za odzew.Z ostrą rwą barkową leżałam w 108 Szpitalu Wojskowym w Ełku na neurologii ,żadna tajemnica i kto moze niech unika tego oddziału.Bardzo chciałabym otrzymac namiar na dobrego neurochirurga w Bydgoszczy bo Gdańska sie wystraszyłam po wniku MR
C5/C6 miałam operowany i znów wypuklina na tym poziomie .
Janusz jeśli możesz to napisz mi @ ze wskazówkami do kogo zgłosic sie w Bydgoszczy ,będę bardzo wdzięczna.
gonia0709@o2.pl
Pozdrawiam Grażyna.
gość
17-08-2010, 16:15:36

Witam wszystkie szyjki !!!

Grazyna dołączam się do słow Janusza na temat 10 Wojskowego Szpitala w Bydgoszczy są tam dobrzy neurochirurdzy ,ja miałam tam operacje 22 kwietnia i jestem zadowolona ,choc miałam komplikacje po operacji ,ale jeśli miałabym wybierac to jeszcze raz wybrałabym ten sam szpital
Pozdrawiam Marysia
gość
17-08-2010, 16:39:47

Grażynko, pozwolę sobie do Ciebie skrobnąć @ w sprawie gdańskiego doktora S- jest ich dwóch, ale Ciebie pewno robił ten sławniejszy!
teoretycznie po operacji nie powinno być przepukliny, bo nie ma dysku ale tak interpretują radiolodzy cień zrostu kostnego. Tak mi tłumaczył mój doktor i nie kazał brać dosłownie opisów- ważniejszy jest obraz na płycie.
Jeśli chodzi o rehabilitacje to dalej czekam na szpital uzdrowiskowy- wniosek złożyłam 7 czerwca.O miejscowej nie ma mowy, mój rodzinny nie da a z usług neurologa nie korzystam. Operujący każe czekać na sanatorium, twierdząc, że mnie jest bardziej potrzeby odpoczynek ogólny a sztywności pooperacyjnych już nic nie uleczy.
Więc sobie czekam ale @ skrobnę do nich aby się przypomnieć NFZ a oni grzecznie odpisują!!
Trzymajcie się zdrowo-Vika
gość
18-08-2010, 06:32:19

Grażyna wysłałem @ na priv

Wiesia jemu jest łatwo wysłać pacjenta i przekazać w ręce specjalistów rehabilitacji nie jego będzie bolało jeśli będą to poważni rehabilitanci to może przeprowadzą Ciebie przez ten okres
Pozdrawiam Janusz

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Prośba o pomoc
Dzień dobry, Jestem studentką pedagogiki o specjalności WWR i w przyszłym roku będę bronić pracy magisterskiej. Praca będzie dotyczyć dzieci z afazją i potrzebuję 2 przypadków do porównania z innymi, które już posiadam. Jednym z przypadków jest moja córka, która uczęszczała do poradni p-p. To ze względu na nią wybrałam taki kierunek studiów. Chciałabym prosić o wgląd do dokumentacji dziecka, oczywiście za zgodą rodzica. Żadne dane nie będą upublicznione. Bardzo proszę o pomoc w poszerzaniu wiedzy innych rodziców i specjalistów. Będę bardzo wdzięczna za każdą informację. Z poważaniem, Dorota Kozak
gość
Mielopatia - wymiar rdzenia 4mm
Cześć, mam zdiagnozowaną dyskopatia na poziomie C5 C6 i C6 C7. Dodatkowo też rozwinęła się już mielopatia / ucisk na rdzen bo wymiar strzałkowy wynosi tylko 4mm. Neurochirurg na razie nie widzi konieczności operacji bo nie mam ciężkich objawów. Aktualnie to lekko obnizona sila miesniowa w rekach, sporadyczne uciski w okolicach karku. Mam tez mrowienie lewej polowy twarzy ale powiedzieli ze to z innego powodu (mam tez zmiany w mozgu). Badania neurologiczne w normie. 2 fizjoterapeutów odmówiło rehabilitacji bo nic się już nie da zrobić a nie chcą zaszkodzić. Nie wiem co robić. Z jednej strony po co się operować jeśli objawy nie są mocno dokuczliwe, z drugiej strony nie chce żeby było za późno... Doradźcie proszę
gość
Ucisk w głowie, co to może być?
Jestem mężczyzną, mam 26 lat i od jakiegoś czasu odczuwam dolegliwości w lewej części głowy. Odczuwam je w zasadzie cały czas, raz mocniej, raz słabiej. Na szyi z tyłu po lewej stronie mam guzki, które zmieniają swój rozmiar. Lekarz rodzinny mówi, że to mogą być mięśniowe zgrubienia od złej pozycji, ale... mam szumy uszne właśnie promieniujące jakby od tej szyi na głowę, szczególnie przy odchylaniu głowy w prawo. Odczuwam ucisk w głowie z lewej strony, w skroni i na czubku głowy, a także w oku (okulary, większa wada wzroku w lewym oku). Słyszę czasem pukanie w lewym uchu, takie pulsowanie. Ból głowy nasila się czasem przy nachyleniu, niekiedy odczuwam takie ukłucie lub uczucie ciepła bez zmiany pozycji. Zdarza się też mgła mózgowa. Badania krwi, moczu, ciśnienie, EKG, echo serca, tętnic szyjnych, badania okulistyczne - wszystko w normie. Lekarz rodzinny nie widzi powodu do skierowania do neurologa, twierdzi, że to problemy związane z przeciążeniem kręgosłupa - mam pracę głównie siedzącą. Czy to może być tętniak? Mam też problemy stomatologiczne, czy to może być od tego?
gość
Pieczenie skóry na pośladkach
Wys�any: Dzisiaj 12:07 Witam. Chciałabym opisać dolegliwość z którą borykam się od ponad 10 lat. Otóż podczas siedzenia zaczynają mnie boleć pośladki w okolicy guzów kulszowych. Ból jest tak nieznośny, że po kilku minutach muszę wstać z fotela czy też kanapy. Szukałam pomocy u specjalistów ze wszystkich dziedzin, niestety nikt nie potrafi zdiagnozować tej przypadłości. Neurolog przepisał mi Egzystę , którą systematycznie zażywam oraz Neurovit. Po kilku latach do tego bólu dołączyło pieczenie skóry w tych samych miejscach. Od ponad pół roku właściwie chodzę albo leżę na brzuchu. W tej chwili jestem pod opieką specjalisty w klinice leczenia bólu. Lekarz próbuje znaleźć przyczynę, prawdopodobnie jest to uszkodzenie któregoś nerwu w okolicy kręgosłupa lędźwiowego. Ale jak do tej pory bez efektów. Może ktoś z Państwa spotkał się z podobnym przypadkiem i mi pomoże. Pozdrawiam
Reklama: