Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29020)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
23-10-2018, 16:22:43

Witam ,jestem 7 miesięcy po operacji c5c6 rehabilitacji jeszcze nie miałam ,bo lekarz który mnie operował powiedział że za wcześnie .Potwierdziła to też lekarz od rehabilitacji ,pozwoliła dopiero po 9 miesiącach na rehabilitacje .W kołnierzu chodziłam 6 tygodni ,a potem w domu delikatne ćwiczenia pokazane przez rehabilitantkę przy wypisie ze szpitala . Pozdrawiam Ania
gość
23-10-2018, 17:16:07

Dziekuje za odpowiedź Reniu. Ja niby mam mieć jeden poziom, ale to okaże się w czasie operacji.
Dziewczyny ja jestem na rechabilitacyjnym. Składa się dokładnie dużo na przód. Dostałam w sierpniu na 4 miesiące, bo było miesiąc do pierwszego terminu operacji i 3 miesiące na wyzdrowienie. Więc mam do połowy grudnia ale nie wiem czy dojdę do siebie do tego czasu.
Aniu nie rozumiem dlaczego tak późno rechabilitacja? A co z pracą?
Ps.piszę ze szpitalnego łóżka, jutro idę pierwsza więc mniej stresu z czekaniem. Boję się mniej
Pozdrawiam 😁
Joanna
gość
23-10-2018, 18:13:47

Joanno . Jestem na zasiłku rehabilitacyjnym do końca listopada. Co do wcześniejszej rehabilitacji to powiedział że nie po to usztywnili ,żeby za szybko rozruszać . Dopiero teraz pozwolił ,składałam papiery o przedłużenie zasiłku i tam mi napisał ,że już mogę być rehabilitowana .Spokojnie nie ma co się bać nie jest tak strasznie .Ania
gość
24-10-2018, 06:26:04

Joanno super ja też szłam jako pierwsza .
A co mówił lekarz,czy będziesz chodziła w gorsecie ,ja mam ten luz że nie noszę ,mogli by Ci od razu zrobić dwa poziomy ,jeżeli drugi też masz do operacji .Jeden pobyt w szpitalu ,jeden ból i po kłopocie.
Asieńko trzymam kciuki ,trzymaj się kochana i będę oczekiwała na wieści od Ciebie
gość
24-10-2018, 06:34:42

Witaj Aniu
A ile poziomów miałaś operowanych? Czytam że chodzisz w kołnierzu, ja miałam dwa poziomy ,ale nie chodzę z czego się bardzo cieszę .Wybieram się dziś do ZUS dowiedzieć się i złożyć papiery na zasiłek rehabilitacyjny .
Pozdrawiam
gość
24-10-2018, 09:24:58

Witaj Renato .Ja już jestem 7 miesięcy po operacji jednego poziomu c5c6 .Po zwolnieniu dostałam 3 miesiące zasiłku rehabilitacyjnego,ale składałam jeszcze raz .Czekam na komisję z ZUS .Pozdrawiam Ania
gość
24-10-2018, 11:16:53

Anno mam pytanie czy jak wypełniałaś te druki z ZUS na zasiłek rehabilitacyjny to jaki lekarz wypełniał Ci druk odnośnie Twojego stanu zdrowia .Ja w tej chwili nie jestem pod żadną opieką lekarską .Mam zwolnienie do 14.12 Czy to ma być lekarz pierwszego kontaktu, czy ten co mnie operował ,czy neurolog do którego idę 31.10 odnośnie skierowania na rehabilitację .Już zglupiałam taka papierologia że szok ,wszędzie tylko papiery do wypełniania to jakiś koszmar.Zaniosłam dziś też papierki do zakładu pracy , do BHP -owca ,i jeszcze ten nieszczęsny lekarz mi został
Anno pozdrawiam serdecznie i będę wdzięczna za podpowiedź
gość
24-10-2018, 12:01:06

Renato ,mnie wypełniał to lekarz który operował.Pierwszy raz jak byłam jeszcze na L4 i teraz też byłam u niego.Ania
gość
24-10-2018, 12:24:43

Aniu dziękuję bardzo za wiadomość
Pozdrawiam
Początkujący
24-10-2018, 18:05:29

Witam, jestem poczatkujacym forumowiczem. Od kilku miesiecy borykam sie z bólami głowy, szyi, barku oraz dretwienie lewej ręki. Stało sie to po kolizji drogowej. Po wędrówce od lekarza do lekarza w końcu mam wynik rezonansu. Spłycona lordoza C.
Trzony kregowe i przestrzenie miedzykregowe zachowane
Krążki miedzykregowe o prawidłowym sygnale
Na poziomach C3/C4, C4/C5, C5/C6 tylne wypukliny krążków miedzykregowych modelujące worek oponowy z redukcją przedniej rezerwy płynowej
Na pozostałych poziomach nie stwierdzam wypuklin i przepuklin
Niewielkie krawędziowe zaostrzenia trzonów
Szyjny rdzeń kręgowy jednorodny bez zmian ogniskowych .

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: