Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29021)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Początkująca
22-10-2018, 08:16:22

A mozna wiedziec do GOSc gdzie bedziesz miala operacje bo mnie tez to noestety czeka
gość
22-10-2018, 08:32:50

Teraz nie wiem czy to do mnie, bo ja Joanna nie gość
Ale napiszę co mi tam. Wrocław szpital wojskowy.
Renatko dziękuję za odpowiedź. Jesteś dzielną kobietą!
Pozdrawiam
Początkująca
22-10-2018, 10:20:19

Tak do Ciebie... Przepraszam Joanna... Gubie sie jeszcze na tym forum. Bardzo dziekuje za odpowiedz. Pozdrawiam i trzymam za Ciebie kciuki
gość
22-10-2018, 18:57:54

hhh
gość
22-10-2018, 20:55:17

Zmiana palnów. Dzwonili ze szpitala. Jutro przyjęcie pojutrze operacja.
Będę pisać na bieżąco
Ps.mam strasznego cykora...
gość
22-10-2018, 20:58:18

Joanna 2018-10-22 22:55:17
Zmiana palnów. Dzwonili ze szpitala. Jutro przyjęcie pojutrze operacja.
Będę pisać na bieżąco
Ps.mam strasznego cykora......Joanna-sorry nie podpisałam się
gość
22-10-2018, 21:20:17

Witajcie, dawno nie zaglądałam tutaj.
Miałam we wrześniu miesięczną rehabilitacje w szpilu (przyp. że operacja była w czerwcu).
Czeka mnie jeszcze rehabiltacja dzienna w szpitalu plus sanatoria.
renata071173 jak u Ciebie ma się sprawa z zasiłkiem rehabilitacyjnym?
Mnie tez czeka załatwianie papierów, ponieważ neurolog powiedziała, że w żadnym wypadku nie wyśle mnie jeszcze do pracy siedzącej.
Pozdrawiam wszystkie szyjki przedoperacyjne i pooperacyjne :P
Ola 32, peek C6-C7
gość
23-10-2018, 07:24:10

Ola ile poziomów miałaś zrobionych?
Renata dlaczego masz problem z ręką? Czy to pozostałość z przed czy raczej po operacji?
Pozdrawiam.
Ps.Spakowana czekam na taksówkę. Ale mam fefry! To normalne? Kurcze chyba nawet porodów się tak nie bałam, albo zapomniałam
Joanna
gość
23-10-2018, 13:29:58

Joanna witam serdecznie
Operowane miałam dwa poziomy
Drętwienie ręki miałam przed operacją,teraz jest też odrętwiała i kciuk.
Joanno wszystko będzie dobrze,trzymam kciuki za powodzenie.
gość
23-10-2018, 13:39:50

Ola32 pozdrawiam serdecznie
Na dniach będę szła do ZUS w grudniu mija 182 dni jak jestem na L4 .Dowiedziałam się że dokumenty najlepiej składać 4-5 tygodni przed tymi 182 dniami .Ja po operacji (10.10.18 ) C4-C5,C6-C7 dopiero będę załatwiła sobie rehabilitację .Nie miałam jeszcze żadnej komisji z ZUS choć na L4 jestem od lipca.
Pozdrawiam milutko

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Początek diagnostyki
Witam , zmiany wykryte w sumie przypadkowo w RMagnetycznym w odcinku lędźwiowym 1.5mm prawdopodobnie wyściolczak. Był robiony RM głowy, RM kręgosłupa szyjnego i piersiowego 6 m-cy temu ( czysto ) odebrane wyniki teraz samego lędźwiowego ponownie i 1.5mm taki sam jak pół roku temu wynik... Co dalej? Jakie są dalsze postępowania... Oczywiście neurolog i neurochirurg będzie konsultacja Ale jak to co robić na co się nastawić ??
gość
Wynik rezonansu magnetycznego głowy z kontrastem
Dzień dobry, miałem wykonany rezonans głowy z kontrastem z powodu historii tętniaków w rodzinie. Tętniaków nie wykryto ale : W zakresie podkorowej istoty białej obu półkul mózgu widocznesą pojedyncze, bardzo drobne ogniska hyperintensywne w sekwencjach T2-zależnych, wielkości do 2mm(na granicy widzialności, możliwe do uwidocznienia jedynie w sekwencji wykonanej drobnymi warstwami). -Zmiany te nie ograniczają dyfuzji, nie ulegają wzmocnieniu kontrastowemu - ich charakter niespecyficzny - w pierwszej kolejności w różnicowaniu uwzględnić należy drobne ogniska degeneracji naczyniopochodnej. Mężczyzna 32 lata. Czy jest się czym martwić? Jakie mogą być przyczyny i leczenie? Nie mam objawów. Pozdrawiam
gość
Entezopatia
Witam, Rozpoznano u mnie przodopochylenie kręgosłupa szyjnego u ortopedy poprzez wykonanie badania RTG. Byłem u neurochirurga i potwierdził ową przypadłość oraz wystawił mi rozpoznanie Entezopatia w zakresie kręgosłupa, Opis: Bóle w odcinku C bez promieniowania kończynowego. W wykonaniu Mri nie uwidoczniono kompresji struktur nerwowych. Ból jest najpewniej wynikiem entezopatii i wyrodnienia stawów miedzykręgowych. Proponuje leczenie zacząć od laserowego odnerwienia segmentów C4-C7 dx. Chciałbym się zapytać czy owa technika daje duża ulgę w bólu ? czy któryś z lekarzy specjalistów miał podobny przypadek do mojego? Jakie są jeszcze możliwości leczenia mojej przypadłości, która bardzo mi sprawia ból od samego rana do wieczora ;/ Czy po terapii laserem można jakoś wyćwiczyć kręgosłup aby tak bardzo nie naciskał na szyję ? Proszę o pomoc bo zabieg kosztuje 3000 zł i nie wiem czy warto się na niego decydować?
gość
Proszę o pomoc
Dzień dobry mam pytanie czy to jest swardzenie rosiane
Reklama: