Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29022)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Forumowiczka
10-05-2013, 12:58:30

raf 2013-05-10 11:15:41 Irek coś Ty taki jakiś cięty albo cienty ostatnio na tych z implantami lub jeszcze bez ?? :)
Jakaś rehabilitantka wpadła Ci do wanny na zabiegach a może nie wpadła ?? :):):)
mam takie same przemyślenia :)
Irku trochę ostatnio jakiś nerwowy jesteś .......
Asia
Początkująca
10-05-2013, 13:44:23

Irek, podpisuję się w 100% pod tym, co napisałeś do amber, dobra rehabilitacja i dobrze prowadzący rehabilitant/fizjoterapeuta, który zna sprawy kręgosłupowe to jedyne, słuszne wyjście i krok ku lepszemu samopoczuciu i cofnięciu się dokuczliwych objawów.
A to co piszesz o jakichś ostatnich postach z poradami – z tym się w ogóle nie zgadzam.
Kto tutaj tak będzie trzymał na duchu tych wszystkich BOLEŚCIWYCH PRZED I PO ??? Kawały kawałami, są super dobre, ale porady i życiowe "kopniaki" przede wszystkim! Nawet nie myśl. No cóż, na radio przymruż oko można zmienić fale odbioru
Amber, trzeba dużej cierpliwości i systematyczności oraz czasu, by dobrze dobrana rehabilitacja przyniosła efekty. W dobrych rękach fizjoterapeuty dasz radę i powoli pozbędziesz się uporczywego bólu i innych dolegliwości ze strony neurologii. Drąż temat, szukaj dobrych rąk, metod rehabilitacji, lekarzy specjalistów neurologii i rehabilitacji – a z pewnością przyjdą efekty i ulga. Do tego dołóż dawkę pozytywnego myślenia i chęci walki. Na operację zawsze zdążysz mimo długich kolejek, ale Twój wynik MR nie przemawia jeszcze za tą ostatecznością. Trzeba spróbować powalczyć i konsultować u kilku specjalistów. Nic nie piszesz o swoich objawach, a one są ważniejsze od wyniku MR, bo bywa tak, że obraz na MR jest tragiczny, a objawy całkiem do zniesienia i odwrotnie, uporczywe dolegliwości bólowe i neurologiczne, a na MR minimalne zmiany zwyrodnieniowe. Trzeba to wszystko razem przedyskutować z neurochirurgiem i dobrym rehabilitantem/fizjo.
Amber głowa do góry, ja też z tym walczę od kilku lat i mam się na razie dobrze. Nauczyłam się funkcjonować i pracować tak, by jak najmniej cierpiał na tym kręgosłup. Spanie, pochylanie, dźwiganie, praca zawodowa, odpoczynek, nawet jazda na rowerze – wszystko to odpowiednio dobrane do moich możliwości i w miarę normalnego życia i funkcjonowania.
Pozdrawiam słonecznie
anTosia
gość
10-05-2013, 14:19:23

rzuciłem palenie przeszedłem na e-papierosa, wszystko na temat. W postach poprzednich napisałem o obecnym forum wszystko no.....prawie resztę zostawiam dla siebie. Piszę prawdę ostatnio miałem kontakt z wieloma mądrymi. Moje rozmowy, konsultacje myślę, że do łatwych dla nich nie należą. Staram się w bardzo delikatny sposób przekazać ich punkt widzenia na bolący temat forumowiczów.Osoby które zechcą pomocy z mojej strony proszę o kontakt na priv. Anonimowość zapewniona, możliwość gadki na Skype.
Buraczku, zerknij na forum wstecz, lat dwa trzy
Zdaje sobie sprawę, że chorych przybywa i wielu by chciało być uzdrowionym przez forum. Nie tędy droga kochani.
Jednemu na ból brzucha pomogą ogórki, drugiemu masaż ogrodnika córki
Sorrki, statystycznie/ ulubione słowo mądrych/ po zabiegu wiele osób nie ma bardzo widocznych, odczuwalnych objawów ' powrotu do zdrowia'. Operować trzeba, nie piszę nie, ale walka o cofnięty milimetr jest warta kilku lat rehabilitacji. Przecież tu się liczą właśnie milimetry, jak w walce o mistrzostwo świata.
=================
Polskie drużyny w eliminacjach Ligi Mistrzów są jak jądra:
- Zawsze biorą udział ale nigdy nie wchodzą :)
≠==========≠========
miłego trzymajcie się, przed i po idę na browara. Za Wasze Zdrówko
Irek
krak62
gość
10-05-2013, 14:35:44

anTosiu, te ostatnie porady to wynik moich spotkań z mądrymi. Każdy z nas, z was może się z tym spotkać. Takie podejście do tematu naprawdę może dotyczyć każdego.
I lepiej wiedzieć wcześniej niż dostać w pysk z znienacka .
Przezorny zawsze ubezpieczony
Lecę bo mi piwo wypiją, a tak słonko pięknie świeci, że pragnienie na browarek podwaja.
Piszcie, im więcej przeciw mnie tym dłużej będę
irek
krak62
gość
10-05-2013, 14:43:15

piwo jesteś jak zdrowie
tylko zapach nie pasi Teściowej
z Teściem można łykać do rana
tylko z rana lepsza śmietana
ir
krak62
Początkująca
10-05-2013, 15:31:43

krak62 2013-05-10 14:36
to ostatni post, potem tylko kawały
Irek, z tym się tylko nie zgadzam i to miałam na myśli
a porady gdzie?
Każde Twoje przemyślenia i wnioski po rozmowach z mądrymi są tylko dopingiem do walki dla wszystkich. Szczególnie tych przed. Mam również poza sobą rozmowy z lekarzami na temat operacji. Mądrzy odradzają, wysyłają do sanatoriów. Doradzają rehabilitację w dobrych rękach, u tych, co wiedzą co mają robić.
Słoneczka wesołego
anTosia
Początkujący
10-05-2013, 15:41:30

amber07, mam podobne wwyniki MR ale tylko na jednym poziomie C5/C6, do tego jeszcze osteofity. Neurolog i ortopeda stwierdzili zgodnie, że nie potrzeba operacji i każą się rehabilitować. Mi to pasuje.
krak62, masz rację, psychika czyni cuda.
Od 5 lat choruję na depresję i w ostatnim roku "dorobiłem się" dyskopatii. Co prawda dolegliwości nasiliły się jak sobie zafundowałem remont domu trwający 3 miesiące, dżwiganie ciężarów, praca cykliniarką i innymi szlifierkami (oscylacyjna, obrotowa), praca od rana do wieczora. Pod koniec remontu kręgosłup wytrzymywał do godz. 14.00.
Negatywne nastawienie do życia jest cechą charakterystyczną depresji, trudno jest to zmienić. Obecnie dolegliwości się naslilają (szczególnie po ostatniej rehabilitacji) pomimo oszczędnego trybu życia.
Czekam na cud, ale najpierw muszę wyleczyć depresję.
PS. Mówią, że po 5 latach szansa jest znikoma
PS2. krak62, my to chyba jesteśmy rówieśnikami skoro mamy ten sam identyfikator liczbowy w nick'u, chyba że 62 to jest Twój numer buta.
gość
10-05-2013, 16:27:25

anTosia, , jestem po jednym kufelku, przemyślę temat dogłębnie może po następnych będę miał inny pogląd na otaczające mnie zjawiska włącznie ze stacjami radiowymi
Jaki ten świat jest piękny gdy Człowiek poczuje smak chmielu. Kiedy sączy ten złocisty napój, który daje tyle, że mam wszystko w tyle. Czuję się zdrowy jak paź królowej, który lata nad pięknymi łąkami, trzepocąc swoimi skrzydełkami.Patrzy na wszystko z oddali....i go wszystko wali
Krzysiek zgadza się jesteśmy z najlepszego rocznika z ubiegłego stulecia Daj sobie luz i łyknij piankę, poczujesz się jak ten motyl/ na 100% jest bezkręgowcem/a żyje.
Oki, kolega stawia następny browarek, więc łykam - za tych co nie mogą
irek
krak62
Wtajemniczona
10-05-2013, 16:34:06

Irek - mój Idolu i Przywódco w niestrudzonej rehabilitacji!!!
Mądry zawsze przeczyta między wierszami
Tysiu, młodaś ale bardzo mądra z Ciebie osóbka trzymam kciuki, by było tylko lepiej.
wierzę, ze pond nieco naciąganymi podziałąmi - operowany/nieoperowany - pamiętajmy , ze wszyscy jesteśmy dyskopatami i wszyscy musimy o siebie już teraz dbać i nie poddawać się - ważne jest także wsoarcie i zarażanie się pozytywnym nastawieniem jak Irek czy Antosia. Bogna i wielu innych. Sama wiem po sobie- ze choć forum nie uzdrowi - jak mówi Irek - ale dobre słowo pomaga a kawały - miodzio- dawajcie im więcej tym lepiej
Pozdr
Ela
Wtajemniczona
10-05-2013, 17:12:09

Irek, ja co prawda nie boskim napojem złocistym ale równie wspaniałym czerwonym napojem bogów - czyli winkiem wznoszę toast za nasze zmagania rehab. i za zdrówko wszystkich wspaniałych forumowiczów
E.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: