Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29017)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Wtajemniczona
04-05-2013, 21:09:17

Na pozytywna sobotnią energię- posłuchajcie - moje ulubione
http://www.youtube.com/watch?v=ZELwEzKmF-M
Początkująca
04-05-2013, 23:32:19

Zbyszkowiec, zawsze zdążysz się jeszcze dać pokroić nie chcę żebyś mnie źle zrozumiał.Jesteś młodszy ode mnie o 4 lata. Ja 4 lata temu miałam ucisk na worek oponowy na dwòch poziomach i walczyłam, podjełam decyzje o operacji dopiero jak doszło do ucisku na rdzeń a że choroba przyspieszyła i doszły objawy neurologiczne to nie było na co czekać. Z Twoich opisów wynika że rezonans nie pokazuje ucisków ani na worek oponowy ani na rdzeń. Ja na Twoim miejscu walczyłabym. Rehabilitacja naprawdę potrafi zdziałać cuda Zbadaj jeszcze sobie poziom wit. b12 Jej niedobòr może powodować takie objawy jak piszesz, u mnie doszukiwano się SM .Zbyszku nogi raczej nie będą od szyjnego. Ja miałam już poważną mielopatię i straciłam czucie nad kolanami ale do dziś lekarze nie wiedzą dlaczego. Czekam na rezonans lędźwiowego i zobaczymy. Zbadaj elektrolity zwłaszcza magnez i potas i jak wcześniej pisałam poziom B12. i nie daj się spanikować. Walcz. Nie sztuka się pokroić, sztuka zrobić wszystko co w Twojej mocy żeby nie trzeba było tego robić Ty jeszcze maz szansę, nie daj się chorobie ....facet jesteś..... a jak już wyczerpiesz wszystkie środki i Twòj stan się nie poprawi a wręcz będzie gorzej, wtedy będziesz wiedział że to Twòj pociąg odjeżdża....
Pozdrawiam cieplutko.....
Wczo­raj do ciebie nie na­leży. Jut­ro niepew­ne... Tyl­ko dziś jest twoje. Jan Paweł II 02.04.2013 Discektomia z implantacją C5/C6- implant DIVA nr 5 (Optima PEEK) Firmy Novaspine
Początkująca
05-05-2013, 10:48:40

Witajcie szyjeczki, mam pytanie czy kręciło Wam się w głowie PO. Bo od rana mam dziwne zawroty głowy. Dlaczego może mi się kręcić?
Kręci mi się jak się położę i przekręcam głowè w jeden lub drugi bok. Tak jakby obraz płynął
Wczo­raj do ciebie nie na­leży. Jut­ro niepew­ne... Tyl­ko dziś jest twoje. Jan Paweł II 02.04.2013 Discektomia z implantacją C5/C6- implant DIVA nr 5 (Optima PEEK) Firmy Novaspine
Wtajemniczona
05-05-2013, 11:39:50

Tysiu - ja nie PO - ale pamiętam, ze i Piotr i ktoś jeszcze pisali o dziwnych zawrotach głowy- 5-6 tyg. PO (pewnie to te pierwsze zrosty+ układanie się na nowo tych wszystkich struktur w środku) - te zawroty chyba szybko minęły- nie pamiętam - czy po lekach czy bez- to już na pewno Piotr będzie wiedział. Warto obserwować czy jest jakaś pozycja ewidentnie nasilająca zawroty lub je minimalizująca
Pozdrawiam niedzielnie
Ela
Forumowiczka
05-05-2013, 19:39:41

Zawroty głowy mogą być chwilowym prezentem pooperacyjnym, który z czasem powinien ustąpić.
Ponoć to efekt zaburzenia ciśnienia wewnątrz kanału kręgowego. Tak przynajmniej mówił lekarz mojej znajomej. Mogą być tez spowodowane mnóstwem różnych innych przyczyn, nie związanych z dyskopatią - o tym tez trzeba pamiętać.
Asia
Początkująca
05-05-2013, 19:48:24

Buraczku a może to być od przeciążenia kręgosłupa, bo wczoraj zgrzeszyłam wzięłam się za sprzątanie machałam rączkami ścierając kurze z wysokich półek i oczywiście zadzierałam łepek do góry ..... wiem że to dopiero miesiąc po ale już kociokwiku dostaję od nicnierobienia.....a dziś czuję się jakbym pierwszy raz wsytała po operacji. tzn kręci mi się a wręcz wiruje jak leżę
gość
05-05-2013, 20:16:39

Tysiu może niestety to być od machania....zwyczajnie trzeba wejść np. na stołek, drabinkę i nie zadzierać łap
Ja każdy aktywny dzień lub szybko zjedzony obiad (pochylanie głowy) kończę zawrotami...Jeśli pamięć mnie nie myli masz nieciekawy drugi poziom....on też ma prawo się odzywać...Asia ma rację, ostatnio nasłuchałam się o innych przyczynach zawrotów: uszkodzenie błędnika, zwężone tętnice szyjne (to u starszych osób zazwyczaj...podobno jak ktoś młody i szczupły to zjawisko b. rzadkie, nietypowe), no i wiadomo szyja (to w naszym przypadku najczęściej).
Zbyszkowiec ja po operacji jestem 9 m-cy bez efektu niestety, czekam na kolejną...przed operacją terapia manualna, ćwiczenia przynosiły choć chwilowe wytchnienie, teraz mimo dobrze dobranej terapii jest w zasadzie coraz gorzej...po prostu wielu rzeczy fizjoterapeuta już nie może zrobić...Nie czuj się atakowany, tu każdy pisze o SWOIM DOŚWIADCZENIU, KAŻDY MA INNE, MY MUSIMY SOBIE WYBRAĆ pewne sprawy, spróbować...
Co do psychiki to też dużo w tym prawdy...mi mówią, że mam mielopatię a ja im nie wierzę...bo ja mam w drugą stronę, nie chcę widzieć (zaakceptować) pewnych objawów...A oni stukają mi w nogi i mówią że mam duże objawy, a ja im nie wierzę Bo sobie myślę, że bym to czuła...więc coś w tym jest, gdzieś ta nasza głowa ma w tym swój udział
Pozdrawiam Was
Początkujący
05-05-2013, 21:41:16

Dziękuję za wsparcie i dobre rady, wiem, że to moja decyzja, ale właśnie o to chodzi , że jestem dosyć młody i nie chcę podejmować pochopnej decyzji, a z drugiej strony żyję jak emeryt przez ostatnie 10 miesięcy i końca nie widać. Badania miałem robione różne i na elektrolity i na B12 i sto innych i wyszła tylko dyskopatia, a wszystkie objawy pojawiły się razem z bólem karku i dziwnymi odgłosami z szyi przy ruszaniu głową, więc myślę, że to od dyskopatii wszystko, chociaż psychika też pewnie robi swoje. Pozdrawiam
Forumowicz
06-05-2013, 11:49:32

Witam wszystkie PERYSKOPKI przed i po ze słonecznej wyspy.Wczoraj poranna przebiezka przez całą plażę do wiatraka i z powrotem.Dzis podobnie-kondycja wraca.Jutro spróbuję z zabiegami ciag dalszy.TYSI juz odpowiedziałem.A tysia te sprzatania to ty daj sobie spokuj-1 miesiąc po to znacznie za mało.W moim przypadku to 2 miesiące,odkuzanie po 4 miesiacach.Trzeba bardziej uwazac na siebie-no i mniej eksperymentów i doswiadczeń-słuchac ABC-ciała-lekarza-i bedzie dobrze.bratpit
piotr19 C-5/C-6,C-6/C7,implanty ;Peek Prevail stabilizacja C-5-C6-C7,4 śróby operacja;13.11.2012.
Początkująca
06-05-2013, 11:54:05

Dzięki Piotrze
Leżę plackiem. Mam nadzieję że minie
Jesteś wielki Braciepit Pozdrawiam cieplutko

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: