Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29021)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Wtajemniczona
21-04-2013, 19:26:24

Karolinko, te piski i szumw uchu to pooperacyjny gratis. Na początku po operacji czasami miałam przerwy a teraz praktycznie piszczy cały czas i często zatyka uszy. Cały czas liczyłam na to, że przejdzie ale po wizycie u lekarza i badaniu słuchu dowiedziałam się, że ta atrakcja może już ze mną pozostać
Nie mogę się do tego pisku przyzwyczaić. Jest strasznie denerwujący.
gość
21-04-2013, 19:36:47

Ela - pozytywne myślenie we mnie tkwi na zawsze. Nie ma innej opcji. Bez optymizmu nie dałabym rady przejść na "miękko" walki z nowotworem oraz innymi "przyjemnościami" zdrowotnymi jakie mi życie fundowało. Tak więc jest i będzie na zawsze. :)
anTosiu - poszalałaś :) co tam zakwasy ale jaka przyjemność prawda? Ja mam podobnie więc nie jestem zdziwiona, że u Ciebie takie działanie....co tam ból jutro, w końcu jest znany a więc do pokonania.
agachrab - moje piski w uchu przeszły po terapii muzyką...słuchawki i średnia głośność....po jakimś czasie, odkryłam, że poszło sobie precz....czasem wraca na przysłowiową chwilkę, wraca jak nie przestrzegam zasad i przepracuję organizm w sensie fizycznym....np. wczoraj miałam przez kilka godzin dzień "malarza" odnowiłam ławki ogrodowe, drzwi frontowe...pomachałam prawą łapką z pędzelkiem i efekt piszczenia wieczorem się pojawił...dzisiaj cisza...tak więc nie jesteś sama :) mam nadzieję, że to po jakimś czasie zniknie u Ciebie...wiem z autopsji, że to męczy niesamowicie...bądź dzielna. Pozdrawiam. Bogna
Forumowicz
21-04-2013, 19:50:08

buraczek 2013-04-19 12:49:17 witajcie.
ja z trochę innej beczki - mam pytanie do dyskopatów pooperacyjnych meteopatów :)
od jakiegoś czasu, może już nawet od miesiąca bardzo poprawiło mi się samopoczucie - wyjątkowo rzadko coś mnie boli przy zmianach pogody. Chyba juz dawno po operacji nie miałam takiego błogiego czasu :)
Czy wy tez tak macie?
Pytam bo jest to dla mnie ciekawe, czy poprawiło sie konkretnie u mnie, czy u wszystkich meteopatów z implantami jest ostatnio lepiej? może po prostu nie ma az tak dużych zmian pogody jak wcześniej?
Asia
Nie marudź
tak to ja powróciłem do żywych
miałem płukanie wątroby
"Denerwowanie się to zemsta na własnym zdrowiu za głupotę innych"
Forumowiczka
21-04-2013, 19:51:36

Witajcie :)
Ja padam po 2 dniach przygotowywania imprezy urodzinowej córki. 18 osób - mikrowesele:)
Ale już po wszystkim, przy okazji przynajmniej posprzątałam dokładniej niz zwykle
tak sobie czytam co piszecie i widzę że faktycznie w rożnych szpitalach są różne zwyczaje. Myślałam że leżenie 5-7 dni po operacji lędźwiowego to norma a okazuje sie że wszystko zależy od zwyczajów ośrodka.
Znów się czegoś nauczyłam :)
Asia
Wtajemniczona
21-04-2013, 20:07:15

Bognaj, całkiem nieświadomie zafundowałam sobie dzisiaj tak jak ty terapię muzyką. Byłam sama w domu i włączyłam sobie muzyczkę a do tego siadłam na balkonie. Powiew wiatru, odgłosy z podwórka i muzyka choć na chwilę pozwoliły mi odpocząć od mojego piszczącego ucha.
Mam nadzieję, że ta wątpliwa atrakcja przejdzie mi tak jak i u ciebie. Dzięki, że napisałaś
Pozdrawiam wszystkich bardzo ciepło
gość
22-04-2013, 08:45:11

Co do pisków w uchu to taką doraźną ulgę może przynieść tzw pink noise, white noise, brown noise, to specjalne szumy które można ściągnąć w necie, i puszczać sobie przez słuchawki. Na podobnej zasadzie działają te aparaty generujące szumy. Podpatrzone u teściowej która ma tinnitus. Można sobie poszperać i może znajdziecie taki szum, który będzie przyjemny i zamaskuje piszczące dźwięki.
U nas tez wiosennie się zrobiło chociaz ciągle zimno a ja powolutku czuję mniej bólu i ćwiczę ile się da :)
Początkująca
22-04-2013, 15:12:14

Witam wszystkie szyjki!
W związku z postami o roli pozytywnego myślenia w naszym życiu polecam książkę Dale Carnegie ''Jak przestać się martwić i zacząć żyć ". Została też przetłumaczona na język polski druga ksiązka ''Jak zdobyć przyjaciół i zjednać sobie ludzi." Pozdrawiam wiosennie.
Forumowicz
22-04-2013, 19:19:46

Witam wszystkich bolesnych przed i po.Na turnusie jest wporządku.Dzisiaj się opalalem na plazy i brodziłem w Baltyku.Pogoda do 1700 byla jak najlepsza.Zabiegi standard.Spacery brzegiem morza i zbieranie bursztynów.Może być.Zaczołem ćwiczyć rece na espandorze i gumach.Może prawa reka i bark wróci do normy.Pozdrawiam wszystkich
bratpitAby pozytywne myślenie mialowiększy sens trzeba je podzielić na etapy-to wiecej cieszy i jest ze wszech miar możliwe do osiagnięcia.
piotr19 C-5/C-6,C-6/C7,implanty ;Peek Prevail stabilizacja C-5-C6-C7,4 śróby operacja;13.11.2012.
Początkująca
22-04-2013, 21:13:35

Witajcie szyjki :)
U mnie pierwszy tydzień fizykoterapii minął całkiem przyjemnie. Zmniejszył się ból łopatki i ogólnie sprawniej już sie kładę i wstaję i obracam z boczku na bok. Mniej boli.
Wszystko zepsuło sie w piątek -- zmiana pogody z 25 st. na 13 i deszcz i ojjjj bolało, łamało i wogóle.... potem w piątek wieczorkiem laser, pole i masaż oczywiście bardzo delikatny bolącej łopatki i znów ulga ale w sobotę nie miałam zabiegów i w niedzielę po spacerze padłam tak bolało mnie w plecach że aż połknęłam pyralginkę :(
Zabiegi są super ale musiałabym je brać cały czas a tu zostało 4 dni :(
Będę musiała wydębić o jeszcze ale tym razem tak szybko się nie dostanę bo kolejki :(
Byłam dziś u mojego ortopedy i powiedziałam mu że te kolana a właściwie mięśnie nad nimi są drętwe no i skwitował:
"było rżnięcie z przodu będzie rżnięcie z tyłu"
i milcząc wypisał skierowanie na rezonans lędźwiowego.
Mój rehabilitant także zrobił mi dziś przewodzenie w mięśniach no i wyszło że lewy mięsień jest o połowe słabszy niż prawy :(
tak więc trzeba zacząć nową diagnostykę :( :( :(
Pozdrawiam wszysrkich cieplutko
A Bogusiu... z tą muzyką to świetny pomysł.... bo mi też zaczęły się pojawiać pooperacyjne atrakcje ;)
Wczo­raj do ciebie nie na­leży. Jut­ro niepew­ne... Tyl­ko dziś jest twoje. Jan Paweł II 02.04.2013 Discektomia z implantacją C5/C6- implant DIVA nr 5 (Optima PEEK) Firmy Novaspine
Wtajemniczona
23-04-2013, 08:14:53

Witajcie szyjki
Asiu (buraczku) super że poprawiło się samopoczucie i jesteś pooperacyjną meteopatką na plus. Ja niestety jestem na in minus, każde wahania to koszmar. Ostatnie 3 dni to potężne bóle głowy, które wyłączyły mnie na dobre. Za radą Bogny włączam pozytywne myślenie i terapię muzyczną.
Justynko (tysiu) masz rację że zabiegi są super i szkoda że trwają tak krótko. Od 6 maja i ja zaczynam rehabilitację, 10 dni minie szybko.
Piotr jak zwykle w czepku urodzony, pogodą piękna, przepustki do domu i rehabilitacja udana.
Dzisiaj jadę na konsultacje do Opola, zobaczymy jak będzie.
Pozytywnie nastawiona
Dana 2009-08-03 - wypadek 2009-09-09 - pierwsze MRI zalecana operacja 2012-06-19 - drugie MRI 2012-10-29 - operacja C5/C6 i C6/C7 implanty stałe

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: