Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29021)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Wtajemniczona
12-04-2013, 21:28:21

Hej ALu (keriano)
zaintrygowałaś mnie tym Tensem własnym - czy masz może swój aparat jakiś z tego typu co na tej stronce?
Pozdrawiam
Ela
Wtajemniczona
12-04-2013, 21:43:50

znaczy np. na tej stronce;) : http://diamedica.pl/pol_m_Elektrostymulatory_TENS-216.html?gclid=CIzP7NKMxrYCFU7A3godVDgAFw
Wtajemniczona
13-04-2013, 08:28:56

Witam wszystkie szyjki, dzisiaj wyszło słonko więc samopoczucie dobre. Piszemy o rehabilitacji szyjki kiedy i jakie zabiegi, z tego co zaobserwowałam to wszystko zależy od operatora. Tysia świeżonka a już ma rehabilitację, ja musiałam odczekać 3 m-ce, operator chciał zobaczyć jak przyjmują się implanty. Jak okazało się, że jest dobrze to dopiero zezwolenie na rehabilitację i to ostrożnie, tyle ile organizm pozwoli, nic na siłę.
Byłam wczoraj u neuro. priv prowadził mnie do operacji i był miły, jak się okazało że jestem po operacji wykonanej gdzie indziej to tak jak pisaliście intruz-śmieć, burknął pod nosem "to mam teraz pozamiatać". Jestem rozczarowana, przecież płacę za te 15 min i to nie mało. Zalecił zabiegi Tens, MGT, Laser, Krio tak jak Tysi na wypisie, to ten sam szpital. Z tego wynika, ile szpitali tyle podejść do rehabilitacji.
W środę idę na NFZ z kolejki, jestem przygotowana na niemiłe potraktowanie.
Pozdrawiam
Dana 2009-08-03 - wypadek 2009-09-09 - pierwsze MRI zalecana operacja 2012-06-19 - drugie MRI 2012-10-29 - operacja C5/C6 i C6/C7 implanty stałe
Wtajemniczona
13-04-2013, 09:43:38

Piotrze dobrze że masz dobre towarzystwo, bo o tej porze to wszędzie jest zad......pie. Byłam w Lądku przez miesiąc, tam nie tylko pozamykane, tam to sama ruina. Jeden plus nowiutki basen z jacuzzi i sauną. Mogę Cię pocieszyć nigdzie nie ma świetlicy, bo my chorzy ludzie i tylko zabiegi i o 22 cisza nocna. Nam świetlicę zastąpił korytarz, ława, parę foteli, czajniczek pod ręką i było fajnie. Co do zabiegów to potwierdzam wanienka-poprosiłam o tzw. kąpiel perełkową w wanience z marmuru i pięknej scenerii – super. Ćwiczenia takie jak Ty, rowerek na rączki i nóżki, dwa uchwyty na sznurku: i. ruchy jak do pływania żabką, nożyce(rączki,nóżki) plus podwieszania w klatce i ćwiczenie pajacyka. Co do zabiegów w sobotę to ich mało i bez godzin bo wszyscy rehabilitanci chcieli iść szybko do domu. Więcej czasu na integrację bo w tygodniu to każdy biegał jakby się paliło. Jak towarzystwo dobre to rehabilitacja nie tylko ruchowa, a czas szybko zleci i powrót do domu. Udanej rehabilitacji
Dana 2009-08-03 - wypadek 2009-09-09 - pierwsze MRI zalecana operacja 2012-06-19 - drugie MRI 2012-10-29 - operacja C5/C6 i C6/C7 implanty stałe
Początkująca
13-04-2013, 10:19:29

Witaj Alu ( keriano)
Powiem Ci że kiedyś jeszcze przed operacją, jak ból mi już strasznie dokuczał zastanawiałam się nad kupnem tego aparatu, ale nie wiem jaki wybrać :) Jest tego sporo na rynku.....
może możesz coś polecić...
Wczo­raj do ciebie nie na­leży. Jut­ro niepew­ne... Tyl­ko dziś jest twoje. Jan Paweł II 02.04.2013 Discektomia z implantacją C5/C6- implant DIVA nr 5 (Optima PEEK) Firmy Novaspine
gość
13-04-2013, 10:19:55

Tysiu, dokładnie takie, mój model troszkę inaczej wyglada ale to wsio rybka. Ważne by miał kilka różnych programów i możliwość modulacji, w sumie modulacja najważniejsz, bo organizm się szybko uczy i jak się jedzie tylko na jednym ustawieniu to po pewnym czasie przestaje działać. Dobrze też by program dało się ustawić na jak najdłuższy czas. Mój ma max 90 min i po tym czasie budzę się i muszę klinąć od nowa. Przedtem miałam pożyczony co miał max 30 min i to był problem, bo się budzilam co 30min z bólu. Ważne też jakie elektrody, by można było je tanio wymienić jak się zużyją.
Jak chcesz mogę poprzeglądać je pod tym kątem, który najlepszy. Warto zainwestować w akumulatorki z ładowarka, bo zbankrutujesz na baterie :D Ja z tym śpię i czasem chodzę w czasie dnia jak już nie można wytrzymać.
Mój ma też taką ekstra opcję masażu, nie jest to może prawdziwy masaż ale czasem przyjemnie sobie włączyć nawet na zmęczone całodniowym bieganiem stópki :).
Używam tego też na bóle miesiączkowe, bo nie lubię się szprycować tabletkami.
Początkująca
13-04-2013, 10:33:58

Alu, dziekuję Ci, pogrzebię jeszcze w necie i pewnie coś wybiorę, przyda się zwłaszcza, że mój mąż także ma bóle kręgoslupa.... no bo kto ich w tych czasach nie ma ;)
Pozdrawiam:)
Dana, a gdzie byłaś operowana?
Na kontroli byłaś u lekarza z Wojskowego z Wrocka?
Czy może byłaś operowana we Wrocławiu?
Wczo­raj do ciebie nie na­leży. Jut­ro niepew­ne... Tyl­ko dziś jest twoje. Jan Paweł II 02.04.2013 Discektomia z implantacją C5/C6- implant DIVA nr 5 (Optima PEEK) Firmy Novaspine
Forumowicz
13-04-2013, 10:55:44

Witam wszystkie PERYSKOPKI.Jestem w domu na przepustce po zabiegach.Samopoczucie bardzo dobre.W sanatorium towarzystwo to podstawa.Najlepsze zajecia ruchowe w Miedzywodziu w "RZEMIEŚLNIKU" są ale my mozemy pochasać do 22,a wyjatkowo 23 w sobote.Nasza grupa ma różne schorzenia.Szyjek jest 3 ale w różnym stadium,reszta to po wypadkach,stawy, ledzwiowe.Mój lekarz to ordynator pani Góral.Faktycznie jak ktoś jest po operacji szyjnego to niebardzo chcą dotykać szyi/i słusznie/,pani ordynator mówiła ,że to byłby kryminał.Dobrze, że zdają sobe z tego sprawę.To na razie PREDATORKI.bratpit
piotr19 C-5/C-6,C-6/C7,implanty ;Peek Prevail stabilizacja C-5-C6-C7,4 śróby operacja;13.11.2012.
Wtajemniczona
13-04-2013, 15:37:34

Justynko (Tysiu) mój problem polega na tym, że przez pół roku miesiąc w miesiąc chodziłam na konsultacje do neur. priv z Wojskowego. Pierwotnie miałam być operowana we Wrocku ale wyszło Opole. Teraz się okazało ,że zostałam bez lekarza prowadzącego ani Wrocław ani Opole, tak ni pies ni wydra. Teraz czekam na wizytę w ASK na Borowskiej, jak mnie tam potraktują jak per noga to zostają mi tylko dojazdy do Opola a to trochę daleko.
Jestem chłonna wiedzy jak było w wojskowym, bo mam jeszcze jeden poziom do zrobienia i się zastanawiam gdzie? Jak możesz to napisz jak było.
Pozdrawiam
Początkująca
14-04-2013, 13:28:40

Danusiu w Wojskowym to tak jak Ci pisałam.
Trzymam kciuki i nie poddawaj się
Pozdrawiam
Cisza na forum, pewnie wszyscy spacerują
no i ja zaraz wychodzę na krótki spacer bo słonko pięknie świeci i cieplutko
Miłej i bezbolesnej niedzieli

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: