Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29021)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Forumowicz
12-04-2013, 10:09:10

Dzień dobry PERYSKOPKI .Wczorajszy dzień był pełen wrazen po zabiegach i marszu do Dziwnowa plażą a z powrotem lasem w 1,20godz i wanience.Kondycja coraz lepsza.Wieczorek zapoznawczo rozpoznawczy zorganizowałem -były tańce,hulanki i ograniczone swawole przy barze w w w w w "RZEMIEŚLNIKU",a od dzisiaj zostałe prezesem.Panie tak ładnie do mnie mówią PREZIO.Integracja bardzo dobrze robi na rechabilitację.Na turnus 50 osobowy a na balu 24 osoby reszta to albo chorzy albo cicha woda która brzegi rwie.
Co do wanienki to jest lepsza niz w Świnoujściu bo ma dysze kierunkowe-to poprostu bajka.Niestety na miejscu basenu niema.Pęsjonariusze "PERŁY" są wożeni do dziwnowa i to jest mankament nr1,następny to brak w ośrodku czegokolwiek do gier towazyskich,świetlicy tak jak pisałe wczesny gierek.Tutaj jechać to tylko latem to dzieki plaży słońcu i morzu warto.W NIĘDZYWODZIU wszystko pozamykane
Dlatego dobre towarzystwo to skarb na takim zad.......u..Rechabilitanci młode chłopaki praca w rekach sie pali, a bardzo przyjemne sa panie od ćwiczeń-pełna fachowość uprzejmość prawdziwe PEREŁKI w PERLE BAŁTYKU.
Stokrotka pisałem o suszarce bo w standardzie to przeważnie mamy na wysokości oczu.Jak sam próbowałem to było ciężko z barkami no i szyją.
A galeria niezła Stokrotko ten kolor na głowie to szalona marchewka-świetny.pozdrawiam.bratpit
piotr19 C-5/C-6,C-6/C7,implanty ;Peek Prevail stabilizacja C-5-C6-C7,4 śróby operacja;13.11.2012.
Wtajemniczona
12-04-2013, 10:44:21

Piotrze, ty z sanatorium zrobiłeś sobie obóz kondycyjny. Podziwiam, podziwiam. Tak trzymaj! Zazdroszczę ci kondycji, bo dla mnie na razie wielkim wyczynem jest poszuranie nogami wokół domu. Taka jestem słaba. Za długo byłam zmuszona przez dyskopatię przed operacją do siedenia w domu. Mam nadzieję, że jak tylko moje szyjkowe sprawy się polepszą, to będę mogła zabrać się za podreperowanie mojej upadłej kondycji
Piotrze, twoje marszobiegi do Dziwnowa przypominają mi jak 20 lat temu jeździłam do Międzywodzia z moim mężem i jego klubem sportowym na obozy kondycyjne. Takie marszobiegi jak twoje były dla sportowców (tak jak i dla ciebie) codziennością. Więc panie Prezio, tak trzymaj! Jesteś wzorem do naśladowania.
Pozdrawiam wszystkie szyjki
U mnie dziś stuknęło5 tygodni PO. Samopoczucie zmienne, ale bez rewelacji
Początkująca
12-04-2013, 16:48:35

Witajcie
Margotko tak strasznie się cieszę, że wszystko dobrze poszło no i ta narkoza.....to ważne żeby czuć się bezpiecznie
Stokrotko ta maść to contratubex ale pewnie słyszałaś bo to znana maść
Muszę wypróbować ten goździk
Od poniedziałku zaczynam fizykoterapię laserem i polem magnetycznym mam też zalecone TENS ale trochę się boję tak szybko po operacji tych prądów choć lekarz mówi że to bezpieczne

A w łopatkach dalej boli no i pochmurno... wyłaź słonko
Buziaki
Wczo­raj do ciebie nie na­leży. Jut­ro niepew­ne... Tyl­ko dziś jest twoje. Jan Paweł II 02.04.2013 Discektomia z implantacją C5/C6- implant DIVA nr 5 (Optima PEEK) Firmy Novaspine
Wtajemniczona
12-04-2013, 16:54:19

Tysiu, czy to twój operator zalecił ci fizykoterapię?
Początkująca
12-04-2013, 17:00:10

Tak ....
Wczo­raj do ciebie nie na­leży. Jut­ro niepew­ne... Tyl­ko dziś jest twoje. Jan Paweł II 02.04.2013 Discektomia z implantacją C5/C6- implant DIVA nr 5 (Optima PEEK) Firmy Novaspine
Początkująca
12-04-2013, 17:01:22

Kurczaki..... a nie powinnam??????
Wtajemniczona
12-04-2013, 17:08:49

Myślę, że jeśli zlecił ci to operator, to jak najbardziej powinnaś. W końńcu lekarz dobrze wie co robi. Według mnie to może przyspieszyć gojenie. Myślę, że nie masz co się martwić, bo żadnej manualnej ingerencji przecież mieć nie będziesz. Ja chętnie też bym poddała się jakiejś fizykoterapii, ale nie mam takiego zalecenia
Początkująca
12-04-2013, 17:21:34

mnie lekarze zlecili wizytę kontrolną 1 za 2 mies. a 2 za 3 mies, i dpiero potem będę mogła myślec o rehabilitacji. Za kilkanaście dni w zależności od samopoczucia mam spisany zestaw ćwiczeń izometrycznych
Malgos
Początkująca
12-04-2013, 17:45:36

Margotko proste ćwiczenia izometryczne miałam już w szpitalu na 3 dzieñ po operacji razem z rehabilitantem. No i powiem szczerze że dobrze się po nich czuję. Kark nie jest taki spięty i łatwiej mi się kręci szyjką Wszystkie szyjki na oddziale tak miały a na wypisie od razu w zaleceniach laser, Magnetrom i TENS. Mam nadzieję że to pomoże na ten ból w łopatkach i ściśnięte mięśnie.
ĆWICZENIA izometryczne robię codziennie oczywiście bardzo ostrożnie.
Margotko może masz później z powodu tego że to już Twoja kolejna operacja...
gość
12-04-2013, 21:06:59

Tysiu, z wlasnego doswiadczenia i wiedzy podpowiem, TENS bezpieczniejszy niz aspiryna. Co najwyzej moze nie przyniesc ulgi. Jesli nie masz rozrusznika w serduszku :)to sie nie ma prawa nic stac, napiecie jest zdecydowanie za niskie.W Szwecju uzywaja tego przeciwbolowo u kobiet w ciazy, gdy nie moga im podac lekow. I potrafi byc bardzo przyjemne jezeli odpowiednio dopasuje sie intensywnosc.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: