Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29021)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Forumowicz
14-10-2012, 12:08:09

Odezwe sie jutro, zła pogoda deszcz cis i zaczyna troche falować. Jutro napisze na pewno bo dzisiaj niewiem czy dam rade sie skupic, bedzie to tylko opis rtgPoOBIJANYCH-ALE.... ALE DAMY RADĘ piotr
gość
14-10-2012, 13:25:49

Piotr, u mnie przeciwnie, słoneczko się pokazało. Jeszcze kilka wdechów na świeżym powietrzu i wszystko będzie dobrze.
J A N U S Z skup się, i daj "wilkowi morskiemu" osąd .
miłego wek endu.
irek
krak62
gość
14-10-2012, 14:18:26

witam
ja to was zamęczę tutaj
tak sie zastanawiam, neurolodzy u których byłam po obstukaniu mnie młoteczkiem z góry na dół stwierdzali ze odruchy mam w normie ( wszystko podskakiwało itd według ich życzeń) a drętwienia drżenia kłucia itd jakie zgłaszałam nie odpowiadały tym właśnie młoteczkowym wynikom. Boje się że neurochirurg również nie potraktuje poważnie tego odczuwam w jakim stopniu te badania młoteczkiem były wymierne u was w stosunku do objawów?
Początkująca
14-10-2012, 14:37:36

Data dodania: 14.10.2012 14:37
patrycjusz
Witam serdecznie wszystkie szyjki mam na imię Patrycja i mam 47 lat.Mieszkam w okolicy Poznania. Jestem czytelniczką tego forum od kilku tyg. przyznaję że jest to kopalnia wiedzy.Podziwiam wszystkich tu obecnych, jesteście dla mnie siła i przykładem jak radzic sobie z bólem i naszą służbą zdrowia Moja przygoda z kręgosłupem trwa już 15 lat, własnie 15 lat temu przeszłam pierwszą operację kręgosłupa ( odcinek lędzwiowy) po zabiegu aż do dnia dzisiejszego mój kuperek sprawuje się na medal . Problem powstał jednak zdecydowanie wyżej, szyjka strajkuje już ok 5 lat. Zaczeło się od bólu głowy i barku, leczenie zachowawcze. leki, fizykoterapia . Powiem że pomagało,mogłam normalnie pracowac(przedstawiciel handlowy) bardzo dużo podróżuje w mieś 5-6 tyś km.
Od marca jednak sytuacja bardzo się pogorszyła na tyle że bez leków nie mogłam już normalnie funkcjonowac. Każda podróż bardzo boleśnie znosiłam ,po powrocie do do domu 2 dni dochodziłam do siebie.Wytrzymałam taki tryb życia do czerwca, jestem na L4 . W lipcu miałam TK
w opisie jest wiadomo, spłycenie lordozy szyjnej, ale to mają chyba wszystkie szyjki na poziomie C4-5 zwężenie przestrzeni między kręgowej oraz znacznie nasilone zmiany zwyrodnieniowe trzonów miedzykręgowych.C4-5 Centralno lewostronne uwypuklenie tarczki międzykręgowej z uciskiem na worek oponowy.bez ucisku na rdzeń kręgowy. Na poziomie C6-7 osteofity z tylnych krawędzi i towarzysząca im protruzja tarczki międzykręgowej zawężają światło kanału kręgowego.(10mm)powodują ucisk worka oponowego. oba otwory między kręgowe C6-7 w znacznym stopniu zwężone na skutek zmian zwyrodnieniowych,w nieco więkrzym stopniu lewy z uciskiem na korzenie nerwowe w lewym otworze.Bez ucisku na rdzeń. Na pozimie Th 7-8 lewostronne uwypuklenie krążka miedzy kregowego do światła kanału
kręgowego na głebokośc 1,5 mm z miernym uciskiem worka oponowego. Na deser na poziomie Th4 torbiel 17mm /8 mm . zmiana o charakterze torbieli prostej. I to na tyle
pati ;-)
Początkująca
14-10-2012, 14:43:47

W Poznaniu śliczna pogoda ,świeci słoneczko ,troszkę tylko wieje
pati ;-)
Forumowicz
15-10-2012, 05:27:57

DZien dobrt SZYJKI LADOWE .CHCE WAZ POWITAĆ.U mnie troche lepiej troche gozej.Ale to zapewne ze nic nierogie i leko sprawiły mi niespodzianke i dzisiaj drodzy mam za soba 4 godziny snu-wracam do siebie, bo od 4 dni moge lezec .Jest paskudnie poch murnie no i wilgotno.Ale do z eczy "BURACZEK" napisz mi jaka mialaś rechabilitacje i jak dlugo, no i czy samo skierowanie czy prywatne no i za ile.Chciałbym byc przygotowany czy dam rade finansowo, i co dalej .PIOTR
Forumowicz
15-10-2012, 05:57:25

Witam WODZA a a niechtam ADMIRAŁA chumoru,IRENEUSZA.Pozdrawiam CIE.Życze zdrowia i samopoczucia,oby twe problemy sie rozwiazały.Przechodze do meritum sprawy na forum moze jeszcze komus sie przyda.Mojmeil izapiotr5@wp.pl Badanie wyknano u mnie na wyspie 17-07-2012.RTG.Na wykonanym zdjeciach widoczne jest esowate wygiecie z rotacjami kregosłupa oraz znaczne poglebienie hypkozy piersiowej.Zaawansowane zmiany zwyrodnieniowe pod postacia pourazowego,przeciążeniowego,klinowatego ku przodowi obniżenia wysokości Vth 11 do wysokości 1,8cm wysokości blaszki przedniej trzonu,dyskopatii VL1/VL2 z niestabilnościa tylna widocznego odcinka L-S kregoslupa oraz masywna osteofitozą krawędziową przednich a,szczególlnie bocznych krawędzi trzonowych Th6-VTh 12 z tędęcja do twirzenia mostów kostnych. to tyle Ireneuszu .Jezeli by cos wiece to moz jednak na meila niewiem.piotr
Forumowiczka
15-10-2012, 07:21:02

Ewo, jestem zdania, że powinnaś wystąpić o odszkodowanie.
Lekarze maja obowiązkowe ubezpieczenie OC a ty w ankiecie wpisałas uczulenie na jod.
Nigdy nie ma pewności czy coś wywalczysz ale zachecam do nie pozostawiania tej sprawy.
Pracuję w branży ubezpieczeniowej, proszę skontaktuj sie ze mna:
myspine@gazeta.pl
Trzymaj się.
Spinka
Początkująca
15-10-2012, 08:02:44

Witam wszystkie szyjki Ewa , spine ma racje,pewno teraz nie masz głowy do tego,ale jak tylko dojdziesz troche do siebie,zawalcz. To co się wydarzyło, jest karygodne! Ja mam dzisiaj komisje w zus, pewno chcą sprawdzic czy może stał się jakiś cud i może ozdrowiałam ? życzę wszystkim miłego i bez bólowego dnia
pati ;-)
Forumowiczka
15-10-2012, 08:37:36

Pati, komisja w sprawie weryfikacji zwolnienia?
Zachowaj spokój,spokojnie mów o objawach i nie daj się sprowadzić do parteru.
Przy pewnej dozie szczęścia może trafisz na lekarza a nie urzędnika
Orzecznik może chcieć Cię kierować na rehabilitację w ramach Prewencji Rentowej. To może być zbyt ryzykowne w tych masowych placówkach przed konsultacją neuro... Z.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: