Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29022)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
09-08-2012, 07:11:15

Dzień dobry.
Pawik - nic to nie będzie za kilka miesięcy. Wszystko się pięknie zrośnie i zakończy proces gojenia oraz regeneracji. Ważne - masz o siebie dbać. To raptem 3 - 4 miesiące. Pamiętaj też o tym, że jak rano, czy też po dłuższym pobycie w pozycji leżącej, nie zrywaj się od razu na równe nogi. Zamiar wstania z pozycji leżącej poprzedź kilkoma ruchami nóg, podkurcz je, później wyprost, usiądź na chwilę a następnie wstań z łóżka. Mi pomagało. Innym też. Nie ma wówczas takiego nagłego bólu w okolicach szyi, który promieniuje w dól pleców.Pamiętaj też o tym, że ręce w górę to za czas jakiś ok? Buziaczki i uśmiechu dla Was Szyjki. Pozdrawiam.
Bogna
gość
09-08-2012, 08:34:31

Witam, miałem sekundę czasu, przeczytałem pobieżnie posty. I znowu nowe szyjki, pisze też Janusz,Pawik, Raf i Bogna wiedzie prym, tak trzymaj i podtrzymuj forum na najwyższym poziomie.
Z dyskopatią da się żyć(aż do śmierci), to nie choroba, to lekka uciążliwość , to pestka.
Jutro mam jakieś konsultacje u kochanego neurochirurga, mam nadzieje, że dojdziemy do jakiegoś konsensusu.
Lecę, mam inne problemy, dyskopatia to pikuś
=============================
Stoi baca na moście i robi sobie dobrze. Przechodzi turystka i zdziwiona mówi:
- Co baca robi?!
A on odpowiada:
- Walę prosto z mostu!
=============================
"Nie chcemy takiego społeczeństwa, w którym państwo odpowiada za wszystko, a nikt nie odpowiada za państwo." - Margaret Thatcher.
==============================
Miłych dni
irek
krak62
gość
09-08-2012, 08:49:44

Irku, skąd u Ciebie tyle optymizmu - podziwiam
Tak mnie dziś naszło na przemyślenia...i stwierdziłam, że zamiast wyciągać wnioski z mojej choroby, to ja tylko narzekam - nic więcej. Normalnie jak taka staruszka...ehh
Tak apropo, jakbyście mieli pytania odnośnie leków czy tematów pokrewnych, to służę pomocą :) Lubię być potrzebna.
PS: Jak w ogóle u was z pracą? Dajecie sobie jakoś radę tyle usiedzieć?
Wtajemniczona
09-08-2012, 08:54:41

kochane szyjki
byłam wczoraj na konsultacji i ...operacja musi być wykonana, ale nie już natychmiast mam trochę czasu, na razie mam ćwiczyć, rehabilitować ten mój biedny kręgosłup i szyjny i piersiowy i lędźwiowy, w najgorszym stanie szyjny potem lędźwiowy więc rozsądnie działać trzeba, dr przemily człowiek pokazał mi moją szyjkę na ekraie, pokazał dwa dyski co sobie poszyły na spacerek, które to musi wymienić na poliwęglanowe i pokazał gdzie już poduszeczki tej białej nie ma bo się światło zamknęło, pisze szyfrem, ale wtajemniczeni rozumieją, ha ha...więc mam czas na przetrawienie tego tematu i ułożenie życia troche inaczej jak do tej pory, nauczenia się czego mi nie wolno już, a nie dopiero po operacji, a wiadomo że przyzwyczajenia to druga natura człowieka, i teraz trzeba przyzwyczaić się do oszczędzania siebie, choć to trudne bo jak ktoś na nas patrzy to choroby nie widać... i jak tu wytłumaczyć pani w sklepie że mogę tylko 2 kg kupić, a nie więcej i to najlepiej w 2 torebkach, także zanim pójdę na operację to jeszcze troche wody upłynie ,a ja będę sobie z wami rozmawiała i nabierała wiedzy,
gość
09-08-2012, 09:00:16

niunqa, proste optymiści żyją dłużej, ja z setki nie spuszczam
niunqa, a zioła w dobrej cenie, no te od Palikota. A tak w ogóle, robota to głupota, picie to jest życie. Mariola oKOCIM spojrzeniu, to mi powiedziała.
kwiatuszku, ucz się ucz nauka to potęgi klucz.
===============================
Jeżeli boisz się utyć, wypij przed jedzeniem setkę wódki - to usuwa poczucie strachu.
================================
oki, dosyć głupot
irek
krak62
Forumowicz
09-08-2012, 11:02:10

Bogna dziękuje za miłe słowa, cóż w moich literkach jest magia i czar ha
Irek teksty świetne pisz tak dalej to zaopatrzę się w pampersy bo coś słabo trzyma ha
niunqa trzeba się nauczyć pokory wobec siebie i swojego kręgosłupa warto zawalczyć o dobrą rehabilitacje .
Smutno Tu bez antosi
antosiu jeśli tu jeszcze zaglądasz a głęboko w to wierzę odezwij die nie opuszczaj nas PROSZĘ
Gdy brak Twych wierszy anTosiu
na forum zgasł kwiat
kwiat wiary i nadziei
kwiat radości i mądrości
Wracaj do nas do chorych
umęczonych cierpieniem
gdzie nawet jest strach przed swym cieniem
wracaj i wspieraj budź nadzieje w nas
aby odszedł ten strach [url href=http://www.forumneurologiczne.pl/galeria/zanzibar/albumy title="Przejdź do galerii użytkownika"][NOFILE]
ks Janusz
gość
09-08-2012, 11:30:14

Irek witaj. Napisałeś, że lecisz...uważaj na druty!!!
Janusz idę Twoim tropem, może ściągniemy anTosię!
anTosiu dla Ciebie /wierzę, że zaglądasz i czytasz. wracaj proszę do Nas, smutno bez Ciebie/
Tak łatwo przegapić to, co najważniejsze w życiu. Martwimy się o jutro, a bez cienia żalu przepuszczamy przez palce chwilę obecną. A przecież jak mawiał Tołstoj: Chwila obecna jest zawsze najważniejsza, a człowiek naprzeciw nas zawsze najbliższy i nie samotność jest zła, tylko osamotnienie. Każde spojrzenie jest piękne...jak go widzisz ...Każda chwila jest jednorazowa.... jak ją przeżywasz ...I każdy człowiek jest potrzebny...gdy go w sercu nosisz. Żyj! Tańcz, jeśli świeci słońce i gwiżdż, jeśli pada deszcz. A poczujesz: Zostaliśmy stworzeni do miłości dla drugiego człowieka….
Dlaczego mężczyźni są jak tusz do rzęs?
Spływają przy pierwszych objawach uczuć.
-----------------------------------------------------------------------
Właśnie rozwiodłam się z mężem.
- Czemu?
- Mieliśmy nieporozumienia na tle religijnym. Uważał, ze jest Bogiem.
-------------------------------------------------------------------------
Dlaczego mężczyzna jest jak dyplom magisterski?
Tracisz mnóstwo czasu żeby go zdobyć, a potem okazuje się, że do niczego nie jest ci potrzebny.
-------------------------------------------------------------------------
Bogna
gość
09-08-2012, 12:13:25

buraczek ...świetny wykład!!!
...a jak biorę olfen75sr to coś pomoże ,bo biorę już 8 dzień i tylko mnie skręca w brzuchu , ???
...cierpliwy...i kamień ugotuje...
gość
09-08-2012, 12:20:46

A osłonę na brzunia masz do tego Olfenu Chronic?
Początkująca
09-08-2012, 13:17:19

Witajcie Szyjki:)
Dawno się nie odzywałam, ale u mnie status quo (czyli się nie pogarsza), żadnych nowin, żadnych zmian... to i pisać nie ma o czym. Ale codziennie zaglądam co piszecie:)
Teraz chciałabym tylko tak cicho podszepnąć Szyjkom -"nówkom", tym które cierpią, a jeszcze na operację nie idą ..... STOSUJCIE JUŻ TERAZ KODEKS SZYJEK. Poważnie. Ja jestem przykładem, że bardzo grzeczne i rygorystyczne przestrzeganie tych zaleceń potrafi mocno ulżyć.
Da się tak żyć, jak najbardziej. Nawet jeśli nie ma się nikogo do pomocy pod ręką. Tylko psycha wierzga na początku na taki zamach na "wolność"
Dobrego dnia Szyjki.
pozdrawiam Agnieszka

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: