Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29021)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Początkująca
03-10-2010, 21:33:57

Olu, ja mialam operacje miesiac przed Toba,niepokojace objawy o których piszesz tez mialam,myslalam, ze zniose jajo w kolniezu ale przetrwalam stosujac wszystkie rady doswiadczonych Szyjek, za które jestem Im wdzieczna.

Zosine przykazania wydrukowalam i stosuje sie do nich.

Janusza rady tez sa cenne wiec wez je do serca.

Przypadki opisywane przez inne Szyjki sa bardzo pomocne i wazne, nie lekcewaz ich, wyciagaj wnioski.

Jak mówia "...madry czlowiek uczy sie na cudzych bledach a glupi na swoich...".

A tak mówiac krótko to forum jest cenna skarbnica wiedzy, moze ktos zrobi z tego ksiazke?
Zauwazylam, ze z forum pacjenta przeksztalca sie w forum specjalisty.

Elu, nie rozrabiaj!!!! Przeczytaj powyzsze refleksje.

Jestem juz po rtg i wizycie lekarskiej, jest ok. Czuje sie w miare dobrze,mam ograniczona ruchomosc glowy, strach po zdjeciu kolnieza, ze glowa odpadnie,chwilami mysle, ze jestem hipochondryczka,*** sie w nowe reakcje mego organizmu.
W wolnym czsie studiuje, przekopuje to forum i chwilami nadziwic sie nie moge, ze niektórzy z Was przeszli takie katusze i nadal sie to ciagnie. Zastanawiam sie czy to mnie tez czeka? Moze madrzejsza o Wasze doswiadczenia i dobre rady uda mi sie choc czesc problemów ominac. Jeszcze raz DZIEKUJE za nie WAM WSZYSTKIM.
Chcialabym sie z Wami spotkac, ale chyba jestem za swieza.

Pozdrawiam bardzo serdecznie. Ala
Początkująca
04-10-2010, 06:50:45

Szyjki, dziękuję! Pierwszy raz dostałam reprymendę za walkę z lenistwem i egoizmem
Od soboty praktycznie leżakuję, z przerwą na mały, niedzialny spacer. I właśnie na tym spacerze zauważyłam, że jak chodzę, zaczyna boleć mnie bark- rwa powraca?
Niestety, mimo iż minęły trzy tygodnie od operacji, krtań boli nawet przy przełykaniu śliny, zdarza mi się krztusić, gdy piję i głos nadal chrypliwy i słabiutki. A jak wyjdę na moje czwarte piętro, to dyszę jak astmatyk.
Czy ktoś z Was miał takie problemy?

Poza tym w kręgosłupie nic mnie nie boli, tylko mięśnie grzbietu, karku i szyi są spięte i szybko się męczą. Najgorsze są ręce, w których miałam zaniki męśni, a jak teraz nic nie będę robiła (oprócz klikania na komputerze), to będzie coraz gorzej.
Za 10 dni mam kontrolę i zastanawiam się, jaką rehablilitację mi zaproponują (a później będę sobie na nią czekać pół roku, bo takie są terminy).

Alu, podziwiam Cię za cierpliwość i rozsądne stosowanie się do wskazówek SZyjek mądrzejszych. Mam nadzieję, że ja nie narozrabiałam za dużo, obiecałam już poprawę Przy okazji dowiedziałam się, że mądra nie jestem
, bo raczej uczę się na własnych błędach. No cóż całe życie człowiek się uczy

Pozdrawiam serdecznie - Ela
Forumowiczka
04-10-2010, 18:48:03

UWAGA UWAGA UWAGA

Decyzją Komitetu Zarządzającego Zlotów i Spotkań Szyjek spotkanie w Warszawie, w Złotych Tarasach zaplanowano na:

16 października 2010 godz. 14.00

Obecność potwierdziły dotychczas:
Dorotka z Ostrołęki
Zosia
Spinka

Wszystkich chętnych serdecznie zapraszamy

to znaczy

nie migać się, nie szukać wykrętów, nie chorować tylko przyjść
gość
04-10-2010, 19:01:34

Witam, z własnego doświadczenia już wiem,że dostać sanatorium to pestka ale kupić bilet na kochane PKP to cud!
Od miesiąca próbuję kupić bilet na bezpośredni pociąg z Gdańska do Jeleniej Góry: guzik ! rzecz niewykonalna! Z racji remontów torów wstrzymano przedsprzedaż i to na okres mojego turnusu czyli 8.11-10.12. pozostaje mi liczyć na cud kupienia sypialnego na dolnej półce. O ile pociąg ten pojedzie to 12 siedzącej nocy a jak nie to 15 z dwoma przesiadkami i trzema nocnymi godzinkami na dworcu poznańskim.
Dwudziesty pierwszy wiek i nie można kupić biletu.Może zamówię sobie taryfę? Najlepiej typu karawan aby poleżeć w podróży. Jak tam dotrę to trafię chyba najpierw na odział szpitala ale nie uzdrowiskowego.
Z moim głosem coraz gorzej mówię już tylko szeptem.Jeszcze cholerny sztorm nie wykańcza.
Oj, chyba psychika też mi siada , Bożena przyjeżdżaj mnie uzdrowić!!
Pozdrawiam Vika
gość
05-10-2010, 08:28:37

Witam wszystkie szyjki z chęcią spotkałabym się z wami ale 18 musze wsawić sie w szpitalu bo 19 mam operacje .Mysle że dałabym rade ZGoleniowa do Warszawy jakoś dojechać ale może innym razem załapie sie na to spotkanie .Pozdrawiam Anna z Goleniowa
Początkująca
05-10-2010, 10:47:52

Bardzo chetnie spotkam sie z Wami, prosze mi tylko wytlumaczyc, gdzie sa Zlote Tarasy, ile czasu trwaja takie spotkania, czy wszystkie Szyjki sa z Warszawy bo ja musze pokonac troche kilometrów dwoma srodkami transportu-moje miasto nie ma polaczenia bezposredniego, czy ewentualnie zalatwiac sobie nocleg?
Na dzien dzisiejszy jestem gotowa przyjechac.
Pozdrawiam. Ala
Forumowiczka
06-10-2010, 07:55:54

Alu, Złote Tarasy to centrum handlowe w samym sercu Warszawy, tuż obok Dworca Centralnego, niedaleko Dworca Warszawa Śródmieście i stacji metra Centrum.

Tu zobacz na mapie:

http://www.zlotetarasy.pl/page/lokalizacja

Nie wiem jak daleko masz do Warszawy, ile zajmuje Ci droga i czy miałabyś komunikację powrotną wieczorem. Nasze spotkania trwają zwykle kilka godzin, nie dłużej. Jeżeli dasz radę to fajnie będzie się poznać
Początkująca
06-10-2010, 09:53:40

Spinko, dziekuje Ci za wyjasnienia, teraz juz wszystko wiem. Poukladam swoje sprawy, a narobilo sie troche zamieszania w moim zyciu i potaram sie przyjechac. Mam nadzieje, ze spotkanie dojdzie do skutku. Juz sie na nie ciesze.
Do... Ala
Wtajemniczona
07-10-2010, 19:29:53

Hej Dziewczyny i Chłopaki
Spineczko, mam nadzieję, że tym razem uda mi się spotkać z Wami, bo tęsknię
Nie będę się rozpisywać, ale postaram się dotrzeć.
Jeśli pogoda nie pozwoli na zamknięcie sezonu działkowego, to na pewno będę.
Zdzwonimy się, w celu określenia bliższej lokalizacji (przy wejściu czy w konkretniejszym miejscu), choć przyznam, że nie przepadam za Złotymi Tarasami
Januszku (witaj mężczyzno), czy tym razem zaszczycisz nas swym widokiem???
Pozdrawiam wszystkie szyjki.
Renata [link=\\"http://straznik.dieta.pl/\\"][image noborder]http://straznik.dieta.pl/zobacz/straznik/?pokaz=60694d191237293e0.png[/image][/link]
gość
08-10-2010, 17:18:46

Wiatjcie,
czy ktoś kto czeka na operację może się z Wami spotkać? Jesli tak, to jak Was znaleść na przestrzeniach Złotych Tarasów?
Beata

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: