sluchajcie, wiem, ze nikt nie chcial gadac ze mna na ten temat...ale moze ktos nowy sie odezwie, bo czuje sie troche bezradna wciaz.
Otoz mam mame , ktora trzeba sie opiekowac, lezaca i siedzaca. Wynajelam opiekunke, ale opiekunka nie wytrzymala, ani jedna, ani druga...MUSZE ja,
Czy ktos z was moze ma doswiadczenia w lozkach ortopedycznych, ktore ulatwia mi prace?????
Moze ktos ma do wypozyczenia???
za to odkrylam, ze siedzenie na pilce otopedycznej przed kompem bardzo ladnie odciazakregoslup!!!
Znalazlam tez wynik ostatniego badania
rezonansu magnetycznego, napiszcie kilka slow co o tym sadzicie. prosze:
zniesienie lordozy szyjnej z tendencja do tworzenia kyfozy
zmiany zwyrodnieniowe w postaci dehydradacjikrazkow m-kregowych
ognisko podwyzszonego sygnalu w obrazach T2-zal i obnizonego sygnaluwT1-zal.w krazku m-kregowym C5/C6 ZZATARCIEM BLASZEK GRANICZACYCH PRZYLEGLYCH trzonow, obraz odpowiada wczesnej fazie o typie discitis,
centralno-lewoboczna wypuklina krazka miedzykregowego C5 /c6 z redukcja rezerwy objetosciowej kanalu kregowego, przewezeniem lewego otworu m kregowego z mozliwoscia ucisku korzenia nerwowego, obraz niezmieniony od poprzedniego badania 2003 roku
centralna wypuklina krazka miedzykregowego C6/c7 z redukcja rezerwy plynowej
osteofitoza krawedziowa na przednich powierzchniach trzonow kregowych w dolnej czesci kregoslupa C
mimo jazdy konnej w zasadzie nic sie z dyskami nie porobilo bardziej niz w roku 2003,
za to dzwiganie szkodzi mi BARDZO...CZUJE TO.
Lekarka mojej mamy twierdzi, ze ma bardziej uszkodzony kregoslup, a przeiwjala swoja mame az do konca jej dni, a mama jej wazyla 90 kg. Wiec i ja moge.
To prawda, niekotrym co innego szkodzi: mnie szkodzi dzwiganie wlasnie, nie moge tez biegac.
prosze o porady, zaznaczam, ze zadna opiekunka juz nie wchodzi w gre, bo nie wytrzynuja, mama jest bardzo wymagajaca i bardzo nieprzyjemna w kontakcie!