Witaj Joanno. Twoje wyniki są bardzo podobne do moich i dlatego zdecydowałam się odpowiedzieć Ci na Twoje pytanie. Wieie lat pokazywałam wyniki różnym lekarzom neurologom, nawet tym, którzy się specjalizują w kręgosłupach i zawsze słyszałam to samo. Zmiany nie są wielkie, proszę nakładać kołnierz kiedy boli. Pojechałam na własna rękę do Krojant. Efekt był tragiczny. Dopiero po powrocie wiedziałam co to znaczy ból kręgosłupa. Po założeniu kołnierza chodzę po ścianach. Widać moja szyja nie znosi już stanu wyprostowanego. Ale wyniki oczywiście niezłe. Z tymi wynikami trafiłam do lekarza, którego poleciła mi koleżanka lekarka. Opowiedziałam trochę, pokazałam co miałam i jego diagnoza trwała minutę. Wyniki rezonansu w powiązaniu z opisywanymi przeze mnie objawami reakcjami na zabiegi są wskazaniem do szybkiej operacji. Nie ma sensu dalej walczyć, bo się niczego nie wywalczy. A jest to bardzo dobry lekarz i wierzę mu, bo wiem jak się czuję. Reasumując: szukaj lekarza, który nie tylko patrzy na zdjęcie, ale robi kompletny wywiad. Nie daj się zbywać, bo narobisz sobie sporo krzywdy.Trzymaj się.