Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29021)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Początkująca
10-05-2010, 06:02:58

Witam miło,jestem 2 tygodnie po operacji C6-C7 ze stabilizacja implanty ...mam pytanie jesli tez ktos jest po takiej operacji jakie miał samopoczucie po i jak długo utrzymywał sie ból krtani.brak czucia w okolicy podbródka ??? Te wszystkie zakazy jak długo obowiązuja ??Pozdrawiam i miłego dnia zycze !!
gość
10-05-2010, 07:15:24

Marysiu, dwa tygodnie to strasznie mało czasu po zabiegu i wszystko boli. Krtań boli i po intubacji i po przesuwaniu/ aby dojść do kręgosłupa/. W tym poziomie chyba ten ból najbardziej dokucza. Ja jestem 1,5 miesiąca po zabiegu i połowa brody ciągle drętwa, zwłaszcza jak trochę się zmęczę. Cierpliwości, to minie a najważniejsze aby nie dokuczały objawy neurologiczne.

Oszczędzaj się , wypoczywaj a będzie dobrze-czas jest indywidualny dla danego organizmu.

Drogie szyjki, ja jakoś dochodzę do siebie choć ciągle nie mam siły- chyba organizm powiedział dość po tylu narkozach. Neurologiczne nie boli ale moje nogi są jak z waty i nie chcą mnie nosić.
Zaraz idziemy z Bożeną na podbój Gdańska zaliczając jej wizytę u lekarza a wieczór .. w zależności od diagnozy!
Pozdrawiam Vika
gość
10-05-2010, 07:17:43

I jeszcze jedno Marysiu, większość zakazów dotyczy reszty życia! Prędzej czy później małe szaleństwa się mszczą ięc lepiej nasz kodeks szanować-Vika
Początkująca
10-05-2010, 07:58:24

Zgadza się ,że2 tygodnie to bardzo mało czasu ,tym bardziej że ja miałam komplikacje...po operacji utworzyl się krwiak co spowodowało niewydolnośc oddechowa.. musiała nastapic szybka reanimacja powtórna operacja i skonczyłam na ojomie podłaczona pod respirator wiec po wybudzeniu nie wiedziałam czy jestem wśród żywych ...obolała totalnie ,dlatego zapewne potrzeba troszeczke czasu aby dojśc do siebie,choc psychicznie zapewne nie tak szybko.Objawy neurologiczne ...narazie 4 i 5 palec dalej jest mrowienie ,wiec zobaczymy jak to bedzie dalej.
Pozdrawiam Marysia
gość
10-05-2010, 09:05:28

Marysiu, ja też jestem po operacji c6-c7, odbyła się w Bydgoszczy 3 miesiące temu. Tak naprawdę to te przykre objawy pooperacyjne ustąpiły miejsca radości i uldze jaką odczułam, nie było już tego strasznego paraliżującego bólu, nie było już śladu porażenia rwy, pierwszy raz od pół roku mogłam leżeć na boku, jedyny objaw jaki mi pozostał to drętwienie 2,3 i 4 palca, z tym że nie jest to już tak dokuczliwe jak przed operacją, można powiedzieć że to zaledwie mrowienie ale czucie w nich jest i nie ma tego bólu. Co do dalszego etapu to tak jak mówi Vika, musimy dbać o te nasze szyjki, drobne przewinienia bardzo szybko mszczą się na nas, ja też już coś o tym wiem, siada mi już następny kręg. Pozdrawiam serdecznie.

Viko, duuuużo zdrówka i jeszcze więcej sił.

irena
Początkująca
10-05-2010, 10:14:29

No ja tez miałam operację w Bydgoszczy w Szpitalu Wojskowym dokładnie 22 kwietnia,ja odczucia mrowienia i bolu 4 i 5 palca mam teraz troszeczke mocniejsze niz przed operacją,ale mysle ,że to minie jak i reszta przykrych objawów.Narazie musi psychika odpocząc ku radości ,że zyje,jak to stwierdzili troszeczke dałam im w kosc.Irko mogę zapytac kto Cie operował ???

Zdróweczka zycze Marysia
Forumowiczka
10-05-2010, 10:49:21

Witajcie moi mili
Rezonans odcinka piersiowego własciwie nic nie wykazał. Podobnie jak Zosia nie wiem czy to powód do radości, czy do zmartwienia, że nadal nie wiem dlaczego dokucza mi lewa strona ciała... pozostaje zdać się na hipotezę, że to zespół mięśniowych napięć i tyle

Ruszam jutro na prewencyjny wyjazd ZUS do Ciechocinka, ciekawe co też mnie tam czeka. Przed wyjazdem złożyłam wniosek o kontynuację świadczenia rehabilitacyjnego bo po powrocie byłoby za późno.

No to idę pakować manatki...

PS.
Renata, zaglądasz tu jeszcze? Co u Ciebie? Wróciłaś do pracy? Dziś lekarka wpisała mi na wniosku o świadczenie "planowana rehabilitacja w Konstancinie we wrześniu". Mogliby to wziąć pod uwagę ustalając długość świadczenia...
gość
10-05-2010, 20:05:32

Moja operacja odbyła się w lutym, a wykonał ją dr. Furtak. Kto naprawiał Ciebie?
gość
10-05-2010, 20:07:39

Oczywiście znów zapomniałam się podpisać

irena
Początkująca
11-05-2010, 05:35:45

Mnie operował dr Rudaś a reanimował i reoperował chyba , bo straciłam przytomnosc dr Nadorski Miłego dnia i zdroweczka Marysia

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Prośba o pomoc
Dzień dobry, Jestem studentką pedagogiki o specjalności WWR i w przyszłym roku będę bronić pracy magisterskiej. Praca będzie dotyczyć dzieci z afazją i potrzebuję 2 przypadków do porównania z innymi, które już posiadam. Jednym z przypadków jest moja córka, która uczęszczała do poradni p-p. To ze względu na nią wybrałam taki kierunek studiów. Chciałabym prosić o wgląd do dokumentacji dziecka, oczywiście za zgodą rodzica. Żadne dane nie będą upublicznione. Bardzo proszę o pomoc w poszerzaniu wiedzy innych rodziców i specjalistów. Będę bardzo wdzięczna za każdą informację. Z poważaniem, Dorota Kozak
gość
Ucisk w głowie, co to może być?
Jestem mężczyzną, mam 26 lat i od jakiegoś czasu odczuwam dolegliwości w lewej części głowy. Odczuwam je w zasadzie cały czas, raz mocniej, raz słabiej. Na szyi z tyłu po lewej stronie mam guzki, które zmieniają swój rozmiar. Lekarz rodzinny mówi, że to mogą być mięśniowe zgrubienia od złej pozycji, ale... mam szumy uszne właśnie promieniujące jakby od tej szyi na głowę, szczególnie przy odchylaniu głowy w prawo. Odczuwam ucisk w głowie z lewej strony, w skroni i na czubku głowy, a także w oku (okulary, większa wada wzroku w lewym oku). Słyszę czasem pukanie w lewym uchu, takie pulsowanie. Ból głowy nasila się czasem przy nachyleniu, niekiedy odczuwam takie ukłucie lub uczucie ciepła bez zmiany pozycji. Zdarza się też mgła mózgowa. Badania krwi, moczu, ciśnienie, EKG, echo serca, tętnic szyjnych, badania okulistyczne - wszystko w normie. Lekarz rodzinny nie widzi powodu do skierowania do neurologa, twierdzi, że to problemy związane z przeciążeniem kręgosłupa - mam pracę głównie siedzącą. Czy to może być tętniak? Mam też problemy stomatologiczne, czy to może być od tego?
gość
Torbiel rathkiego lub plata tylniego
Ratunku!!! Bole glowy i oczu mgla przed oczami coraz częściej bole glowy,wymioty co drugi dzień... Zaraz się wykończę w oczekiwaniu neurologa a gdzie jeszcze rezonans... Torbiel od 4 lat
gość
Prośba o pomoc
Dzień dobry, Jestem studentką pedagogiki o specjalności WWR i w przyszłym roku będę bronić pracy magisterskiej. Praca będzie dotyczyć dzieci z afazją i potrzebuję 2 przypadków do porównania z innymi, które już posiadam. Jednym z przypadków jest moja córka, która uczęszczała do poradni p-p. To ze względu na nią wybrałam taki kierunek studiów. Chciałabym prosić o wgląd do dokumentacji dziecka, oczywiście za zgodą rodzica. Żadne dane nie będą upublicznione. Bardzo proszę o pomoc w poszerzaniu wiedzy innych rodziców i specjalistów. Będę bardzo wdzięczna za każdą informację. Z poważaniem, Dorota Kozak
Reklama: