Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29021)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
30-10-2009, 10:50:38

Mam pytanie czy ktoś coś wie na temat: Śląskie Centrum Małoinwazyjnej i Endoskopowej Chirurgii Kręgosłupa. Byłem na ich stronie http://www.dyskopatia.eu//component/option,com_frontpage/Itemid,1/ ciekawe rzeczy tam piszą, nawet bardzo ciekawe.

Irek
Początkująca
30-10-2009, 13:07:02

Witam,
czy u Was też przymroziło w nocy? We Wrocławiu szron z rana, a samochód trzeba było skrobać

Tadeusz,

witaj w gronie wrocławskich dyskopatów:) Jakbys potrzebował jakiejś informacji, podpowiedzi, to wal smiało - co moge to podpowiem, a i Ania/Amadobo oraz Bożenka pewnie też:). Ja sie niestety na łacinie nie znam więc sie wypowaiadam na temat tak mądrych łacinskiich sformułowań, ale skoro jest jakieś podejrzenie uszkodzeń nerwow korzeniowych to trzeba o to zadbać. Niestety we Wroclawiu malo dobrych neurologów i neurochirurgów, ale co nieco sie znajdzie jak zajdzie potrzeba.

Zosiu,

przy takim szaleństwie zimowym to tylko o nartach nie zapomnij
No bo jak to zima w Zakopcu i bez nart. Tylko dbaj, aby Ci sie nóżki znowu nie rozjechały

A ja mam farta
Niektórzy maja do czech za darmo, a ja od 5 listopada weekendy mam za darmo Tak więc mogę gadulcowac w weekendy przez telefon ile wlezie.

Z sanatorium to sie towarzystwo rozszalało. Bożenka jeszcze w Jedlinie szaleje, ja wyjeżdżam 17 listopada do Jantara, a Zosia, w grudniu do Zakopanego. Czy jeszcze ktoś???

A'propos nart. Moje w piwnicy kurzem obrastają i buty narciarskie i kijki. Musze je w końcu sprzedać, bo mi sie napewno nie przydadzą już

Spinka,
a co Ty w Zusie tak intensywnie i orgiastycznie załatwiasz?

Pozdrawiam
Emila
gość
30-10-2009, 14:00:35

Witaj Emilko dawno twoich wpisów nie widziłem jednak zdecydowałaś sie jechać ja jeszcze czekam na szpital w Busku zdroju wedle moich obliczeń powinien to być grudzień lub styczeń ale na razie nic nie otrzymałem czekam cierpliwie pojadę nabrać sił przed kolejnymi operacjami Pozdrawiam Janusz
Forumowiczka
30-10-2009, 14:14:51

Emila1967 2009-10-30 14:07:02
Spinka,
a co Ty w Zusie tak intensywnie i orgiastycznie załatwiasz?

Sprawę tak osobistą i intymną, że nie mogę o niej pisać na forum... .
Początkująca
30-10-2009, 14:20:35

Cześć Janusz,
mam nadzieję, że lepiej sie czujesz po swoich wojażach. Jak psyche podbudowana to ciało też:)

Słuchajcie ja ostatnio zaczęłam sporo oszczędzać na kupnie leków. A troche wydaje kasy na te wszystkie badziewia pomagające mi zyć. I Wy pewnie też. Now iwęc zaczęłam robic zakupy przez internet (także leki recepturowe). Portal
www.doz.pl
przyjmuje zamówienia przez internet, które później odbiera się bezpośrednio w aptece wybranej przez siebie z listy dostępnych aptek na ich stronie internetowej (a troche ich jest). Płaci sie przy odbiorze w aptece. Super sprawa. Ja na betsercu zaoszczędziłam ostatnio 20 zł (normalnie w aptece ponad 80 zł, ja zapłaciłam 63 zł).
Sprawdźcie, bo warto. Ja ostatnio nawet kosmetyki tam zaczęlam kupować.

Pozdrawiam
Emila
Początkująca
30-10-2009, 16:03:33

Spinka,
rozumiem. Mnie też czekaja kontakty osobiste z Zusem za jakies pół roku Niestety nie należy to do przyjeności, chociaż miałam z nimi jak do tej pory tylko dwie nieprzyjemne sytuacje. A kontaktów było sporo. Z czego zdecydowana wiekszośc normalna. Widocznie trafiałam na normalnych, rozumiejących ludzi. I oby tak bylo nadal. Napewno Ci sie uda wszystko załatwić:)
Forumowiczka
30-10-2009, 18:29:07

krak62 2009-10-30 11:50:38 Mam pytanie czy ktoś coś wie na temat: Śląskie Centrum Małoinwazyjnej i Endoskopowej Chirurgii Kręgosłupa. Byłem na ich stronie http://www.dyskopatia.eu//component/option,com_frontpage/Itemid,1/ ciekawe rzeczy tam piszą, nawet bardzo ciekawe.

Nie wiem nic z własnego doświadczenia o tym centrum. Ale na stronę zajrzałam. W moim przypadku niestety było tak:

"Gdy choroba jest na tyle zaawansowana, że jest wysoce prawdopodobne, że jądro miażdżyste, króre wypadło z obszaru objętego przez pierścień włóknisty(powstała przepuklina jądra miażdżystego lub utworzył się wolny fragment, czy to pod więzadłem, czy to wręcz w kanale kręgowym), wówczas rozwiązaniem jest operacja radykalnego usunięcia zawartości..."

... i dlatego jestem użytkownikiem na tym foirum i w tym, operacyjnym, temacie .

Kochani, życzę Wam miłego i jak najmniej bolesnego weekendu. Pamiętajmy o tych co odeszli, odwiedźmy miejsca, w których odpoczywają...
gość
30-10-2009, 22:37:53

Kochani, życzę Wam miłego i jak najmniej bolesnego weekendu. Pamiętajmy o tych co odeszli, odwiedźmy miejsca, w których odpoczywają...

Spinko ja też Tobie życzę miłego weekendu oczywiście nie zapominamy o tych co odeszli ale też nie wszędzie możemy być tak jak to ma miejsce u mnie chciał bym jeszcze kiedyś pojechać i zapalić znicz przy tablicy mojego dziadka który pochowany jest w Nothingam na cmentarzu Raf no może i jeszcze to marzenie uda mi sie osiągnąć pozdrawiam Janusz
Forumowiczka
31-10-2009, 07:57:22

Wstawajcie Śpiochy !

Słoneczko świeci i zaprasza na cmentarze !!!
gość
31-10-2009, 08:28:35

Rodzimy się by umrzeć
A może żeby żyć
Śmierć jest dla człowieka
A może człowiek dla śmierci
Byłem dzisiaj w ogródku
By spotkać si z piękną różą
Lecz jej tam nie było
Odeszła ktoś ją zerwał
Gdzie jesteś piękny kwiatku
Co wiąże nas ze śmiercią
Choroba cierpienie smutek
Tylko Bóg zna odpowiedź
Bóg dobry czy Bóg zły
Na pewno - sprawiedliwy

Irek

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Pieczenie skóry na pośladkach
Wys�any: Dzisiaj 12:07 Witam. Chciałabym opisać dolegliwość z którą borykam się od ponad 10 lat. Otóż podczas siedzenia zaczynają mnie boleć pośladki w okolicy guzów kulszowych. Ból jest tak nieznośny, że po kilku minutach muszę wstać z fotela czy też kanapy. Szukałam pomocy u specjalistów ze wszystkich dziedzin, niestety nikt nie potrafi zdiagnozować tej przypadłości. Neurolog przepisał mi Egzystę , którą systematycznie zażywam oraz Neurovit. Po kilku latach do tego bólu dołączyło pieczenie skóry w tych samych miejscach. Od ponad pół roku właściwie chodzę albo leżę na brzuchu. W tej chwili jestem pod opieką specjalisty w klinice leczenia bólu. Lekarz próbuje znaleźć przyczynę, prawdopodobnie jest to uszkodzenie któregoś nerwu w okolicy kręgosłupa lędźwiowego. Ale jak do tej pory bez efektów. Może ktoś z Państwa spotkał się z podobnym przypadkiem i mi pomoże. Pozdrawiam
gość
Prośba o pomoc
Dzień dobry, Jestem studentką pedagogiki o specjalności WWR i w przyszłym roku będę bronić pracy magisterskiej. Praca będzie dotyczyć dzieci z afazją i potrzebuję 2 przypadków do porównania z innymi, które już posiadam. Jednym z przypadków jest moja córka, która uczęszczała do poradni p-p. To ze względu na nią wybrałam taki kierunek studiów. Chciałabym prosić o wgląd do dokumentacji dziecka, oczywiście za zgodą rodzica. Żadne dane nie będą upublicznione. Bardzo proszę o pomoc w poszerzaniu wiedzy innych rodziców i specjalistów. Będę bardzo wdzięczna za każdą informację. Z poważaniem, Dorota Kozak
gość
Paraliż rąk w samolocie
Czy ktoś się spotkał z takim przypadkiem. Syn po raz pierwszy leciał samolotem. W czasie startu sparaliżowało mu obie ręce, częściowo policzki, miał problem z mówieniem. objawy zaczęły ustępować, gdy samolot osiągnął wysokość. Trwało to około godzinę. Potem się już nie powtórzyło. Co może być powodem?
gość
Proszę o pomoc
Dzień dobry mam pytanie czy to jest swardzenie rosiane
Reklama:
Reklama:
Reklama: