Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29022)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Forumowiczka
14-10-2020, 19:38:27

Ok ale z tą k*** faktycznie zrozumiałam inaczej:-.Ja pracuję 25 lat za biurkiem i teraz jestem powyginana z przepuklinami w promocji.Nadomiar tego w tej pandemi to dochodzi jeszcze strach o robotę. Na ile czasu po takie operacji odrazu dostaje się L-4 tak przeciętnie? Wiem,że każdy indywidualne będzie dochodził do siebie ale myślicie, że 3 m-ce starczą na dojście do siebie i pójście do pracy bo u mnie już kierownik dopytywał ile czasu przewiduje na swoją nieobecność.Kolejne pytanko dotyczy rehabilitacji:
-czy po operacji powiadamiaja jak ona ma wyglądać czy dostaje się jakieś skierowanie bo u nas na NFZ czeka się ok 1,5 roku , słyszałam, że będąc jeszcze na oddziale można poprosić o skierowanie na turnus rehabilitacji szpitalnej cz coś takiego bo jak się wyjdzie to juz nie można ( nie wiem dokładnie jak to się nazywa ale gdzieś obiło mi się o uszy i wiem, ze dzwonią tylko nie wiem w którym kościele
)
Mojra
Forumowiczka
14-10-2020, 19:48:52

Mojra, nie wiem co Ci napisać. Jeśli masz pracę siedząca przez 8 godz i możliwości jakis dlyzszych przerw, to muszę Cię zmartwić, nie dasz rady po 3 miesiącach wrócić do takiej pracy. Trochę może pomóc rehabilitacja, ale siedzenie po zabiegu na lędźwiowym nie idzie w parze z dobrym samopoczuciem. Przez pierwszy miesiąc, siedzenie tylko do posiłku, chodzenie lub leżenie.
Co do szpitala rehabilitacyjnego, będąc na oddziele po zabiegu, doktor może wypisać Ci takie skierowanie, ale wyłącznie najpóźniej w dniu wypisu. Z tym może być różnie, nie wiem czy u Ciebie po odbarczaniu takowe Ci wypisze.
18.07.2019 L4-L5-S1 implantacja dystraktorów międzykolczystych Bac Jac 16.09.2020 Dyscektomia C4/5 5/6 6/7 sposobem Smith-Robinson, implantacja klatek szyjnych LFC, stabilizacja płytką szyjna Biomet odbarczanie kanału kręgowego
Wtajemniczona
14-10-2020, 19:50:05

To akurat w przyszłym tygodniu neurolog wypełni swoją część, resztę dokumentów dostarczę do biura i złożę w ZUSie. Zobaczymy co dalej.
Forumowiczka
14-10-2020, 19:54:37

To jest właśnie cały problem z operacjami na kręgosłup. Proces dochodzenia do siebie w miarę w pełni trwa kilka miesięcy. I jest dylemat, co z praca? Można być pół roku na zwolnieniu, potem iść troche na świadczenie rehabilitacyjne. Ale już jest myk w prawie. Na zwolnieniu pracodawca nas nie zwolni ale juz po 3 miesiacach świadczenia reh., może bez problemu. Jak nie urok... to przemarsz wojsk
18.07.2019 L4-L5-S1 implantacja dystraktorów międzykolczystych Bac Jac 16.09.2020 Dyscektomia C4/5 5/6 6/7 sposobem Smith-Robinson, implantacja klatek szyjnych LFC, stabilizacja płytką szyjna Biomet odbarczanie kanału kręgowego
Forumowiczka
14-10-2020, 19:58:26

Kasiu, złóż koniecznie, bo Ci się należy. Przez trzy miesiace dostajesz 100% pensji, potem 75%.
Wtajemniczona
14-10-2020, 20:08:20

To dobra wiadomość. Już się martwiłam jak to będzie, bo do operacji daleko, później trzeba dojść do siebie jeszcze. A to wszystko niestety trwa i przyspieszanie może przynieść więcej szkód.
Neurolog stwierdził, że zdrowie najważniejsze a praca się znajdzie... No niby tak ale wiadomo o co chodzi.
Forumowiczka
14-10-2020, 20:19:35

Dobrze Ci powiedział, zdrowie najważniejsze. Nie ma zdrowia, nie jestes w stanie pracować. Lepiej jakiś czas odpuścić i dojść do siebie. Z pracą to jest tak, jak się chce pracować, pracę zawsze się znajdzie
Forumowiczka
14-10-2020, 21:12:06

21.10 mam wizytę u neurochirurga z nowym rm na szyjny i ledzwiowy i ma powiedzieć ktory pierwszy pójdzie na stół. A w przypadku szyjnego jest szansa na ogarniecie się do 3 m-cy ?
Mojra
Początkujący
14-10-2020, 21:49:58

Szansa jest, ja jestem 2 miesiące po operacji i coś tam powoli zaczynam działać, pracuję u siebie, więc mam ten komfort, że nie muszę być codziennie. Na razie raczkuję, z nudów i z chęci powrotu do normalnego życia zaczynam jeździć do firmy, ale na Maks 4h i nie codziennie. Ogólnie po jednym dniu w pracy, drugi muszę odpocząć, ale tak jak mówię, minęły 2 miesiące, mam nadzieję, że po trzech będzie już si. ;)
Wtajemniczona
15-10-2020, 09:49:12

Dzwonili ze szpitala i w przyszłym tygodniu będę miała nowy termin! Pan doktor da znać :)
Ale dziś też wchodząc po schodach potknęłam się i szarpnęłam sobie głową w doł. Teraz mnie boli poniżej karku i głowa plus lewa łopatka- wzielam ibuprom i panikuję. Masakra z tym kręgosłupem i zaburzeniami równowagi. Także dziś najpierw euforia a potem ból heh

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Zaniki korowe
Witam mam 46 lat i ostatnio neurolog wysłała mnie na badania z powodu bólów głowy które męczą mnie od ponad 20 lat i wyszło coś takiego z badania:/ kazała powtórzyć za rok ale chciałem zapytać czy ktoś może miał coś podobnego?
gość
Od 2 lat ból kręgosłupa ze zwièkszoną intensywnością
BWK 9 Kanał naczyniowy . Głęboki reaktywny obrzęk zwyrodnieniowy odcinka lędźwiowego kręgosłupa, szczególnie znacząca aktywowana artroza stawu międzykręgowego z pseudoretrolisthezą lwk 4. wieloczynnikowe zwężenie otworu międzykręgowego nerwów l3/l4 i l4/l5 z zajęciem wychodzących korzeni nerwowych i zajęciem wnękowym korzeni l4 . Reaktywny obrzęk prawostronny stawu biodrowo krzyżowego. Czy z tym da się coś jeszcze zrobić ?
gość
Uszkodzone nerwy w głowie
Dzień dobry, Czy aktualnie jest na forum osoba, która jak w tytule ma uszkodzone nerwy w głowie? Jak z taką chorobą radzicie sobie zawodowo jeśli jedyną realną pomocą sobie jest próba ochrony uszkodzonych nerwów przed wiatrem..? Pytam, bo nie rozstaje się z nakryciem głowy (jedynie w lato). Jeśli leki, zabiegi i operacje nie przynoszą trwałej ulgi a jedynie tymczasową to jak sobie radzicie?
gość
Dr Nikodem Przybyłko.
Witam, czy kogoś z Państw operował dr Nikodem Przybyłko? Wydaje się, że jest to naprawdę super fachowiec. Czeka mnie operacja. Pozdrawiam Piotr
Reklama: