Iza, znów wpadka z logowaniem
Daagula 2020-10-11 10:59:01
Iza jak mi to powiedział fizjoterapeuta 90% ludzi ma dyskopatie. I jedni mają lżejsza co widać na wynikach i nadają się do zabiegu przez dolegliwości a inni mają gorszą i nie dolega im nic i nie muszą mieć zabiegu. Kwestia indywidualna. A decyzja należy do każdego osobiście, ja rok próbowałam rehabilitacji, były poprawy ale na jakiś czas i znów był powrót bólów. To Ty musisz zdecydować czy chcesz jeszcze próbować rehabilitacji czy już te bóle są takie, że nie dasz rady.
Mi osobiście wydaje się, że Twoja szyjka nie jest w takim złym stanie (lekarzem nie jestem, biorę pod uwagę swoje wyniki). A zawsze można zebrać opinie jeszcze innych neurochirurgów. A Neurolog co Ci powiedział na te wyniki?
Daagula 2020-10-11 10:59:01
Iza jak mi to powiedział fizjoterapeuta 90% ludzi ma dyskopatie. I jedni mają lżejsza co widać na wynikach i nadają się do zabiegu przez dolegliwości a inni mają gorszą i nie dolega im nic i nie muszą mieć zabiegu. Kwestia indywidualna. A decyzja należy do każdego osobiście, ja rok próbowałam rehabilitacji, były poprawy ale na jakiś czas i znów był powrót bólów. To Ty musisz zdecydować czy chcesz jeszcze próbować rehabilitacji czy już te bóle są takie, że nie dasz rady.
Mi osobiście wydaje się, że Twoja szyjka nie jest w takim złym stanie (lekarzem nie jestem, biorę pod uwagę swoje wyniki). A zawsze można zebrać opinie jeszcze innych neurochirurgów. A Neurolog
co Ci powiedział na te wyniki?
Dorka1616 2020-10-11 12:05:37
Iza, to Ci trochę zazdroszczę. Ja z lekami przeciwzapalnymi byłam ,,za PAN brat,, Jak chwycił stan ostry to Nalglesin był na porzadku dziennym, dwa razy dziennie. Nawet ubrać się nie mogłam i wiele innych rzeczy. Nie zawsze można bez leków. Teraz po zabiegu, po śniadaniu biorę mały ketonal, żeby spokojnie funkcjonować w ciągu dnia, a na noc mała Dorete. Wiem, że nie którzy nie biorą przeciwbólowych ale ja lepiej funkcjonuje, lepiej mi to wpływa na psychikę. Jest coraz lepiej, ale muszę jeszcze na wiele rzeczy uważać
Daagula 2020-10-11 12:11:27
Nie chce jakkolwiek wpływać na Twoja decyzje, więc nie będę Ci niczego doradzać, szkoda tylko, że się tak męczysz. Mi neurolog na dzień dobry powiedział, że mi nie pomoże, to jest do operacji. Ale u mnie to zupełnie inna bajka, jest ucisk na rdzeń. Pieczenie z tego co mi wiadomo to jest zaburzenie czucia i tak całkiem prawdopodobne, że to jest od kregoslupa.
gość
Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.
Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.