Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29017)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Forumowiczka
10-10-2020, 21:49:00

Iza, znów wpadka z logowaniem
18.07.2019 L4-L5-S1 implantacja dystraktorów międzykolczystych Bac Jac 16.09.2020 Dyscektomia C4/5 5/6 6/7 sposobem Smith-Robinson, implantacja klatek szyjnych LFC, stabilizacja płytką szyjna Biomet odbarczanie kanału kręgowego
Wtajemniczona
11-10-2020, 08:44:06

Iza to mamy podobnie z tym, że u mnie wypukliny jeszcze. Na dodatek tak mi naciskają, że nie zawsze mogę przejść więcej niż kilkaset metrów. Jest to dołujące bo człowiek w większości musi siedzieć i snuć się w domu... także działaj i próbuj u innego lekarza jeśli masz bóle i jesteś unieruchomiona w domu.
Forumowiczka
11-10-2020, 08:59:01

Iza jak mi to powiedział fizjoterapeuta 90% ludzi ma dyskopatie. I jedni mają lżejsza co widać na wynikach i nadają się do zabiegu przez dolegliwości a inni mają gorszą i nie dolega im nic i nie muszą mieć zabiegu. Kwestia indywidualna. A decyzja należy do każdego osobiście, ja rok próbowałam rehabilitacji, były poprawy ale na jakiś czas i znów był powrót bólów. To Ty musisz zdecydować czy chcesz jeszcze próbować rehabilitacji czy już te bóle są takie, że nie dasz rady.
Mi osobiście wydaje się, że Twoja szyjka nie jest w takim złym stanie (lekarzem nie jestem, biorę pod uwagę swoje wyniki). A zawsze można zebrać opinie jeszcze innych neurochirurgów. A Neurolog co Ci powiedział na te wyniki?
Początkująca
11-10-2020, 09:56:04

Daagula 2020-10-11 10:59:01
Iza jak mi to powiedział fizjoterapeuta 90% ludzi ma dyskopatie. I jedni mają lżejsza co widać na wynikach i nadają się do zabiegu przez dolegliwości a inni mają gorszą i nie dolega im nic i nie muszą mieć zabiegu. Kwestia indywidualna. A decyzja należy do każdego osobiście, ja rok próbowałam rehabilitacji, były poprawy ale na jakiś czas i znów był powrót bólów. To Ty musisz zdecydować czy chcesz jeszcze próbować rehabilitacji czy już te bóle są takie, że nie dasz rady.
Mi osobiście wydaje się, że Twoja szyjka nie jest w takim złym stanie (lekarzem nie jestem, biorę pod uwagę swoje wyniki). A zawsze można zebrać opinie jeszcze innych neurochirurgów. A Neurolog co Ci powiedział na te wyniki?
Doktor Gasiñski z Bydgoszczy mowil ,ze zmiany są duze,kilkupoziomowe a operacja rozległa bo to nie jeden poziom... zbadał ,ręce mam silne ,operacja jeszcze nie - ćwiczyć.
Odcinek lędźwiowy tez do ćwiczeń a gdyby bolało coraz mocniej to proponował zabieg elektrokargulacji...Jestem zdecydowaną przeciwniczka brania leków,dzisiaj wzięłam dicoflen ,dziwnie się czuje.Mam straszne pieczenie pleców...czy to od kregoslupa?czy może to inne podłoże.Generalnie dużo odpoczywam
Początkująca
11-10-2020, 10:01:25

Daagula 2020-10-11 10:59:01
Mi osobiście wydaje się, że Twoja szyjka nie jest w takim złym stanie (lekarzem nie jestem, biorę pod uwagę swoje wyniki). A zawsze można zebrać opinie jeszcze innych neurochirurgów. A Neurolog
co Ci powiedział na te wyniki?
Ogólnie jestem do niczego😕,oprócz tego chyba dopadła mnie depresja,schdlam gdzieś 12 kg,brak apetytu,nogi slabe😕😕😕
Forumowiczka
11-10-2020, 10:05:37

Iza, to Ci trochę zazdroszczę. Ja z lekami przeciwzapalnymi byłam ,,za PAN brat,, Jak chwycił stan ostry to Nalglesin był na porzadku dziennym, dwa razy dziennie. Nawet ubrać się nie mogłam i wiele innych rzeczy. Nie zawsze można bez leków. Teraz po zabiegu, po śniadaniu biorę mały ketonal, żeby spokojnie funkcjonować w ciągu dnia, a na noc mała Dorete. Wiem, że nie którzy nie biorą przeciwbólowych ale ja lepiej funkcjonuje, lepiej mi to wpływa na psychikę. Jest coraz lepiej, ale muszę jeszcze na wiele rzeczy uważać
18.07.2019 L4-L5-S1 implantacja dystraktorów międzykolczystych Bac Jac 16.09.2020 Dyscektomia C4/5 5/6 6/7 sposobem Smith-Robinson, implantacja klatek szyjnych LFC, stabilizacja płytką szyjna Biomet odbarczanie kanału kręgowego
Forumowiczka
11-10-2020, 10:11:27

Nie chce jakkolwiek wpływać na Twoja decyzje, więc nie będę Ci niczego doradzać, szkoda tylko, że się tak męczysz. Mi neurolog na dzień dobry powiedział, że mi nie pomoże, to jest do operacji. Ale u mnie to zupełnie inna bajka, jest ucisk na rdzeń. Pieczenie z tego co mi wiadomo to jest zaburzenie czucia i tak całkiem prawdopodobne, że to jest od kregoslupa.
Początkująca
11-10-2020, 10:12:32

Dorka1616 2020-10-11 12:05:37
Iza, to Ci trochę zazdroszczę. Ja z lekami przeciwzapalnymi byłam ,,za PAN brat,, Jak chwycił stan ostry to Nalglesin był na porzadku dziennym, dwa razy dziennie. Nawet ubrać się nie mogłam i wiele innych rzeczy. Nie zawsze można bez leków. Teraz po zabiegu, po śniadaniu biorę mały ketonal, żeby spokojnie funkcjonować w ciągu dnia, a na noc mała Dorete. Wiem, że nie którzy nie biorą przeciwbólowych ale ja lepiej funkcjonuje, lepiej mi to wpływa na psychikę. Jest coraz lepiej, ale muszę jeszcze na wiele rzeczy uważać
Trudno mi to wszystko zaakceptować ,zawsze byłam aktywną osobą,jeszcze tylko jazda na rowerze daje mi przyjemność.
Forumowiczka
11-10-2020, 10:14:08

Wlasnie Iza, psychika siada strasznie. W sierpniu przez tydzień miałam u siebie wnuczka, ma 7 lat. Dostawałam szału, bo nie mogłam sprostać opieki nad nim. Cały dzień gdzieś na krótkich wycieczkach itp, a ja o 20 czułam się jak staruszka, podałam,, twarzą na ryj,, Ból był taki, ze nie wiedziałam co juz mam brać. Masakra, zebym nie mogła zająć się wnuczkiem a mam dopiero 49 lat i chciałabym jeszcze,, góry przenosić,, Rozumiem, odpuścić moje ukochane szpilki ale żebym nie mogła nadążyć nad wnuczkiem, to już paranoja. Obiecałam mu, że w przyszlym roku zagramy w piłkę I tego się trzymam
Początkująca
11-10-2020, 10:18:04

Daagula 2020-10-11 12:11:27
Nie chce jakkolwiek wpływać na Twoja decyzje, więc nie będę Ci niczego doradzać, szkoda tylko, że się tak męczysz. Mi neurolog na dzień dobry powiedział, że mi nie pomoże, to jest do operacji. Ale u mnie to zupełnie inna bajka, jest ucisk na rdzeń. Pieczenie z tego co mi wiadomo to jest zaburzenie czucia i tak całkiem prawdopodobne, że to jest od kregoslupa.
Tak samo powiedział mi ortopeda,on nic nie pomoże.Bede dalej konsultować z innymi neurochirurgami.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: