Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29017)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Początkująca
26-10-2010, 18:58:59

a napiszcie mi proszę,jak wygląda blizna po tej operacji? duża jest?
ja już odliczam dni ..

Pozdrawiam
Początkująca
26-10-2010, 20:08:27

Iwona Tobie też serdecznie dziękuję za ciepła słowa)).

Te szyjkowe wsparcia dodają otuchy i wielkie dzięki za to kochane szyjki )).

Wszystkim życzę jak najmniej bólu,a najlepiej wcale ,a oczekującym wiary w to ,że po operacji będzie już tylko lepiej - ja tak myślę i tak na pewno będzie bo w to wierzę)). Wsparcie rodziny i przyjaciół dodaje SKRZYDEŁ!!!

Pozdrawiam serdecznie wszystkie szyjki i spokojnej nocki życzę )).

Aga
Początkująca
27-10-2010, 06:06:31

Małgosiu, 13 września miałam operację i wstawione dwa implanty na poziomach c5-c6, c6-c7. Miesiąc później zrobiłam zdjęcie szyjki na pamiątkę. Blizna ma ok 4 cm.
Nie raz na forum był poruszany problem blizn, niby to nieważne, ale każda kobieta jednak woli mieć tą szyjkę ładną. Kupionych golfów nie noszę, a blizny prawie nie widać. W mojej galerii jest zdjęcie i może udało mi się je dodać do profilu. Pozdrawiam - Ela
gość
27-10-2010, 10:27:59

Hej!
Jestem 6-ty dzień po operacji (mikrodiscektomia C6-C7, implant Cerios 6 PEEK). Wszystkie wcześniejsze objawy bólowe minęły zaraz po operacji.Nawet nie miałam chrypy po zabiegu,trochę czułam ból w piersi po intubacji. Nie bójcie się zabiegu,ja teraz jestem szczęśliwa,że tak szybko poszło i jest dobrze (czekałam 3 tyg. na operację, stan był zły, silne bóle głowy, barków, szczęki, drętwienie rąk itp.). Jestem wdzięczna swojemu lekarzowi, że tak sprawnie przeprowadził mnie przez wszystko, bo mój świat się zawalił.Życzę Wam takiej samej opieki. Pozdrawiam.
Forumowiczka
27-10-2010, 10:28:53

Być może do Marttki kontakt jest gdzieś na stronach forum, na listach kontaktów, które przez jakiś czas kopiowaliśmy. Ktoś pytał.

Zrobiłam kilka zdjęć na spotkaniu w Złotych Tarasach - ale komórką. Kabelek mam, oprogramowanie też ale... za boga nie wiem jak je zgrać na PC !!! Może Janusz coś podpowie?

Wszyscy, którzy jesteście tuz przed operacją - teraz najważniejsze żeby wszystko poszło dobrze i była poprawa. Może być tak, że będziecie jak nowo narodzeni, może też być tak, jak napisała Vika - że odezwą sie inne poziomy... oby w ogólnym rozrachunku wyszło na plus. Ja cały czas mam jakieś dolegliwości, z którymi jednak da się żyć i oby gorzej nie było. I obym już nigdy nie stała pod ścianą, która nazywa się operacja kręgosłupa.
Odwagi Wam życzę i powrotu do jak najlepszej formy.

Ja wciąż nie zakończyłam mojego "nieporozumienia" z ZUSem w sprawie świadczenia rehabilitacyjnego. Sprawa jest w sądzie, z tego co się doczytałam ludzie czekają nieraz 8-10 miesięcy Hahaha! Po takim czasie lekarze biegli będą oceniać mój stan zdrowia??? Tak, czy siak, nawet gdybym miala świadczenie, skończyłoby się z końcem tego roku. Dlatego zaczęłam szukać pracy bo nie wiem już, co mam ze sobą zrobić w domu. Nie wiem, jak to będzie w biurze, ale... tu juz usycham.
Trzymajcie kciuki i za mnie!
gość
27-10-2010, 10:33:34

Hej!
Jestem 6-ty dzień po operacji (mikrodiscektomia C6-C7, implant Cerios 6 PEEK). Wszystkie wcześniejsze objawy bólowe minęły zaraz po operacji.Nawet nie miałam chrypy po zabiegu,trochę czułam ból w piersi po intubacji. Nie bójcie się zabiegu,ja teraz jestem szczęśliwa,że tak szybko poszło i jest dobrze (czekałam 3 tyg. na operację, stan był zły, silne bóle głowy, barków, szczęki, drętwienie rąk itp.). Jestem wdzięczna swojemu lekarzowi, że tak sprawnie przeprowadził mnie przez wszystko, bo mój świat się zawalił.Życzę Wam takiej samej opieki. Pozdrawiam.
gość
27-10-2010, 18:39:38

Spinko, mam listę kontaktów szyjek/ sobie skopiowałam/ ale Marttka podała tylko ,że jest z Białegostoku. Żadnych innych namiarów-Vika
Początkująca
27-10-2010, 18:42:53

Elżbieta, dziękuję bardzo za odpowiedz:)blizna faktycznie niewielka:)
Ja również będę miała wstawiane dwa implanty c4-c5 , c6-c7
nie wiem,jakie implanty będę miała wstawiane, docent coś mówił o jakichś nowych półruchomych (?)

Pozdrawiam:)
Początkująca
27-10-2010, 20:03:14

Witajcie szyjki

Ja już spakowana i jutro jadę do szpitala. Odezwę się jak wrócę. Trzymajcie proszę kciuki.

Pozdrawiam wszystkich serdecznie))))))))))))).

Aga
gość
27-10-2010, 20:23:02

Agnieszka, trzymam kciuki mocno:***

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: