Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29017)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
22-10-2010, 15:26:18

Pobiegłam do marketu i nakupiłam sobie kisielków, zgodnie z Waszymi radami Pani w aptece poradziła mi, żebym sobie nabyła SEPTOLUX -taki aerozol, który przynosi ulgę po zabiegach w obrębie gardła i po intubacji. Ciekawe czy rzeczywiście dobry.
Irku, widzę, że zdecydowałeś się na kroki radykalne.Podobnie jak Ty i wszystkie pozostałe Szyjki boję sie ze po latach nasz stan sie pogorszy, ale cóz .... doktorzy straszą, ze w końcu mój ucisk na rdzeń moze doprowadzić do czterokończynówki, a wtedy Święty Boże nie pomoże. Zresztą trzeba być dobrej myśli /chlip chlip/.
Tak się zastanawiam, czy skoro do mnie dzwonili dwa miesiące temu i kazali zgłosić się 1 listoipada, to gdyby coś się zmieniło, powinni zadzwonić. Jak myślicie? Jakoś boję się ich nagabywać, bo a nuż się rozmyśla i czeka mnie nastęopny rok tortur oczekiwania. Póki co trzęsę się spokojnie i naszykowałam sobie do szpitala oprócz grubachnej książki szydełko - optymistka ze mnie niepoprawna.
A co do stowarzyszeń "lędzwiowych kręgosłupkółw", to jestem w dwóch takich miejscach w internecie i wierzcie, tam jest drętwo i nieciekawie. Szyjki to Szyjki
gość
22-10-2010, 16:41:59

Aniu, moja decyzja była przemyślana. Konsultacje, neurologiczne oraz neurochirurgiczne wpłynęły na moje, Tak raczej NIE. Wiem jestem troszkę inny, pisałem już o tym, uwierzyłem rehabilitantom i dalej wierzę. Wiara czyni......:-

Dobranoc
Początkująca
22-10-2010, 19:37:08

Witam wszystkie Szyjki. Zosiu, przemyslałam to wszystko co napisałas i doszłam do wniosku , że indywidualna opieka jest zbędna( zostanie parę groszy w kieszeni) Mój lekarz mówi ,że będzie OK a co do podusi ortopedycznej zaraz po operacji - owszem ale trochę później, jednak za twoja radą zabiorę ją z sobą , na codzień się nie rozstajemy... Vika, ja również próbowałam wszelkich zabiegów , masaży itp. do czasu kolejnego badania rezonansem Po rehabilitacji posypał się następny poziom Pozdrawiam i życzę wszystkim miłych snów...Iwona
Początkująca
22-10-2010, 19:45:38

Witajcie Szyjeczki
Bylam dzis u neurochirurga bo skonczylo mi sie zwolnienie(2 mies.po operacji). Byl zsakoczony, ze prosze o wiecej, powiedzial, ze moge wracac do pracy-nie zapytal mnie,gdzie pracuje. Wniosek: jestem juz zdrowa!!! Oczywiscie poprosilam o jeszcze, gdyz nie czuje sie jeszcze na silach. Co Wy na to Drogie Szyjki? Mam wracac do normalnego zycia?

Oczekujace na operacje Szyjki pragne uspokoic podajac im wlasny przyklad, jeszcze 2 mies. temu bylam na Waszym miejscu, tak samo odczuwalam lek i strach.

Kiedy zobaczymy zdjecia ze spotkania? Prosze. A kiedy nastepne?

Pozdrowionka. Ala
Początkujący
23-10-2010, 21:20:04

Hej witajcie !!
piszę tu pierwszy raz u Was "Szyjki".....
ale czytam nie pierwszy....
No i mnie niestety dopadła przepuklina c3-c4
objawy: ból głowy od karku aż po czoło( czasami połowa głowy), zawroty głowy, słabe mięśnie rąk i nóg, no i wogóle wsztko boli........
neurochirurg skierował na operacje w trybie pilnym
19 listopad to moj termin operacji w Łomży.
no i wałasnie chcialem Was popytac czy byl tam ktos operowany w Łomży??
a moze ktos bedzie operowany i moze sie spotkamy w szpitalu?? a moze kogas z was operowal prof. Podgorski?? chetne wyslucham opinii. Jestem z Radomia jesli ktos mialby tylko chec pogadac gg 2271820. kazda wiedza jest na wage zlota:)
pozdrawiam wszystki Szyjki
Krzysiek
gość
24-10-2010, 18:28:11

Witajcie!
Już dawno miałam pytać o kwestię zwolnienia lekarskiego, ja jestem nauczycielką i nie do końca wiem co zrobić. Oznajmiłam dyrektorowi, że od 1 grudnia idę na zwolnienie i nie wiem kiedy wrócę. Prawdopodobnie będę mogła wziąść sobie urlop na poratowanie zdrowia, ale nie jestem pewna czy będę już uprawniona, bo jestem na granicy 7 lat pracy w szkole z uwzględnieniem wszystkich moich macierzyńskich i chorobowych. Jeśli nie urlop na poratowanie zdrowia to co? Ilie dostawaliście czasu na wydobrzenie? W szkole mam dość ciężko - uczę w zawodówce i technikum 10 przedmiotów, więc trochę zasuwam:) Mam nadzieję, że szyjki nauczycielki coś mi podpowiedzą:)
Pozdrawiam! Ewa
Początkująca
24-10-2010, 19:03:28

Zapomniałam się zalogować:) Ewa
gość
24-10-2010, 19:33:17

Witajcie, ja w sprawie zwolnień. Pierwsze jest poszpitalne 30 dni. Po następne chodziłam do swojego ogólnego i tak ciągnęłam 182 dni. W 2005 była jeszcze możliwość przedłużenia do 270 więc skorzystałam, tym bardziej ,że już czekałam na kolejny zabieg.Potem zostałam zwolniona, bo zwolnienie kończyło mi się tydzień po zabiegu. Operujący mi radził grzecznie posiedzieć min trzy miesiące.Ja do pracy i tak nie miałam szans powrotu/praca fizyczna, w pozycji schylonej/ a żaden szanujący lekarz nie da pozwolenia na pracę, o czym poinformował mnie lekarz tuż przed zabiegiem.
Wizyta u neurologa będzie zapewne potrzebna przy powrocie do pracy- po 30 dniach musi być papier o zakończeniu leczenia i wizyta w medycynie pracy.
Szanujcie poprawę po zabiegu i odpoczywajcie jak najdłużej. Lekarz nie jest w stanie określić czy nadajesz się do pracy a w szkole przy starszej młodzieży i stresie da się to odczuć. Uwierzcie zawsze już stres będzie się odbijał bólem po operacji.
Tak więc udanych zabiegów życzę, poprawy i miłego leżakowania po zabiegu-Vika
Początkująca
24-10-2010, 21:11:52

Witam:)
Właśnie wróciłam z Poznania . Mam termin - 7 listopada a operacja najprawdopodobniej 10-go ...boje sie strasznie...:/
gość
24-10-2010, 22:23:59

Cześć Wszystkim
mam takie putanie....
jak czytalem forum wstecz o jeden rok
pisala na nim "Marttka"
kots moze kojarzy?? moze ktos ma jakis namiar do kolezanki Mrttka??
bykla operowana w Łomzy w zwiazku z czym mam do Niej sporo pytan:)

z gory dzieki za kontakt gg 2271820

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: