Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29021)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Początkująca
20-10-2010, 20:57:56

Iwono ja też na Szaserów tylko 9 grudnia - więc po Tobie. Też mnie ogarnia panika, ale chciałabym mieć już to za sobą. Już odliczam dni...
Pozdrawiam! Ewa
Początkująca
20-10-2010, 21:06:16

Zosiu ja tak jak Iwona mam mieć na Szaserów, ale początkiem grudnia. Dziękuję Ci za instrukcję!!! Czy na miesiąc przed operacją mogę upewnić się czy nic się nie zmieniło, co do mojej osoby, w sekretariacie? Termin lekarz podał mi telefonicznie w kwietniu i tego się trzymam.
Pozdrawiam! Ewa
gość
21-10-2010, 07:24:59

Witajcie szyjki !!!

Dziewczyny nie pytajcie za wiele,szkoda samemu sie nakrecac.Ja miałam przyjęcie do szpitala rano ,a po poludniu miałam operacje przspieszyli mi przyjecie o 1 dzien wiec wszystko działo sie z zaskoczenia ,nie pytałam nikogo i powiem szczerze ze nawet dobrze sie czułam z tym ze nic niewiem jak to bedzie.Jakbym wiele wiedziała moje cisnienie niestety tego by nie przetrzymało i byloby po operacji.U mnie jutro mija pół roku od operacji,czas szybko biegnie.Tam gdzie ja byłam operowana jedzie sie na sale tylko w pończoszkach sexi golusienka jak Pan Bog stworzył przykryta zielona narzutka :)

Pozdrawiam wszystki szyjki przed i po naprawie
Marysia
gość
21-10-2010, 09:37:33

Zosiu, dziękuję bardzo za cenne informacje. Co do moich lęków - rozwiałas pewną ich częsć Miałam zamiar skorzystać z indywidualnej opieki pielęgniarki , ale jak twierdzisz ,że nie ma takiej potrzeby to jeszcze sie z tym przespię ( mam na to ponad miesiąc) Ewa ,ja też odliczam dni, ostatnie dwa tygodnie to jeden wielki ból, problem z uniesieniem prawej ręki . Rodzina przejęła moje obowiązki a ja powoli uczę się korzystać z palca wskazującego Pozdrawiam.
Początkująca
21-10-2010, 11:16:20

Zapomniałm się podpisać Iwona
Forumowiczka
21-10-2010, 12:15:23

Iwonko,na sali pooperacyjnej jesteś pod stałą opieką personelu i ciągłym monitorowaniem.
Stan pooperacyjny pozwala na wiercenie się w obrębie łóżka.

Ewa,jeśli zostawiłaś kontakt do siebie to w gestii kliniki powinno być poinformowanie o ewentualnych zmianach. Ale w trosce o własny spokój zważywszy na dzielącą Cię odległość możesz zadzwonić jeśli nie dostałaś do ręki karteczki z terminem.
Pozdrawiam Z.
gość
21-10-2010, 13:28:05

Witam Szyjki Piękne i te też.... Ładne!!!!

Cały czas jestem z Wami trzymam kciuki za tych którzy się poddali zabiegowi, jak i za tych przed. Ja swój termin zabiegu (2-11-2010) odstąpiłem bardziej cierpiącym (taki jestem, a co ?).
Szukam pracy, może ktoś mnie zatrudni: młody, przystojny, inteligentny, znajomość pięciu języków....... .
Poważnie, strasznie jest na rynku pracy dla niepełnosprawnych. Nasz rząd wprowadza zmiany, co do zatrudnienia dla osób niepełnosprawnych w zakładach pracy chronionej i ogólnie na rynku otwartym. Krótko, rząd robi mały nierząd, bo oszczędzać trzeba wszędzie, tylko nie u siebie.
A co do stanu mojego zdrowia, to jest jak jest, wydaje mi się, ze potrafię słuchać swojego organizmu. Wiadomo, nic na siłę powoli i do celu

==================================

Generał poucza żołnierzy:
- Alkohol zabija!!!
Żołnierze:
- My się śmierci nie boimy!!

Ordynator przechodzi korytarzem szpitalnym i nagle słyszy
dobiegające z dyżurki pielęgniarek odgłosy libacji.
Zaciekawiony zagląda do środka i widzi
obłoki dymu papierosowego, kieliszki i rozbawiony personel.
- Co to ma znaczyć! Pijaństwo w pracy?!
- Jest powód panie profesorze, jest powód
- odpowiada jeden z asystentów.
- Siostra Krysia nie jest w ciąży...
- Aaaaa to i ja się napiję...

Co może uratować umierającą blondynkę ?
- Transplantacja włosów.

Pozdrawiam, Irek
Początkująca
21-10-2010, 18:07:31

witajcie szyjki jestem na forum nowicjuszem i prosze o rade mam na 3 poziomach dyskopatie na c5/c6 przepuklina uciska worek oponowy i przednia powierzchnie rdzenia kreg. stenoza kanalu 0,82cm moja p.neurolog widzac wynik dala skierowanie do neurochirurga i na operacje lekarz stwierdzil ze dolegliwosci moje mnie kwalifikuja jednak decyzje co do operacji mi pozostawia wyszlam spanikowana nie wiem co dalej doradzcie prosze pozdrawiam wszystkich
gość
22-10-2010, 08:22:10

Drogie, oczekujące szyjki najgorszy pierwszy raz! Żartuję każdy jest okropny a ja przeszłam cztery i żyję. Warto było, bo życie bez bólu jest cudowne. Co prawda wieczorem jestem sztywna w barkach ale to chyba brak rehabilitacji.Mam nadzieję , że sanatorium mnie rozrusza.

Jeśli kierują na zabieg radzę skorzystać -nerwy potem nie wracają już do swojej świetności. Wiem,że są tacy, którzy dzielnie walczą ratując się wszelkimi zabiegami ale to nie każdemu służy- u mnie rehabilitacja wręcz szkodziła! Lekarz zawsze każe podjąć pacjentowi podjąć samodzielnie decyzję, co świadczy,że nie kroją nas dla zabawy.
Muszę się z Wami jeszcze podzielić swoją medyczną przygodą: powiem tak, przeżyć cztery zabiegi to nic ale spotkanie z lekiem na małe zmiany w oskrzelach pod nazwą EURESPAL jest bezcenne. Po trzeciej tabletce, idąc ulicą dostałam duszności, kołatania serca i takiej bezsilności siadłam na krawężniku i czekałam na śmierć. Byłam przekonana,że to zawał ale karetki nie dałam wezwać. Łypiąc ustami powietrze/tak oddychałam dwie doby/dowlokłam się do domu. Odpaliłam internet i poczytałam! włos się jeży ale ja nie jestem jedyna a większość wylądowała w szpitalu. Dwa dni przeleżałam jak dętka śpiąc na okrągło.
Nie dość,że poszłam prywatnie do lekarza,zabuliłam za leki to cierpiałam.Kaszel po tych przygodach miął chyba ze strachu przed lekami.
Z tego wynika,żę neurochirurgia jest dla nas o wiele łaskawsza.
Drodzy oczekujący, trzymam za Was kciuki. A na Gwiazdkę będziecie jak nowe!
Irek a może założymy jakąś ogólnopolską firmę niepełnosprawnych szyjek? i zatrudnimy w niej zdrowych, mądralińskich którzy mówią,że nic nam nie jest!
Pozdrawiam wszystkich Vika
gość
22-10-2010, 15:09:28

Witam, ponownie.

Vika, ja od dawna myślałem o założeniu Fundacji Dla Osób z Dyskopatią Kręgosłupa Szyjnego( Nas się olewa). Ale to tylko marzenia, nie jestem aktorem, piosenkarzem ani znaną osobowością. A wiem że, gro tych ludzi będących po zabiegach, lub przed,naprawdę potrzebuje wsparcia. Operacja, się udała ale po paru latach, jest różnie. To tylko marzenia, pomoc innym przynosi mi satysfakcje.

Dlaczego blondynka wyrzuca zegarek przez okno?
- Patrzy jak czas leci.
Pozdrawiam, Irek

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: