Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29021)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Początkująca
13-02-2023, 21:47:50

Kurcze z tymi poduszkami to jakaś czarna magia .
Ja miałam dobraną w szpitalu i na początku wszystko super a teraz - ni diaska nie mogę
Na niej spać .
Jak leżę długo to zaczyna mnie aż uwierać i teraz śpię na takiej z Ikei podobno też jakaś zdrowotna ale nie ma tego uwypuklenia na szyję (czy nie wiem jak to nazwać) i chwilowo jest lepiej.
Nie wiem jak u innych ale ja już poduszek ortopedycznych przerobiłam kilka i szczerze powiedziawszy nie trafiłam na taką co by miała same achy i ochy😊
Forumowiczka
14-02-2023, 07:37:09

Zumba123 2023-02-13 22:47:50
Kurcze z tymi poduszkami to jakaś czarna magia .
Ja miałam dobraną w szpitalu i na początku wszystko super a teraz - ni diaska nie mogę
Na niej spać .
Jak leżę długo to zaczyna mnie aż uwierać i teraz śpię na takiej z Ikei podobno też jakaś zdrowotna ale nie ma tego uwypuklenia na szyję (czy nie wiem jak to nazwać) i chwilowo jest lepiej.
Nie wiem jak u innych ale ja już poduszek ortopedycznych przerobiłam kilka i szczerze powiedziawszy nie trafiłam na taką co by miała same achy i ochy😊
Ja przerobiłam też kilka poduszek zanim znalazłam, która m odpowiada. Jam mam poduszkę, która składa zie z trzech warstw pianki z pamięcią memory i te warstwy są obwłuczone takimi delikatnymi bawełnianymi powłoczkami. Dwie warstwy są takie same a ostatnia jest wyprofilowana ortopedcznie. To wszystko jest włożone do takiej zbiorczej poczewki zapinanej z dwóch stron na rzepy.I w zależności od potrzeby wykładam bądź wkładam sobie warstwę- poduszka jest firmy Welpoor i była kiedyś sprzedawana w Jysk.(obecnie już nie jest sprzedawana) Rok temu kupiłam na zapas poduszkę na tych samych zasadach tylko dla dzieci tej samej firmy składającą się z dwóch warstw. Kupiłam dwie sztuki i poprostu złączyłam je. Poduszka jest trochę mniejszą jak dla dorosłych ale spokojnie wystarcza i traktuję ją jako turystyczną i wezmę ja do szpitala. Sprawdź może jeszcze jest w sprzedaży-kosztowała 80 zł
Mojra
Forumowiczka
15-02-2023, 02:48:32

Zumba123 2023-02-13 11:54:51
Zosiu
Kompres zakupiłam
Od dziś zaczynam terapię ciepłem.
Dam znać jakie efekty😊
Forumowiczka
15-02-2023, 02:50:30

Zumba wrzuć nazwę kompresu jaki kupiłaś , napisz czy są jakieś wymiary ? Czy standardowe wielkości dzięki
Forumowiczka
15-02-2023, 02:52:31

Mojra44 2023-02-13 10:19:38
kawo 2023-02-12 10:47:37
Zosia
Zdążyłem .....odczytałem.
Też odczytałam, fajne są też w formie kulek w których jest żel i one super dopasowują się do ciała - Też można w mikrofali ocieplać.
Forumowiczka
15-02-2023, 02:57:42

Nie zdążyłam i nie odczytałam 🥲 wrzućcie info jeszcze raz dzięki . Mojra Ty już przygotowana ?spakowana? Nastawiona psychicznie - pozytywnie ? Dawaj znać 👍
Forumowiczka
15-02-2023, 06:24:43

Halinko, na str 2756 jest w mojej wiadomości przykładowy link do okładu żelowego.
Są różne, ten wrzuciłam jako przykład pokrywającego materiału.
Początkująca
15-02-2023, 08:03:48

Ja kupiłam
TIMAGO
HOT&COLD PACK FOF KNEE Wb-804
WYMIARY :13CM NA 25 CM
Niestety nie mogę wstawić zdjęcia ponieważ wyskakuje okienko że jest zbyt duży rozmiar i nie można przesłać pliku dlatego starałam się dość dokładnie opisać jaki mam😊
Forumowiczka
15-02-2023, 13:01:19

Halina1967 2023-02-15 03:57:42
Nie zdążyłam i nie odczytałam 🥲 wrzućcie info jeszcze raz dzięki . Mojra Ty już przygotowana ?spakowana? Nastawiona psychicznie - pozytywnie ? Dawaj znać 👍
Spakowana a psychicznie jest to stan zaakceptowania stanu rzeczy.
Na razie w pracy muszę się pogarniać a potem w zdalną wkroczyć ale mam nadzieję, że nie na długi czas-zobaczę nic na siłę ale mam jeszcze lędźwiowy w kolejce a to wszystko wymaga czasu. W piątek będę miała świeże badanie RM odcinka L bo w szpitalu neurochirurg, który będzie mnie oprować chce zerknąć.
Już przestałam się zastanawiać poprostu będzie co ma być zapisane.
Mojra
Początkująca
15-02-2023, 16:53:33

Hej Kochani byłam dzisiaj na wizycie i niestety rehabilitacje mam zaczac dopiero za 1.5 miesiaca pocieszajace jest ze kolnierz w domu moge juz sciagac zakladac tylko jak bede wychodzic 3 tygodnie od operacji a ja czuje sie 100 razy lepiej dajcie znac jak bedziecie juz po

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Ból głowy
Mam 31 lat i od 2.10.2024 zmagam się z bólami głowy z prawej strony. Bóle są w okolicy potylicy po prawej stronie oraz nad prawym uchem. Ból jest kłujący, pulsujący, codzienny. Czasem pulsuje szybciej , a czasem wolniej. Pojawia się o różnych godzinach z różnym nasileniem , nie ma reguły, powtarzalności. Przemieszcza się między tymi punktami. Dotychczas nie zauważyłem żadnych towarzyszących objawów. Przeszedłem szereg badań tj. - Rezonans magnetyczny głowy z TOF - Tomograf komputerowy głowy - Rezonans magnetyczny odcinka szyjnego kręgosłupa - Nakłucie lędźwiowe - Blokady nerwu potylicznego większego i mniejszego - Fizjoterapie u 3 różnych fizjoterapeutów i Osteopaty - Badania okulistyczne ( tomograf oka, badania dna oka) - Badania krwi, zwyczajną morfologię, boreliozę, w kierunku chorób układowych -Rf, anty-CCP, p/ciała p/jądrowe i p/cytoplazmatyczne. - Badania u laryngologa endoskopem + TK zatok Wyniki wszystkich powyższych badań wychodzą bardzo dobrze. Obecnie zażywam lek Pregabalin 2 x dziennie po 75 mg oraz Amitriptylinum 1 raz dziennie 25 mg. Oceniając obecne bóle w skali 1-10 , dałbym im max. 6 , ale w znacznej większości są na 3-4. Mam to przyjmować minimum przez 3 miesiące. Kiedyś tj. 12 lat temu borykałem się z migrenami z aurą , ale udało się to zwalczyć. Z takich kwestii , które powtarzam wszystkim lekarzom , ale nie biorą tego pod uwagę to od 2 lat noszę aparat ortodontyczny. Wiem, że ma mocno zakorzenione zęby. Jak wyrywali mi ósemkę to sięgała do zatoki. 21.09.2024 wybiłem bark 5. raz w życiu i to nastawianie w szpitalu było tragiczne. Pani chyba nie wiedziała co robi aż w końcu przyszedł ktoś kompetentny i to ogarnął. Podczas gdy niekompetentna Pani próbowała nastawić mi wybity bark, bardzo się spinałem, całe ciało. Obecnie jestem na etapie prowadzenia dziennika bólów głowy, które lekarz prowadzący mnie, chce przeanalizować. Czy ktoś z Państwa może borykał się z podobnym problemem i mógłby podzielić się ze mną swoim doświadczeniem ? Jakie badania mógłbym wykonać ? Będę bardzo wdzięczny za jakiekolwiek informacje.
gość
Prośba o pomoc
Dzień dobry, Jestem studentką pedagogiki o specjalności WWR i w przyszłym roku będę bronić pracy magisterskiej. Praca będzie dotyczyć dzieci z afazją i potrzebuję 2 przypadków do porównania z innymi, które już posiadam. Jednym z przypadków jest moja córka, która uczęszczała do poradni p-p. To ze względu na nią wybrałam taki kierunek studiów. Chciałabym prosić o wgląd do dokumentacji dziecka, oczywiście za zgodą rodzica. Żadne dane nie będą upublicznione. Bardzo proszę o pomoc w poszerzaniu wiedzy innych rodziców i specjalistów. Będę bardzo wdzięczna za każdą informację. Z poważaniem, Dorota Kozak
gość
Proszę o pomoc
Dzień dobry mam pytanie czy to jest swardzenie rosiane
gość
Ucisk w głowie, co to może być?
Jestem mężczyzną, mam 26 lat i od jakiegoś czasu odczuwam dolegliwości w lewej części głowy. Odczuwam je w zasadzie cały czas, raz mocniej, raz słabiej. Na szyi z tyłu po lewej stronie mam guzki, które zmieniają swój rozmiar. Lekarz rodzinny mówi, że to mogą być mięśniowe zgrubienia od złej pozycji, ale... mam szumy uszne właśnie promieniujące jakby od tej szyi na głowę, szczególnie przy odchylaniu głowy w prawo. Odczuwam ucisk w głowie z lewej strony, w skroni i na czubku głowy, a także w oku (okulary, większa wada wzroku w lewym oku). Słyszę czasem pukanie w lewym uchu, takie pulsowanie. Ból głowy nasila się czasem przy nachyleniu, niekiedy odczuwam takie ukłucie lub uczucie ciepła bez zmiany pozycji. Zdarza się też mgła mózgowa. Badania krwi, moczu, ciśnienie, EKG, echo serca, tętnic szyjnych, badania okulistyczne - wszystko w normie. Lekarz rodzinny nie widzi powodu do skierowania do neurologa, twierdzi, że to problemy związane z przeciążeniem kręgosłupa - mam pracę głównie siedzącą. Czy to może być tętniak? Mam też problemy stomatologiczne, czy to może być od tego?
Reklama: