Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29022)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Początkująca
17-02-2023, 18:34:13

hej, trzymajcie się Kobitki, będzie dobrze! :) ja narazie walczę o rehabilitację, ale na NFZ dopiero lipiec ;/ idę prywatnie., ale zaskakujące to jest, że na NFZ to 5 miesięcy a prywatnie, już w najbliższy pon...
Początkująca
17-02-2023, 18:37:24

Daagula 2023-02-17 17:16:25
Hejka.
Widzę ,że forum zaczęło znów działać. I widzę nowe szyjki (chociaż wolałabym Was tu nie widzieć) :) jak już mowa była o rocznikach to ja chyba najmłodsza po naprawieniu 🙈 rocznik 89,ponad dwa lata po operacji.
hej, to rzeczywiści młodziutka jak na takie operacje, ale mam nadzieję, że pomogła chociaż operacja i już hulasz na całego ;)
Początkująca
17-02-2023, 18:37:58

Cześć Daagula
Ale ty naprawdę młodziutka A powiedz proszę jak się czujesz Czy wszystko okej?
Początkująca
17-02-2023, 18:40:00

Zumba123 2023-02-17 19:37:58
Cześć Daagula
Ale ty naprawdę młodziutka A powiedz proszę jak się czujesz Czy wszystko okej?
ale synchron ;) pozdrawiam
Początkująca
17-02-2023, 18:41:55

Kasiaka86
Pięć miesięcy to pewnie jeszcze nie tak źle nie wiem czy to prawda ale w Poznaniu ponoć około roku🤣
Ja 20 lutego i do lekarza i Zapytam go czy już mogę mieć rehabilitację po operacji to wtedy bardziej będę się interesować tematem.
A w marcu chcę składać wniosek o sanatorium poszpitalne Ciekawe jak długo będę czekać😊
Początkująca
17-02-2023, 18:50:01

Zumba123 2023-02-17 19:41:55
Kasiaka86
Pięć miesięcy to pewnie jeszcze nie tak źle nie wiem czy to prawda ale w Poznaniu ponoć około roku🤣
Ja 20 lutego i do lekarza i Zapytam go czy już mogę mieć rehabilitację po operacji to wtedy bardziej będę się interesować tematem.
A w marcu chcę składać wniosek o sanatorium poszpitalne Ciekawe jak długo będę czekać😊
to fakt :)
życzę by wszystko sprawnie poszło :)
daj znać jak to ogarnąć i jak formalności
Początkująca
17-02-2023, 18:54:08

zastanawiam się czy to co mi przepisała kobita z poradni fizjo na te moje dolegliwości to coś pomoże:
KRIOTERAPIA MIEJSCOWA
LASEROTERAPIA - SKANER
PRĄDY TENS
ĆWICZENIA CZYNNE W ODCIĄŻENIU I CZYNNE W ODCIĄŻENIU Z OPOREM - PRODUKT STATYSTYCZNY
ĆWICZENIA CZYNNE WOLNE I CZYNNE Z OPOREM - PRODUKT STATYSTYCZNY
ale kobita wcale mnie nie słuchała, spojrzała tylko w opis rezonansu, spytała o choroby przewlekłe, pare ruchów rękoma i głowa i nara... 3 min i po wizycie
żenada
Forumowiczka
17-02-2023, 20:17:59

Nie jest źle, tylko nie mogę przeciążać szyjki bo wtedy wieczory nie są fajne 😑. Ja miałam ucisk na rdzeń i operacja była nie do uniknięcia,próbowałam,ale chodziłam jak tykająca bomba. Czeka mnie wizyta u operatora z nowym rezonansem bo na całym szyjnym stenoza 🙄 mam problemy z napięciem ale masaże rozluźniają o jest ok. Będzie dobrze kobitki ☺️ nie taki diabeł straszny 😉
13.11. 2020 Dyscektomia C4/5 i C5/6 sposobem Smith-Robinson. Implantacja klatek szyjnych LFC (rozmiary 5 i 4)
Początkująca
17-02-2023, 20:39:49

ja mam blisko rdzenia wypadnięty dysk ale drętwienie, ciągniecie ręki jak samo przyszło tak też odeszło (no może po. 1 wizycie u fizjo, wcisnął mi ;);) ) no i już narazie operacja odroczona a stawiać chcą na reh masakra.
a jak uciska to jakie najgorsze objawy się ma?
Forumowiczka
17-02-2023, 20:42:31

Halina1967 2023-02-17 05:10:43
Mojra, przecież wiesz, ze będzie dobrze 🥰 mój czas tez się zbliża nie ubłaganie, dzisiaj idę na RM głowy bo od tego kręgosłupa mnie nawet poduszka razi jak leżę na wznak, jednak warto sprawdzić co jest w środku. 22 ide na wizytę u operatora 😀 mam do niego milion pytań 😂 MOJRA będzie dobrze
Też tak myślę a pozatym grono z forum będzie trzymać kciuki to na pewno będzie OK
Mojra

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Proszę o pomoc i poradę
Matkę chorą na stwardnienie zaniku mięśni bocznych, z dnia na dzień jest coraz gorzej nawet tabletki przeciwbólowe nie działają mama robi się nerwowa wulgarna itp . Nie wiem co mam już robić.
Caspr2
Przeciwciała Caspr2 w surowicy, objawy neurologiczne i psychiatryczne, jeden lekarz twierdzi ze autoimmunologiczne zapalenie mózgu, w szpitalu nie chcą wdrożyć leczenia ze wzgledu na „zbyt dobry” stan pacjenta. Ktos pomoże ? Podpowie ?
gość
Uszkodzone nerwy w głowie
Dzień dobry, Czy aktualnie jest na forum osoba, która jak w tytule ma uszkodzone nerwy w głowie? Jak z taką chorobą radzicie sobie zawodowo jeśli jedyną realną pomocą sobie jest próba ochrony uszkodzonych nerwów przed wiatrem..? Pytam, bo nie rozstaje się z nakryciem głowy (jedynie w lato). Jeśli leki, zabiegi i operacje nie przynoszą trwałej ulgi a jedynie tymczasową to jak sobie radzicie?
gość
Bardzo bym prosiła o poradę.
Mama ma 60 lat choruje od roku, ręce opadają od poniedziałku zaczęła rehabilitację domową. Mam dziecko 10 letnie on na to wszystko patrzy jak mama robi się nie znośna nawet tramal nie pomaga na ból nóg.
Reklama: