Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29021)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
17-04-2012, 17:42:56

Widzisz Asiu, przez ostatnie lata, przez szeroko rozumiane media jest kreowany bardzo negatywny obraz nauczycieli ( leń, pracuje tylko 2-4 godziny dziennie, nic nie umie, tylko wymaga) spowodował, że społeczeństwo dało sobie wmówić taki obraz tej grupy zawodowej. Naprawdę robimy dużo więcej, niż się wydaje. Jakże to przykre, niestety prawdziwe. Jednak mój problem wydaje się trudny do rozwiązania. Gdybym była zdrowa( bez istotnych ograniczeń fizycznych), gwizdałabym i pomalowała ten murek. W tym przypadku może to się skończyc kilkutygodniowym leżeniem.
Bożena
Forumowiczka
17-04-2012, 19:22:19

Bożena przyznaję uczciwie, że ja też nie miałam właściwego pojęcia o tym zawodzie, do czasu ......... az musiałam zając się grupą dzieci w wieku 9-12 lat. Kilka razy. Część była grzeczna i miła, ale część...... nie napiszę, że bym udusiła, bo sama jestem matką, ale byłam na granicy rękoczynów. Zmieniło to moje pojęcie. i nie wyobrażam sobie, że miałabym być z nimi codziennie przez ileś lat życia zawodowego, bo bym oszalała albo w końcu zrobiła im krzywdę. A ty jesteś i to wytrzymujesz.
Konflikt jest i zawsze będzie, bo jako rodzice jesteśmy zapracowani i jak małe dziecko, które nie może być w domu same, przynosi do domu karteczki, ze dzień taki to a taki jest wolny od zajęć i się to co jakiś czas powtarza, a ja nie mam urlopu żeby z dzieckiem zostać to wtedy przyznaję - łatwo z całego roku pamiętać tylko te dni bo są one problemem. No i te wakacje - też tego nie potrafią wam inni odpuścić, prawda?
Ale ja wiem, ze to co teraz się wyprawia z nauczycielami to nie taka sielanka jak była kiedyś, za czasów mojego dzieciństwa.
Natomiast wracając do tematu twojej operowanej Szyjki, czy masz szanse na rozsądną rozmowę z szefową? Wy nie możecie za bardzo podskakiwać, bo mogą wam nie przyznać godzin w kolejnym roku, ale może mogłabyś zaproponować coś innego za ten murek? Przy niżu demograficznym i ograniczaniu wydatków na szkolnictwo pozostaje ci tylko dyplomacja i rozsądek. Wiem, że to kpina żeby proponować szefowi jedną pracę charytatywną za inną pracę charytatywną - ale co zrobisz - głową tego muru nie przebijesz.
Asia
Forumowiczka
18-04-2012, 06:21:08

Na początek wielkie dzieki dla adminow i modow za przeniesienie do innej grupy, moze pozbędziemy się niechcianych gosci.
Bozena, skoro juz przyznales sie do stopnia niepelnosprawnosci i pokazalas papier to teraz pozostaje Ci walka o swoje, ktore Ci się po prostu, zwyczajnie należy. Powiedz koleżankom, ze chetnie oddasz im swoje przywileje ale w pakiecie z dolegliwosciami, powinno im to zamknac usta. Zgadzam sie z Toba, ze lepiej sie nie przyznawać, gdy mowilam o moim stopniu niepełnosprawności na rozmowach o prace widzialam od razu zmiane podejścia. Jak przestalam i fakt ukrywalam, byla inna rozmowa. Czyli orzeczenie służy mi glownie jako ulga komunikacyjna Dobre i to.
Nie daj sie, złośliwości zwykle maja źródło w ludzkiej zazdrości... jakby było o co.
Mam pytanie. Czy ktoś z was ubiegał sie o dofinansowanie na komputer albo laptop w związku z niepełnosprawnością? Jak sie do tego zabrać?
buraczku, o tak, święta racja, że praca z dziecmi to koszmar, mialam okres w życiu niedawno gdy usilowalam uczyc angielskiego dzieci w wieku 6, 7 lat, nie chce tego nawet wspominac, dobrze ze już nie musze miec z nimi do czynienia, rękoczyny jak najbardziej chodzily mi po głowie. I niewybredne przeklenstwa
Spinka
Forumowicz
18-04-2012, 09:37:59

Spinka musisz iść do PEFRONU ODZIAŁ MIEJSKI PO DRUK tan tez otrzymasz instrukcje obsługi tego druku
Pozdrawiam Mocno
ks Janusz
Forumowiczka
18-04-2012, 11:09:51

Melduję się i ja-szyjka kolanowa
Forma nietęga,kolano napiernicza ,stabilizator i kule zniewalają na najbliższe 6 tygodni.A pod koniec maja zasłużona rehabilitacja w Konstancinie
Dziękuje za ciepłe wsparcie.
Ukłony dla Moderatora za obecną formę naszego wątku.
Bożenko,jak miło Cię widzieć.
Az dziw ,że w instytucji humanistycznej jaką jest szkoła jest antyhumanistyczne podejście do człowieka.
Bożenko zapewne znane Ci są te przepisy
http://www.e-podatnik.pl/artykul/doradca_podatnika/5329/Przywileje_pracownicze_osob_niepelnosprawnych.html
W ich świetle masz prawo domagać się spełnienia warunków odpowiadających Twoim możliwościom zdrowotnym.
Ja miałam więcej szczęścia. Nie zataiłam faktu niepełnosprawności a momnecie dużych przekształceń w zakresie mojej pracy oparłam swoją prośbę o konkretne stanowisko pracy na tym fakcie nie poddając go dyskusji.
Pewnie dużą rolę odgrywa tu aspekt ludzki. To nawet nie empatia tylko najzwyklejsze zastosowanie się do przepisów. Może uda Ci się załatwić sprawę w spokojnej rozmowie z przełożonym. Złośliwości sfrusrtowanych koleżanek chyba najlepiej jest ignorować.Ty ich nie przekonasz,one nie zrozumieją Ciebie wedle powiedzenia ,,syty głodnego nie zrozumie"
Pozdrawiam Z.
Forumowiczka
18-04-2012, 12:15:18

Witam Państwa, Mam nadzieję, że już nikt nie będzie tu nic naruszał z regulaminem.
K
gość
18-04-2012, 12:29:17

Witamy również i dziękujemy za przywrócenie wszystkich starych stron, które były dla nas bardzo cenne. zawsze możemy do nich wracać "po poradę".
Dziękujemy za tzw. "całokształt" pracy dla Szyjek
Zosiu witaj w domku, kuruj się i nabieraj sił.
Pozdrawiam
anTosia O wartości życia rozstrzygają nie czyny, choćby wielkie, ale miłość, choćby mała.
Forumowiczka
18-04-2012, 12:40:06

Pani Kasiu,dziękujemy.
Atmosfera u nas iście rodzinna,wiele osób z pośród nas dzięki forum miało okazję poznać się osobiście. Miło,że udało się powrócić do dawnego,życzliwego tonu wypowiedzi.
Fajne miejsce i trudno się z nim rozstać nawet po latach
AnTosiu,sił przybywa z każdą godziną
Pozdrawiam Z.
gość
18-04-2012, 12:51:47

Równiez i ja dziękuje naszym Opiekunom za przywrócenie ładu. Mam nadzieje, że teraz trolle będą sie troszke sumitować przed pisaniem głupot.
Piszecie o szkole.... spędziłam w niej całe zycie zawodowe i moje obserwacje, tudzież doswiadczenia nie zawsze były sielankowe.
To bardzo "jadowite" środowisko, bo sfeminizowane i niestety, kobiety są bardziej sklonne do intryg i robienia świństw dla czystej tylko rozrywki.
Bożena zatem ma problem nie tyle z dyrekcją /która może sobie nie zdawać sprawy z jej ograniczeń - bo malowanie płotu wydaje się praca lekką/, co z koleżankami. I tu niestety jest problem, bo każde ułatwienie dla niej, jest postrzegana jako niezasłuzony przywilej.
Tu, niestety albo Droga Bożeno dasz się koleżankom, co może skończyć sie mobbingiem, albo zdecydowanie przedstawisz swoje stanowisko. Pamiętaj, ze" kto sie tlumaczy, ten sie oskarża", więc żadnego tłumaczenia. Chcą mieć ulgi w pracy, niech sobie też załatwią orzeczenia. Ty "załatwiłaś", więc masz lekko.
Witaj Zosiu Też się zastanawiałam nad Konstancinem, jednak przeraża mnie, że trzeba taki kawał świata jechać na konsultację, a nie da sie wysłać dokumentów i już.
Mam kilka skierowań do umieszczenia i myśle gdzie i jak...
to ja, Ania znana jako amadobo
Forumowiczka
18-04-2012, 12:54:07

Proszę pamiętać gdyby coś budziło Państwa wątpliwości proszę się z nami kontaktować. Można pisać na forum wiadomość na Kontakt Medforum lub na adres mailowy: kontakt@medforum.pl
Teraz wszystkie wpisy są przywrócone, a niezalogowani nie powinni zaśmiecać Państwa niestosownymi wypowiedziami. Miłej dyskusji.
Pozdrowienia od Redakcji :)
K

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Prośba o pomoc
Dzień dobry, Jestem studentką pedagogiki o specjalności WWR i w przyszłym roku będę bronić pracy magisterskiej. Praca będzie dotyczyć dzieci z afazją i potrzebuję 2 przypadków do porównania z innymi, które już posiadam. Jednym z przypadków jest moja córka, która uczęszczała do poradni p-p. To ze względu na nią wybrałam taki kierunek studiów. Chciałabym prosić o wgląd do dokumentacji dziecka, oczywiście za zgodą rodzica. Żadne dane nie będą upublicznione. Bardzo proszę o pomoc w poszerzaniu wiedzy innych rodziców i specjalistów. Będę bardzo wdzięczna za każdą informację. Z poważaniem, Dorota Kozak
gość
Proszę o pomoc
Dzień dobry mam pytanie czy to jest swardzenie rosiane
gość
Wynik rezonansu magnetycznego głowy z kontrastem
Dzień dobry, miałem wykonany rezonans głowy z kontrastem z powodu historii tętniaków w rodzinie. Tętniaków nie wykryto ale : W zakresie podkorowej istoty białej obu półkul mózgu widocznesą pojedyncze, bardzo drobne ogniska hyperintensywne w sekwencjach T2-zależnych, wielkości do 2mm(na granicy widzialności, możliwe do uwidocznienia jedynie w sekwencji wykonanej drobnymi warstwami). -Zmiany te nie ograniczają dyfuzji, nie ulegają wzmocnieniu kontrastowemu - ich charakter niespecyficzny - w pierwszej kolejności w różnicowaniu uwzględnić należy drobne ogniska degeneracji naczyniopochodnej. Mężczyzna 32 lata. Czy jest się czym martwić? Jakie mogą być przyczyny i leczenie? Nie mam objawów. Pozdrawiam
gość
Wynik TK??
Dzień dobry. Odebrałam dzisiaj wynik TK głowy. Opis jak niżej : Dostępne w badaniu struktury mózgowia i przestrzenie płynowe przedstawiają się typowo. AYMETRIA SZEROKOŚCI ROGÓW SKROBIOWYCH - PRAWY SZERSZY 7 MM. Układ komorowy mózgu nieposzerzony, bez cech przemieszczenia. Struktury kostne typowe. Moje pytanie - co oznacza ten fragment o asymetrii szerokości rogów? Czy to coś strasznego?
Reklama: