Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29021)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Wtajemniczona
17-04-2012, 16:17:15

http://www.forumneurologiczne.pl/forum/vt,33,102,44978,1650,dyskopatia-kregoslupa-szyjnego-a-operacja#.T42XbrNNsg8
Forumowicz
17-04-2012, 16:17:16

Bardzo Dziękuje teraz chociaż nowe osoby które ewentualnie do nas dołączą będą miały wgląd na to co wolno a czego nie
ks Janusz
Forumowiczka
17-04-2012, 16:21:34

Stawiam się do apelu
imieasia.nazwisko@gmail.com
Czasami do niektórych odzywam się tez z mojego adresu normalnego ale w tym publicznym miejscu wolę pozostać na tym podanym powyżej - jego tez sprawdzam przynajmniej raz na 1-2 dni.
Asia
Buraczek
Wtajemniczona
17-04-2012, 16:27:11

Zgłaszam się również....:))
halszka@gmail.com
Halina z mielopatią....
gość
17-04-2012, 16:28:49

Odzywam się, Bożena z Wrocławia. Po ponad godzinnej rozmowie z Viką z Gdańska( z którą utrzymuję kontakt już 7 lat) postanowiłam pokazać się. Słuchajcie, nie pokazujcie w pracy orzeczenia o niepełnosprawności. Ja to zrobiłam, po kilku latach, chcąc ułatwić uzyskanie ulg dla pracodawcy. Od tej pory, jakby piorun strzelił, pomimo, że moja praca nie ma nic wspólnego z pracą fizyczną, dzisiaj zostałam poinformowana, że mam malować murek , wokół szkoły. Jestem po pięciu operacjach szyjnego, 4 implanty i płyta. Cały czas pracuę, tak chciałam, takiego dokonałam wyboru, jednak po dzisiejszym dniu nie wiem jak zareagować. Najlepszy był komentarz jednej z kolezanek- " Wiesz, każdy z nas ma jakieś dolegliwości", ręce opadają, bezmyślnośc czy złośliwośc? Co zrobilibyście na moim miejscu? Nie chcę iść na zwolnienie, aby nie krzywdzić dzieciaków( swojej klasy). Podpowiedzcie, proszę. Pozdrawiam Bożena
Bożena
Forumowicz
17-04-2012, 16:43:32

kl123 2012-04-17 18:28:49 Jestem po pięciu operacjach szyjnego, 4 implanty i płyta. Cały czas pracuę, tak chciałam, takiego dokonałam wyboru, Pozdrawiam Bożena
szacunek
A w ogóle to jak się czujesz??
Forumowicz
17-04-2012, 16:45:01

Bożena zdecydowanie nie nie po to walczyłaś o zdrowie by je zupełnie zniszczyć ja wiem że wiele obowiązków wykonują nauczyciele ale absolutnie nie zgadzaj się na malowanie płotu . Musisz porozmawiać twardo bez żadnych ogródek że takich prac nie możesz wykonywać a po za tym moje pytanie brzmi nie macie tam woźnego co on robi ?
Bożena pozdrawiam serdecznie
ks Janusz
Forumowiczka
17-04-2012, 16:54:20

Oj, Bożena to faktycznie problem....
Takie dokumenty mają dwa końce - z jednej strony uczciwemu pracodawcy pomogą, bo może uzyskać ulgi ale z drugiej..... ten nieuczciwy może je wykorzystać przeciw tobie. Wystarczy jeżeli do zakresu obowiązków dla twojego stanowiska pracy dopisze coś z prac fizycznych (zawsze jakoś można to tak ładnie opisać, że wygląda inaczej niż jest faktycznie) a potem może powiedzieć, że nie spełniasz wymagań określonych dla stanowiska pracy. Różne numery się teraz robi, jak zaczyna brakować etatów.
A jesteś pewna, że ten murek był ci zlecony specjalnie? nie był to jakiś zbieg okoliczności? Bo czasem nie jesteśmy świadomi faktów. Moja koleżka po operacji lędźwiowego podejrzewała zakład pracy o to, że robią jej na złość, bo dla jej stanowiska napisano w badaniach okresowych, że musi podnosić ciężary do 20 kg. Wiadomo, że po operacji jej nie wolno. Myślała, że robią to po to, żeby nie dostała zdolności do pracy, a prawda jest taka, ze nikt jej nie robił na złość, tylko ktoś odpowiedzialny za BHP pilnował swojego "t..ka", żeby nie wystąpiła do zakładu o odszkodowanie, jeżeli coś jej się w pracy stanie. W dziale inni jej pomagali, żeby nie dźwigała a papierek musiał być ok na wszelki wypadek.
To oczywiście bez związku z murkiem.
Przy tym wszystkim naprawdę należy ci się szacunek, że dalej twardo walczysz!.
Asia
gość
17-04-2012, 17:08:04

Raf, z samopoczuciem różnie, raz góra, raz dół. Tramal i inne, w najgorszym wypadku dają radę. Niestety neurologia( zmiany, zostały). Jednak, funkcjonuję na co dzień prawie normalnie, prowadzę samochód, nawet wódkę piję( oczywiście bez samochodu, hii), nie jest źle.
Janusz, wiesz , ze to nie takie proste. Jak pamiętasz, byłam w tej szkole dyrektorem i kazdy mój protest musi byc przemyslany( a woźne , konserwator- to jest ciekawy problem!) Bożena
Bożena
Forumowiczka
17-04-2012, 17:11:39

Bożena a rzuciłaś takie pytanie na tym forum?:
http://www.45minut.pl/forum/topics28/kiedy-mozna-odmowic-vt9825.htm
Widzę, że to forum dla nauczycieli. Ten wątek akurat dotyczył odmowy przychodzenia poza godzinami pracy i wykonywania przez nauczycieli czynności charytatywnych na hasło dyrektora ale może jak to przeglądniesz to znajdziesz i coś bliższego. Jak sobie to poczytałam, to widzę, że naprawdę jako nauczyciele jesteście na straconej pozycji - to widać nawet z tego co ludzie odpisywali. Przyznam ci się (tak prywatnie), że nie wiedziałam, że jesteście zmuszani do tylu rzeczy pozalekcyjnych!
Asia

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama: