Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29021)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
31-01-2014, 20:52:11

Ech, tak się tutaj jakoś smutno zrobiło.... Becia, Piotr trudno jest dobrać słowa które by dodawały otuchy, ale fakt że tyle osób o Was i Waszych rodzinach myśli to już dobry znak. Też myslę i też się modlę....Dużo wiary i sił !!!
Początkująca
31-01-2014, 23:05:09

Kochani bardzo przeżywam to co sie u Was dzieje , modlę sie ,człowiek który cierpi rozumie cierpienie innych , choroba nas wszystkich uczy pokory , o mojej nie chce mi sie mówić , mam jutro pogrzeb w rodzinie , czytam was , nas ale nie mogę sie skupić by opisać co u mnie ,po wizycie .....? Beciu , Piotrze modlę sie i myśle , czasem sie zastanawiam dlaczego ? Sami potrzebujecie wsparcia a jeszcze musicie być wsparciem i oparciem dla swoich bliskich , życzę Wam dużo wytrwałości i podziwiam was ,po co Bóg nas tak doświadcza ? Czytam książkę pt,,Chustka "opowieści z życia z rakiem w tle . Kochani nie jestesmy w najgorszej sytuacji , dlatego modlmy sie za tych , którzy są w beznadziejnej . Pozdrawiam serdecznie Beata
Forumowiczka
01-02-2014, 06:36:34

Są takie chwile kiedy trzeba trwać przy kimś i czekać razem, dając swoją obecność.
Potrzymać za rękę i powtarzać: JESTEM Z TOBĄ.
Nic więcej napisać nie umiem.

Pamiętajcie o naszym spotkaniu w marcu :)
Spinka e-mail: myspine@gazeta.pl grudzień 2006 - operacja c6/c7 czerwiec 2009 - operacja c4/c5 neurochirurg - dr Arkadiusz Wilk
gość
02-02-2014, 04:09:00

Witajcie,złożyłam dokumenty na komisje o stopien umiarkowany,bo ortopeda powiedzial patrzac na MR szyjnego ze kręgoslup jest tylko do operacji wiec musze miec stopien umiarkowany wyrobiony wczesniej potem bedzie za pozno,po operacji bedie rehabilitacja i bede musiala brac prywatne zabiegi to chociaz odpisze od podatku.sama nie jestem pewna jak bedzie na komisji,u nas w Olsztynie jest oddzial pooperacyjny rehabilitacja i na pewno tam trafie zaraz po operacji a potem zabiegi na fundusz,jest rowniez dzienny oddzial rehabilitacji mozna z domu przychodzic,ale czy bede w stanie sama?karta paringowa dla mamy jako oieuna by sie przydala po szpitalami czesto nie ma jak zaparkowac.sama zobacze i wam napisze,pozdrawaim.
Forumowicz
02-02-2014, 12:25:14

Witam wszystkich przed i po.Ze mna bez zmian szyja jak ta lala działa. Szyjka 74 proces gojenia zalezny jest od wieku niemniej mój operator wskazywal na 6 miesiecyni mniej ni wiecej. Z zona nie jest najlepiej wczoraj zemdlala-dobrze że jest u dzieci-trudno ozec co za przyczyna hemia czy przeziebienie?Martwie sie ale nic nie moge zrobić....
Pozdrawiam i kolejny raz diekuje za dobre slowo od WAS.Uwazajcie na siebie i na swoje peryskopki.Wytrwalości w walce o swoje.Trzeba walczyć jak sie cos nalezy i kropka.
piotr19 C-5/C-6,C-6/C7,implanty ;Peek Prevail stabilizacja C-5-C6-C7,4 śróby operacja;13.11.2012.
Wtajemniczona
02-02-2014, 20:54:01

Witam wszystkie szyjki,
Piotrze chemia i naświetlania osłabiają organizm żony. Moja mama przy tych zabiegach piła sok wyciśnięty z kapusty i buraka. Szklaneczka dziennie i nie było żadnych kłopotów. Może ta kuracja wzmocni Twoją żonę. Dobrze że Twoja szyjka jest ok, a te 10kg to tylko pozazdrościć.
Mam przyznany umiarkowany stopień niepełnosprawności na 2 lata, karty parkingowej mi nie przyznali a jestem po porażeniu czterokończynowym.
Niestety nasze spotkanie 8 marca mnie ominie, mam ostatnie zajęcia i muszę na nich być.
Pozdrawiam Wszystkich.
Dana 2009-08-03 - wypadek 2009-09-09 - pierwsze MRI zalecana operacja 2012-06-19 - drugie MRI 2012-10-29 - operacja C5/C6 i C6/C7 implanty stałe
Początkująca
03-02-2014, 09:37:15

piotr19 2014-02-02 13:25:14 Witam wszystkich przed i po.Ze mna bez zmian szyja jak ta lala działa. Szyjka 74 proces gojenia zalezny jest od wieku niemniej mój operator wskazywal na 6 miesiecyni mniej ni wiecej. Z zona nie jest najlepiej wczoraj zemdlala-dobrze że jest u dzieci-trudno ozec co za przyczyna hemia czy przeziebienie?Martwie sie ale nic nie moge zrobić....
Pozdrawiam i kolejny raz diekuje za dobre slowo od WAS.Uwazajcie na siebie i na swoje peryskopki.Wytrwalości w walce o swoje.Trzeba walczyć jak sie cos nalezy i kropka.
Piotrek,po chemii dzieją się różne nieprzyjemne rzeczy .Każdy organizm reaguje inaczej,jednym wypadają włosy,inni cierpią na ostrą biegunkę.To są normalne w tej sytuacji dolegliwosći.Pozdramiam
Początkująca
03-02-2014, 10:44:54

Dzień dobry :)
Piotr - jak zapewne pamiętasz, ja jestem po chemii i to dwukrotnie. Miałam podobne objawy do tych, które nękają Twoją Żonę. Pamiętam, że próbowałam wielu ulepszaczy ale jedno co faktycznie mi pomagało to był wyciąg z wątroby rekina....przyjmowałam to przez czas jakiś i dolegliwości ustąpiły i mój organizm znacznie się wzmocnił. Niestety nie pamiętam jak ten lek się nazywał... postaram się poszperać w swojej dokumentacji i być może odnajdę wówczas podam nazwę.
Trzymam kciuki za powodzenie w walce jaką toczą Wasi bliscy i oczywiście Wy razem z nimi. Wsparcie jest bezcenne, działa tak jak najlepszy lek. :)
Serdecznie pozdrawiam Szyjkowe Grono :)
Bogna
Początkująca
03-02-2014, 17:29:15

Witajcie,
Właśnie leżę w szpitalu. Miałam mieć operację w zeszły wtorek. Ale niestety coś im wypadło i przenieśli mi na jutro. Leżę tutaj i myślę czy im nie czmychnąć prze okno. Jak na razie to mam takie mieszane uczucia. Nikt mnie nie spytał czy coś mnie boli, dobrze że wzięłam ze sobą ibuprofen bo by mi chyba rękę urwało. Przynieśli mi na rano białą koszulkę taką z kokardkami z tyłu:) Przy przyjęciu pan doktor się zdziwił że będą mi robić tylko jeden poziom bo tak naprawdę powinnam mieć zrobione cztery, czyli całkowitą stabilizację szyjki. Więc zgłupiałam bo nie wiem czy dać się pokroić teraz a za parę miesięcy i ta będę musiała wrócić. Aż głupio że leżę w szpitalu a tak naprawdę to nic nie wiem i nie rozumiem.
Pozdrawiam
Aga
Forumowicz
03-02-2014, 19:31:28

Dobry wieczo dziekuję w imieniu wlasnym i zony postaram sie dostosować do porad.Aga trzymaj sie .Mialem podobny dylemat,ale decyzję podjołem w 2 minuty co do moich 2 poziomów.To musi być twoja decyzja.Poza tym co to za doktor powinnaś zapytac pielegniarek .Moze to ten najwazniejszy.Druga sprawa jak on taki madry to powinien ci wyjasnic z czym sie wiąze calkowita stabilizacja bo jak tez sama zauwazyłas to nic niewiesz.Pozostala tylko rozmowa z samego rana z operatorem lub w trakcie porannego obchodu masz szanse poprosic o jakies wyjasnienie-jest sznsa ,że w trakcie obchodu bedzie ordynator-pytaj.............
piotr19 C-5/C-6,C-6/C7,implanty ;Peek Prevail stabilizacja C-5-C6-C7,4 śróby operacja;13.11.2012.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Ból głowy
Mam 31 lat i od 2.10.2024 zmagam się z bólami głowy z prawej strony. Bóle są w okolicy potylicy po prawej stronie oraz nad prawym uchem. Ból jest kłujący, pulsujący, codzienny. Czasem pulsuje szybciej , a czasem wolniej. Pojawia się o różnych godzinach z różnym nasileniem , nie ma reguły, powtarzalności. Przemieszcza się między tymi punktami. Dotychczas nie zauważyłem żadnych towarzyszących objawów. Przeszedłem szereg badań tj. - Rezonans magnetyczny głowy z TOF - Tomograf komputerowy głowy - Rezonans magnetyczny odcinka szyjnego kręgosłupa - Nakłucie lędźwiowe - Blokady nerwu potylicznego większego i mniejszego - Fizjoterapie u 3 różnych fizjoterapeutów i Osteopaty - Badania okulistyczne ( tomograf oka, badania dna oka) - Badania krwi, zwyczajną morfologię, boreliozę, w kierunku chorób układowych -Rf, anty-CCP, p/ciała p/jądrowe i p/cytoplazmatyczne. - Badania u laryngologa endoskopem + TK zatok Wyniki wszystkich powyższych badań wychodzą bardzo dobrze. Obecnie zażywam lek Pregabalin 2 x dziennie po 75 mg oraz Amitriptylinum 1 raz dziennie 25 mg. Oceniając obecne bóle w skali 1-10 , dałbym im max. 6 , ale w znacznej większości są na 3-4. Mam to przyjmować minimum przez 3 miesiące. Kiedyś tj. 12 lat temu borykałem się z migrenami z aurą , ale udało się to zwalczyć. Z takich kwestii , które powtarzam wszystkim lekarzom , ale nie biorą tego pod uwagę to od 2 lat noszę aparat ortodontyczny. Wiem, że ma mocno zakorzenione zęby. Jak wyrywali mi ósemkę to sięgała do zatoki. 21.09.2024 wybiłem bark 5. raz w życiu i to nastawianie w szpitalu było tragiczne. Pani chyba nie wiedziała co robi aż w końcu przyszedł ktoś kompetentny i to ogarnął. Podczas gdy niekompetentna Pani próbowała nastawić mi wybity bark, bardzo się spinałem, całe ciało. Obecnie jestem na etapie prowadzenia dziennika bólów głowy, które lekarz prowadzący mnie, chce przeanalizować. Czy ktoś z Państwa może borykał się z podobnym problemem i mógłby podzielić się ze mną swoim doświadczeniem ? Jakie badania mógłbym wykonać ? Będę bardzo wdzięczny za jakiekolwiek informacje.
gość
Proszę o pomoc
Dzień dobry mam pytanie czy to jest swardzenie rosiane
gość
Zaniki korowe
Witam mam 46 lat i ostatnio neurolog wysłała mnie na badania z powodu bólów głowy które męczą mnie od ponad 20 lat i wyszło coś takiego z badania:/ kazała powtórzyć za rok ale chciałem zapytać czy ktoś może miał coś podobnego?
Reklama: