Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29021)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
29-01-2014, 19:01:03

Witam wszystkie szyjki.
Dużo się tutaj dzieje ja ma ostatnio mało czasu żeby wejść,ale dziś chwila wytchnienia .Mąż wyszedł kolejny raz ze szpitala,przed Nim hospicjum szpitale już nie potrafią mu pomóc w cierpieniu. Mąż już prawie nie chodzi.Jutro mamy wizytę w poradni paliatywnej.Mnie szyja dokucza ,niestety w tej sytuacji nie ma mowy o oszczędzaniu się.W lutym mam sie położyć na oddział rehabilitacyjny,a 24 mam sanatorium z prewencji ZUS do Świeradowa Zdrój.I boje sie czy uda mi się pojechać ,czy mąż do tego czasu dojdzie do siebie ,chciałabym z Nim tam pojechać.Ale na razie to puki co jeszcze jest trochę czasu.Mam nadzieję że będzie ok.
Pozdrawiam wszystkie szyjki operacyjne i nie operacyjne.
Operacja 12.08 ,implanty C-5 C-6 stabilizacja przednia LFC Boże, użycz mi pogody ducha, abym godził się z tym, czego nie mogę zmienić, odwagi, abym zmieniał to, co mogę zmienić, i mądrości, abym odróżniał jedno od drugiego. Becia
Forumowiczka
30-01-2014, 07:31:42

Dla przypomnienia :)
8 MARCA 2014 - spotkanie w Warszawie
1.Spinka - Ożarów Mazowiecki / Warszawa
2.Ada - Wyszków
3.Dorotka - Ostrołęka
4.Bogna - Grabina/Warszawa
5.Basiax - Warszawa
6.Ilka- Mława
7.Zosia - Warszawa
8. Grazik-Legionowo
9. Niematahari - Ostrów Wielkopolski
10. Ania - Siedlce
11. stokrotka - Puławy
12. Ela- ok. Bydgoszczy
Chętnie zobaczę znajome i poznam nowe bohaterki.
Grono rośnie w siłę!
Pozdrawiam ciepło wśród zimowych klimatów.
Spinka e-mail: myspine@gazeta.pl grudzień 2006 - operacja c6/c7 czerwiec 2009 - operacja c4/c5 neurochirurg - dr Arkadiusz Wilk
Wtajemniczona
30-01-2014, 10:46:43

Beti napisz co u Ciebie, jak po wizycie?
A może jeszcze ktoś chętny na marcowe spotkanko w Warszawie?
Pozdrawiam ze słonecznych Siedlec
Ania
Ania artroplastyka C5-C6 grudzień 2013 implant ruchomy M 6
Forumowicz
30-01-2014, 14:44:21

Witam WAS PERYSKOPKI.Dzisiaj wróciłem z nocnej zmiany.zimno no i wiatr dalo sobie znać.Jestem na zwolnieniu zatoki i osskrzela.Teraz jestem w domku i czytam-----Becia myśle o WAS.moze sie uda i pojedziecie razem dużo zdrowia.Siedze sam zona po chemii musi jeszcze pobyc u corki abym wyzdrowial.Moja szyja bez zmian jest bardzo dobrze.przerwalem rechabilitacje tak polecil mój rodzinny.Pozdrawiam piszacych i czytajacych.Wieczoru bez bólu.Trzymajcie sie mocno...
piotr19 C-5/C-6,C-6/C7,implanty ;Peek Prevail stabilizacja C-5-C6-C7,4 śróby operacja;13.11.2012.
Początkująca
30-01-2014, 18:18:08

Witam,
forum czytam często, piszę pierwszy raz. Za dwa tygodnie mam operację pjm odcinka szyjnego. Jest wśród was ktoś, kto był operowany w Łodzi w Koperniku.
Bardzo się boję, a lekarz niewiele chce powiedzieć.
Forumowiczka
30-01-2014, 21:26:54

Jolu wydaje mi się, że w Łodzi był operowany Raf, ale on już długo się nie odzywa - nie wiem czy jeszcze nas czyta. Był zadowolony z zabiegu ( o ile robił faktycznie w Łodzi, ale chyba tak)
Asia
Początkująca
30-01-2014, 21:49:46

Dziękuję. Może jeszcze koś operowany w Łodzi się odezwie. Będę wdzięczna.
Czy to prawda, że podczas jednej operacji NFOZ refunduje tylko usunięcie jednej przepukliny i wstawienie jednego implantu? Tak usłyszałam od lekarza. W moim przypadku potrzeba operacji na odcinku C4-C5 i C5-C6. Są to podwięzadłowe centralna i okrężna pjm z kompresją worka oponowego i rdzenia kręgowego oraz modelująca korzenie nerwowe i worek oponowy. Zastanawiam się, czy jest sens operować tylko jedną. Lekarz niestety małomówny choć w prywatnym gabinecie;( Jakie są wasze doświadczenia.
Forumowiczka
31-01-2014, 07:14:57

Jolu są wśród nas szyjki, które miały od razu 2 poziomy, moja koleżanka ze szpitala też miała 2.
Nie znamy jednak tajemnic kontraktu a przede wszystkim polityki finansowej ordynatora lub dyrektora szpitala. Na NFZ łatwo wszystko zwalać - jak to sprawdzisz?, może po prostu bardziej się szpitalowi opłaca robić to na 2 razy.
Niektórzy kierują się bardziej dobrem pacjenta, inni dobrem placówki.
Asia
Forumowicz
31-01-2014, 08:55:22

Dzien dobry PERYSKOPKOM.Jolu mam zrobione 2 poziomy jak w podpisie.To nieprawda,że robia tylko jeden poziom a drugi odplatnie-to bujda na kołach.ten lekarz to lepiej niech idzie na ryby.o ile masz przepukliny dwie z uciskiem to tak naprawde w trakcie operacji można to lepiej zobaczyc. U mnie jeden poziom c6-c7 nadawal sie tylko do operacji bezwzglednie ,a drugi wzglednie tj c5-c6.Rokowania na ten drugi to 1 rok lub 2 i ponowna operacja.Zgodzilem sie na ten drugi by niewracać do bólu i do kolejnej operacji i kolejnej narkozy.Jeszcze raz ten lekarz zapewne chcialby zasilic swój portwel,bo jak czlowieka-dyskopate boli to zrobi wszystko.zmien lekarza ,lub zadawaj wiecej pytań które uprzednio sobie spiszesz.Stres powoduje 'amnezje na wizycie.Kazdy sie boi ale to jak z nalką pływania trzeba skoczyć .....piotr.....
piotr19 C-5/C-6,C-6/C7,implanty ;Peek Prevail stabilizacja C-5-C6-C7,4 śróby operacja;13.11.2012.
Początkująca
31-01-2014, 09:02:42

Jolu a ja trzy. Może on proponuje jeden bo nic więcej nie potrafi!!!

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Wynik TK??
Dzień dobry. Odebrałam dzisiaj wynik TK głowy. Opis jak niżej : Dostępne w badaniu struktury mózgowia i przestrzenie płynowe przedstawiają się typowo. AYMETRIA SZEROKOŚCI ROGÓW SKROBIOWYCH - PRAWY SZERSZY 7 MM. Układ komorowy mózgu nieposzerzony, bez cech przemieszczenia. Struktury kostne typowe. Moje pytanie - co oznacza ten fragment o asymetrii szerokości rogów? Czy to coś strasznego?
Dziwne bóle głowy
Czesc! 2msc temu byłam na kontroli u ginekologa. Z wynikami krwi. Tam wyszła wysoka prolaktyna. Plus bóle głowy, problemy z oczami jakby ucisk i lekka mgła. Przez 3min tak mi się robi. W dodatku mrowienie/drętwienie lewej strony twarzy. Głowa boli mnie przedewszystkim na czubku ( ciemieniowej) ból nie jest ciągły.
gość
Ucisk w głowie, co to może być?
Jestem mężczyzną, mam 26 lat i od jakiegoś czasu odczuwam dolegliwości w lewej części głowy. Odczuwam je w zasadzie cały czas, raz mocniej, raz słabiej. Na szyi z tyłu po lewej stronie mam guzki, które zmieniają swój rozmiar. Lekarz rodzinny mówi, że to mogą być mięśniowe zgrubienia od złej pozycji, ale... mam szumy uszne właśnie promieniujące jakby od tej szyi na głowę, szczególnie przy odchylaniu głowy w prawo. Odczuwam ucisk w głowie z lewej strony, w skroni i na czubku głowy, a także w oku (okulary, większa wada wzroku w lewym oku). Słyszę czasem pukanie w lewym uchu, takie pulsowanie. Ból głowy nasila się czasem przy nachyleniu, niekiedy odczuwam takie ukłucie lub uczucie ciepła bez zmiany pozycji. Zdarza się też mgła mózgowa. Badania krwi, moczu, ciśnienie, EKG, echo serca, tętnic szyjnych, badania okulistyczne - wszystko w normie. Lekarz rodzinny nie widzi powodu do skierowania do neurologa, twierdzi, że to problemy związane z przeciążeniem kręgosłupa - mam pracę głównie siedzącą. Czy to może być tętniak? Mam też problemy stomatologiczne, czy to może być od tego?
gość
Prośba o pomoc
Dzień dobry, Jestem studentką pedagogiki o specjalności WWR i w przyszłym roku będę bronić pracy magisterskiej. Praca będzie dotyczyć dzieci z afazją i potrzebuję 2 przypadków do porównania z innymi, które już posiadam. Jednym z przypadków jest moja córka, która uczęszczała do poradni p-p. To ze względu na nią wybrałam taki kierunek studiów. Chciałabym prosić o wgląd do dokumentacji dziecka, oczywiście za zgodą rodzica. Żadne dane nie będą upublicznione. Bardzo proszę o pomoc w poszerzaniu wiedzy innych rodziców i specjalistów. Będę bardzo wdzięczna za każdą informację. Z poważaniem, Dorota Kozak
Reklama: