Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29021)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Początkujący
28-01-2014, 20:11:01

Aneta 232323 - niedawno to przerabiałem, u mnie minął miesiąc od operacji i nie żałuję, wiadomo stres to stres, ale nie warto sobie wrzucać go do głowy. Trzeba patrzeć na to jak ktoś już napisał - wykupiłaś lot samolotem to teraz musisz wejść na jego pokład. Ze swojego doświadczenia wiem że strach ma wielkie oczy, wszystko ze mnie zeszło jak byłem na oddziale i mogłem porozmawiać z takimi samymi co ja, przed i po operacji. To pomaga pozbyć się tego stresu z nią związanego. Pozdrawiam wszystkie szyjki;)
Forumowiczka
28-01-2014, 20:31:00

Beti przykro czytać że masz problemy. A implant przesunął się do przodu? w kierunku przełyku? Czy do tyłu?
Moze okostnił się już na tyle, że teraz się nie ruszy i nie trzeba będzie reoperować?
trzymam kciuki za efekty wizyty u lekarza.
Może będziesz mieć jednak inną diagnozę. Te metalowe implanty na MR są widoczne jako czarna dziura - może tylko źle odczytali obraz.
Asia
Początkująca
28-01-2014, 21:22:04

piotr19 2014-01-27 22:50:15 Pozdrawiam WSZYSTKIE PERYSKOPKI.Na zachodzie bez zmian.Dyskobolka niemam implantów ruchomych i z musu musiałem jechać samochodem w obstawie żony na 6 dzien po .niemniej miałem zapowiedziane ,że po około 14 dniach mogę jak emeryt z pomocą osoby siedzącej obok.Mam do was pytanie moja znajoma zapytala kogo bym wybrał jako operatora Sagana ze Szczecina czy Harta z Bydgoszczy chyba .Poradziłem Harta bo ma operację zwiazaną rdzeniem itp.? Pozdrawiam WSZYSTKICH.....piotr...
Myślę że, mu doskonale poradziłeś! Mnie operował prof. Harat rok temu w Bydgoszczy, miałam krytyczną stenozę ,mam zrobione trzy poziomy.Byłam na konsultacjach u najlepszych neuro praktycznie w całej Polsce, wszyscy doradzali operację na cito.Tylko nikt oprócz prof.Harata nie podjął się zoperować mnie na trzech poziomach.Jeśli w przyszłośći bedę musała operować kuperek pojadę tam jeszcze raz.Szpital ma od 2007roku certyfikat szpitala bez bólu Pozdrawiam.
Forumowicz
28-01-2014, 21:57:49

Dzieki Niematahari biłem sie z myslami co mam powiedzieć bo kobieta pyta który będzie najlepszy... poza tym pytała który najlepszy....i własnie pamiętałem o haracie od ciebie dlatego poradziłem..
Myślę że będziemy sie cieszyc życiem ale w rozsądnych dawkach....jak na dyskopatów ale rozsadnych.....
piotr19 C-5/C-6,C-6/C7,implanty ;Peek Prevail stabilizacja C-5-C6-C7,4 śróby operacja;13.11.2012.
Wtajemniczona
28-01-2014, 22:40:59

Witam
Wszystkich.......... dzisiejszy dzień spędziłam na czytaniu forum bo mam zaległości tygodniowe. Ten rok nie był dla mnie łaskawy, po akcji z uchem o której pisałam.......za dwa dni znalazłam się na oddziale kardiologii. Niestety serducho odmówiło posłuszeństwa....jestem z rodziny ryzyka , więc nie udało mi się uchronić w dobie stresów mojego serca. Doszła kolejna garść leków i znów żołądek z bólem.
Czytam te wszystkie wiadomości i zastanawiam się czasami, jak to jest medycyna idzie w sprawach innowacyjnych ,technicznych, badawczych do przodu dużo się o tym mówi i czyta a ciągle mamy tyle pomyłek około operacyjnych, błędów i ludzkiego cierpienia...... Ja może nie maiłam ,aż tak poważnych kłopotów po operacji kręgosłupa i szybko (moim zdaniem )doszłam do dobrej sprawności. więc jestem pełna empatii dla waszego bólu i cierpienia....Pozdrawiam.
P.S.
Agnieszko najlepsze życzenia znów 18......ste
ADA
Forumowiczka
29-01-2014, 08:39:36

Dziękuję Kochana i wzajemnie! :)
Przecież my SIOSTRY zodiakalne, urodzone tego samego dnia :)
Czy ktoś jest w stanie odnaleźć aktualną listę spotykających się 8 marca w Warszawie?
Spinka e-mail: myspine@gazeta.pl grudzień 2006 - operacja c6/c7 czerwiec 2009 - operacja c4/c5 neurochirurg - dr Arkadiusz Wilk
gość
29-01-2014, 09:51:45

Beti Asia ma rację, ocena implantu na MRI jest utrudniona przez artefakty, ja dopóki nie zrobiłam TK niezłych rzeczy się nasłuchałam od różnych lekarzy (nie neurochirurgów), zresztą moje zdjęcie jest w galerii. Mój ruchomy też się przesunął, niestety w głąb kanału, częsć objawów nie ustąpiła nigdy po operacji...Obecnie po długiej diagnostyce dodatkowo zdiagnozowano mi zespół stawów międzykręgowych :( Na dzis tę dodatkową przypadłosć trzeba dodatkowo zoperować jesli nie dam rady żyć z bólem. Na razie podano mi sterydy jest znosnie...Proteza zrosła się a jej usunięcie to usunięcie też trzonów, więc duże obciążenie przy tak zaawansowanych zmianach i młodym wieku...Współczuję Ci bardzo...Mnie też operował dobry neuro, wybrany, miało być pięknie, jest jak jest i trzeba to zaakceptować. Trudne to...Trzymam kciuki i pamiętaj spokojnie, powoli...
Asiu trzymasz pion merytoryczny, fajnie...
Wszyscy jestescie FAJNI, POZDRAWIAM :)
Początkująca
29-01-2014, 17:11:46

Myślę że, na poziom opieki w szpitalu wojskowm wpływa też fakt ,że w Bydgoszczy jest krajowy konsultant w dziedzinie anestezjologii i intensywnej terapii
prof.dr hab.n.med. Krzysztof Kusza .Przed operacją dano mi do podpisania doukmenty że, wszystkie procedury przed operacją zostały wykonane bez bólu. Tzn. najpierw zostałam uśpiona a potem dopiero wkłuwano np.weflon .Codziennie montoruje pielęgniarka w skali od 1 do 10 poziom bólu, i lekarz zleca odpowiednie środki .Nic mnie nie bolało nawet gardło .Byłam kilkakrotnie operowana w innych szpitalach ,które nie mają tego certyfikatu szpitala bez bólu, różnica moim zdanie ogromna .Pozdrawiam wszystkie szyjki.
Początkująca
29-01-2014, 17:17:25

zember Bardzo dziękuję za słowa wsparcia!! Wszystkich pomimo pogody, cieplutko pozdrawiam
Początkująca
29-01-2014, 18:34:15

Witajcie :)
Mama po wizycie, wszystko dobrze, tylko zdrowe kręgi się trochę obruszają teraz. Mama musi iść na fizjoterapię i ćwiczyć musi coś, sama nie wiem, lekarz czy ten rehabilitant ma ją poinstruować. Lekarz zdziwiony był, że od razu nikt nie zalecił... Co lekarz to inaczej...
Pozdrawiam was gorąco :)

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: