Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29022)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Forumowicz
30-06-2013, 15:56:44

Dobry dzionek WSZYSTKIM PERYSKOPKOM.Na wyspach niezła pogoda wieje i czasem slońce wychodzi.Bognaj pozazdrościć tych wycieczek choć na wyspie wolin byłem dzisiaj no i za Międzyzdrojami na GOSANIU 400m-punkt widokowy na zatokę Pomorska -tez niezle........
Majamila-te skoki nastroju to u kobiet przeciez norma-u mnie doświadczyłem tego przed operacja kiedy miałem przez pare tygodni ostre bóle-dlatego rozumiem twój stan.Rada takiej niema ale warto pisać na forum zawsze ktoś odpisze ---pozdrawiam---piotr........na dzis koncze lece do pracy.......
piotr19 C-5/C-6,C-6/C7,implanty ;Peek Prevail stabilizacja C-5-C6-C7,4 śróby operacja;13.11.2012.
Forumowicz
30-06-2013, 15:58:33

Przepraszam miało być AMILAMIJA.......piotr....
piotr19 C-5/C-6,C-6/C7,implanty ;Peek Prevail stabilizacja C-5-C6-C7,4 śróby operacja;13.11.2012.
Początkująca
30-06-2013, 19:47:05

niematahari o pr Kasprzaku i co sie stało dowiedziałam sie dzis ( i mnie to nie interesuje ja oceniam lekarzy po tym jak podchodzą do pacjęta a te ich gierki mnie nie obchodzą) ja na niego złego słowa nie mogę powiedzieć bardzo pozytywnie wspominam wizytę naprawdę wszystko rzeczowo mi wytłumaczył ja byłam w ogromnym szoku a on krok po kroku mi wszystko wytłumaczył, i nie wiele wzioń za wizytę wiec naprawdę słowa złego na niego nie powiem absolutnie Tylko szpital który mi zaproponował w Pile to nie jestem przekonana a poza tym chciała bym sie skonsultować z innym lekarzem
Forumowiczka
30-06-2013, 19:51:47

na południu kolejne przegięcie w pogodzie - przechodzą deszcze, idzie wyż.
Osobiście znoszę to dziś okropnie. Lędźwiowy, który był ostatnio grzeczniutki jak zdrowy - nagle zaczął bolec (a nic takiego nie robiłam), rwie mnie nawet prawa ręka, chociaż ona po operacji była spokojna (reagowała raczej lewa).
Tak więc wszystkie moje blizny na nerwach - gdziekolwiek są - się odzywają.
Jestem jedyną meteopatka dzisiaj, czy ktoś jeszcze wyczuwa te zmiany?
Według mojego samopoczucia powinna się jutro/pojutrze gwałtownie podnieść temperatura.
Asia
Wtajemniczona
30-06-2013, 22:11:45

Asiu-buraczku, nie jesteś jedyną meteopatką na forum. Ja również po operacji bardziej odczuwam wszelkie zmiany pogodowe. Dziś moja szyjka i bark dają znać o sobie.
Ostatnio mniej się odzywam na forum, bo coś mój nastrój podupadł. Czytam ale nie piszę, bo nie chcę innym znowu marudzić.
Ostatnio dostałam skierowanie na fizykoterapię. Niestety dopiero na wrzesień, bo teraz brak jest terminów. Pani dr w poradni rehabilitayjnej pooglądała mnie i stwierdziła zanik mięśni w prawej ręce-tej, która mi teraz dokucza. (wcześniej nikt mi o tym nie mówił). Przed operacją nie miałam z nią właściwie problemów, a teraz często drętwieje i jak już pisałam przy pochylaniu głowy drętwieją mi dwa ostatnie palce w tej ręce. Dostałam skierowanie na wirówkę na ręce, magnetronik, laser i krioterapię. No, ale muszę trochę poczekać. Prędzej będę miała wyjazd do szpitala rehabilitacyjnego (prawdopodobnie w sierpniu). Czekam właśnie na potwierdzenie.
Pozdrawiam wszystkich i życzę zdrówka
Wtajemniczona
01-07-2013, 06:36:16

witam wszystkich,
widzę że nie tylko ja nie spałam tej nocy. Po operacji zmiany pogodowe dotkliwie dokuczają, najgorsza jest bezsenność bo człowiek się snuje jak duch a domownicy smacznie śpią.
Dawno się nie odzywałam, ale dzielnie się rehabilituję po tych wszystkich szpitalach rehabilitacyjnych, które nie wiem tak naprawdę dla kogo są?
Aga zbieraj siły, jeszcze się nabiegasz z górki i pod górkę. Wojskowy w Lądku ma zabiegi w 3 punktach + 4-ty basen, tam nie rozpieszczają, dostaniesz 6 zabiegów dziennie. Zabiegi rozpisane co godzinę, ja dostałam dużo wodnych, nie narzekam ale bieganie z basenu na basen w różne miejsca to bieg na czas. Mięśnie nóg na pewno wzmocnisz, mniej pracują ręce, ale wszystkie wirówki trochę pomogą. W wojskowym dają masaż suchy, szkoda że tak mało ale dobre i tyle.
Teraz odpoczywam i nabieram sił na sierpniowy szpital Wacław w Świeradowie tym razem to ZUS.
Byłam na kontroli u neuro. we Wrocławiu, opinia pozytywna, choć cała szyjka nie najlepsza. Najgorzej że boli mnie między łopatkami, i ta chrypa dalej trzyma chyba wybiorę się do laryngologa.
Pozdrawiam
Dana 2009-08-03 - wypadek 2009-09-09 - pierwsze MRI zalecana operacja 2012-06-19 - drugie MRI 2012-10-29 - operacja C5/C6 i C6/C7 implanty stałe
Forumowiczka
01-07-2013, 06:49:08

o kurcze.... Aga - osłabienie mięśni?
Nie da się ukryć, że u niektórych z nas cały układ kręgosłup - nerwy-mięśnie-powięzie przestawia się po operacji bardziej niż u pozostałych. Mnie tez się przestawiło, ale na szczęście nie wydaje mi się, żebym miała osłabione mięśnie.
Tak sobie myślę i myślę co by ci poradzić..... a robiłaś już u ortopedy USG stawu barkowego? W kierunku ścieśni barkowej?
Dobry terapeuta potrafi tez zdiagnozować, czy któryś nerw jest uciskany (bo jak masz osłabione mięśnie, to chyba masz jakiś ucisk gdzieś na nerwie?) - robi różne trakcje i sprawdza, czy czujesz wtedy ból. Nerw uciskany nie znosi, gdy się go próbuje rozciągać.
Ja zanim poszłam na ćwiczenia pilates miałam robione prawie półtorej godziny badania przez terapeutę, czy gdzieś nie mam przeciwwskazań. Szukał mi nawet po powięziach obok żołądka. Miałam tez cos nie tak w okolicy, którą nazwał pierwszym żebrem, ale co tam było - tego już nie wiem. W każdym razie nie znaleźli mi aktywnych ucisków ani w lędźwiowym, ani w szyjnym (to znaczy pewnie mam przepukliny ale bez aktywnego ucisku na nerwy). Za to pewnie mam zaburzone przepływy limfy lub krwi w tych chorych okolicach (nie wiem czy przez zrosty, czy z przepukliny, czy z innego powodu), więc jak przy zmianach pogody organizm sie przestraja, to ja to czuję.
Dziś ręce już lepiej. Lędźwiowy jeszcze nie całkiem wrócił do normy.
Chyba idą naprawdę duże upały na południe Polski.
Asia
Wtajemniczona
01-07-2013, 07:14:41

Aga w Lądku Paw 3 dostaniesz gimnastykę indywidualną w klatkach tzw ugul , tam są fajni rehabilitacji, tylko musisz z nimi porozmawiać. Jak się zorientują że chcesz naprawdę podejść do rehabilitacji poważnie (niektórzy przybijają tylko pieczątki) to będziesz miała dodatkowe ćwiczenia poza grafikiem. Na pewno coś odpowiedniego dobiorą. Pamiętaj, ja po operacji (8 m-cy) z diagnozą porażenie czterokończynowe, dałam radę i moje mięśnie wracają do sprawności. Nasze operacje to" ostatni rzut na taśmę" i potrzebujemy więcej czasu.
Pozdrawiam
Dana 2009-08-03 - wypadek 2009-09-09 - pierwsze MRI zalecana operacja 2012-06-19 - drugie MRI 2012-10-29 - operacja C5/C6 i C6/C7 implanty stałe
Wtajemniczona
01-07-2013, 10:50:02

Witam wszystkie szyjki
Asiu, właśnie jestem zapisana do ortopedy, ale wizyta dopiero za miesiąc.
Muszę szukać nowego neurologa, bo moja doktor jest w ciąży i do końca roku nie będzie przyjmować. Żadnego zastępstwa za nią nie przewidują.
Za dwa tygodnie mam też umówioną wizytę u (ponoć dobrego) terapeuty. Zobaczymy. Może coś się ruszy w dobrym kierunku. Pani dr w poradni rehabilitacyjnej powiedziała mi, że mogę mieć w szyjce jeszcze obrzęk pooperacyjny. Czy aż tak długo może się on utrzymywać? Za tydzień miną 4 miesiące od operacji.
Danusiu, czekam już na Lądek z nadzieją ale i zpewnymi obawami, czy dam radę. Pewnie po paru dniach przywyknę do tego latania z zabiegu na zabieg. Przed wyjazdem do Ciebie jeszcze zadzwonię po dokładne instrukcje
Pozdrawiam wszystkich bardzo serdecznie.
Wtajemniczona
01-07-2013, 14:37:00

Właśnie dostałam zawiadomienie o terminie leczenia na oddziale rehabilitacji ogólnoustrojowej. Jadę 31lipca do 23 WSzUR do Lądka Zdrój, czyli tam gdzie niedawno była Danusia

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: