Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29017)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Wtajemniczona
27-04-2013, 19:42:15

u nas dzisiaj było caly dzień pochmurnie, ale ciepło, a teraz właśnie grzmi, błyska i rozpadał się deszcz, pierwsza w tym roku burza, ...dzisiaj bylam na spacerze na moją działeczkę zobaczyć kwiatuszki, 3 km w jedną strone 3 w drugą, chciałam pare badylków wyrwać bo nawet dobrze się czuje, ale jak zaczęłam wyrywać to mnie zaczęło pieć na karku więc dałam sobie spokój, a niech sobie rosną...posiedziałam, odpoczełam, posłuchałam ptaszynków i jak wróciłam do domu to czułam się jak koń po wielkiej pardubickiej
ale kochane szyjeczki, cieszę się że jako tako wracam do zdrowia czego i wam życzę, jeszcze tylko jakiś cudowny masażyk na obolały kark i byłoby cudnie
bogna pisz i podtrzymuj na duchu.
piotrze, mimo ze mineło 5 miesięcy od twojej operacji to w pracy nie szalej
jeżeli zabałaganione biurko jest oznaką zabałaganionego umysłu - oznaką czego jest puste biurko...? 7 luty 2013 operacja C5/C6 i C6/C7 implanty typu Zero-P klinowe firmy Synthes
Wtajemniczona
28-04-2013, 17:01:18

Bogna masz rację „doła” łapiemy wszyscy nawet nie wiadomo z jakiej przyczyny, pojawia się i jest. Najważniejsze żeby go zwalczyć w zarodku, czym dłużej tym gorzej. Walczymy z dyskopatią rehabilitacją i nadzieją, że jeszcze czas wsiąść do pociągu, czasami nie zdążymy (ciarki przechodzą). Wszyscy rozpoczęliśmy podróż, czeka nas wiele przystanków, ale najważniejsze jest wsparcie takich jak my. Piotr wsiadł do ekspresu, ja do osobowego, dojedziemy do tych samy stacji , tylko w innym czasie. Margotko trzecia operacja, jesteś dzielna. Mi zaproponowano na wizycie kontrolnej 3 m-ce PO, kolejną na C4/C5, system obronny wyłączył myślenie. Teraz walczę, podróżuję osobowym i wypatruję następnego przystanku byle jak najpóźniej.
Było tak pięknie, cieplutko i jak zwykle długi weekend majowy a tu deszcze. Wyjeżdżam na łono natury, mam nadzieję podładować akumulator, przyda się do dalszej walki. Wszystkim dużo pogody ducha, odpoczynku i dni bez stresu.
Jeszcze jedno, szyjki PO delikatnie masujcie blizny nawet jak pobolewa. Najważniejsze uniknąć dużych zrostów w środku.
Dana 2009-08-03 - wypadek 2009-09-09 - pierwsze MRI zalecana operacja 2012-06-19 - drugie MRI 2012-10-29 - operacja C5/C6 i C6/C7 implanty stałe
Wtajemniczona
28-04-2013, 18:28:06

Właśnie dzięki twojej radzie Danusiu od kilku dni masuję tę moją bliznę. Nadal mam jeszcze zgrubienia ale jakby ciut zmiękły. Jedynie co to blizna jest teraz bardziej czerwona no i przy masowaniu trochę boli, zwłaszcza pośrodku szyi. Dziękuję Ci za radę i życzę udanego wypoczynku na łonie natury
Forumowicz
28-04-2013, 18:39:25

Witam PERYSKOPKI.Dziś odpoczywam po wieczorku porzegnalnym.Oczywiście spacerek brzegiem morza i zbieranie bursztynów na nalewkę w toku
Bognaj ---już pracuje od 4.04.13.Jestem na urlopie.Jak bedę na wachtach mogę liczyć na mały luz.Poza tym ta decyzja jest moja związana z nieprzekroczeniem 272 dni.Niemniej to z moim operatorem ustaliłe tą decyzję.Idąc dalej stawałem przed lekarzem medycyny pracy i on mnie przywrócił do pracy i wydał morskie świad. zdrowia.Czasami miałem takie przebłyski by nie rezygnowac ze świadczenia.Decyzja przemyślana do końca z lekarzem.Za 2 miesiące kontrola nastepna.Jestem pewny raz obranego kursu-ale powoli.Co do wiary to myslę ,że jest istotnym elementem jesli chodzi o mnie.Wierzyć to znaczy zyć.
Stokrotko--------wiem--------OSTROŻNIE------jak z jajkiem.
Pozdrawiam WSZYSTKICH BOLESNYCH
piotr19 C-5/C-6,C-6/C7,implanty ;Peek Prevail stabilizacja C-5-C6-C7,4 śróby operacja;13.11.2012.
Wtajemniczona
28-04-2013, 20:27:28

Aga "Tomaszek" zalecił masowanie, zgrubienia nie są mile widziane a powstają i dają o sobie znać. Co do blizny to moja była ładna, taka bialutka-niewidoczna, obecnie jest czerwona. Może szyjki nam podpowiedzą czy to normalne?
Piotrze życie nas nie rozpieszcza, pracować trzeba, ale ostrożnie. Życzę pozytywnej kontroli po morskich wyczynach. Co do wiary popieram, zawsze podniesie na duchu, jest po co żyć
Pozdrawiam
Dana 2009-08-03 - wypadek 2009-09-09 - pierwsze MRI zalecana operacja 2012-06-19 - drugie MRI 2012-10-29 - operacja C5/C6 i C6/C7 implanty stałe
gość
29-04-2013, 08:46:04

hejka dyskopatycznii sympatyczni .
Ostatnio odwiedziłem neurochirurga jak przystało schorowanemu człowiekowi. Powód blachy, nowe MRI szyjki. Oczywiście, dwa poziomy operacyjne. Zaczęliśmy zgłębiać temat i usłyszałem - Statystycznie lepiej operować, ale będąc na pana miejscu, bardzo bym się zastanowił nad operacją.
Proszę bez komentarzy, zdradzam fakty z osobistych rozmów miedzy mną a katem, który jest człowiekiem.
Kat do skazanego:
- Jakie jest pańskie ostatnie życzenie?
- Chciałbym się napić szampana, ale pod jednym warunkiem, wybiorę sobie rocznik.
- Zgoda. Jaki to ma być rocznik?
- 2040
miłego, irek
krak62
Początkująca
29-04-2013, 08:58:46

Witajcie szyjki
Irku, decyzja musi byc Twoja i tylko Twoja
Ja swojej nie żałuję a wręcz odwrotnie. Życzę Ci odwagi w podjęciu takiej czy innej i siły, którą masz i zarażasz nas wszystkich na forum.
Ja dostałam wezwanie do ZUS na 9 maja. Składałam wniosek o świadczenie rehabilitacyjne i o rehab. w ramach prewencji ZUS i to pewnie jest związane tym, ale i tak jak przed każdym wyjazdem do ZUS mam ból brzucha
Pozdrawiam cieplutko
Wczo­raj do ciebie nie na­leży. Jut­ro niepew­ne... Tyl­ko dziś jest twoje. Jan Paweł II 02.04.2013 Discektomia z implantacją C5/C6- implant DIVA nr 5 (Optima PEEK) Firmy Novaspine
gość
29-04-2013, 09:10:49

tysiu, ból brzucha zostaw sobie na inne okazjeW twoim przypadku ZUS to pikuś, olej to i baluj. Przed nami wielka majówka.
Dużo słonka i pogody ducha, trzymajcie się . Tylko pozytywne myślenie, oddala głupot wiele
miłego, irek
krak62
Wtajemniczona
29-04-2013, 09:18:42

Do Irkowej zachęty balowania majówkowego dla wszystkich szyjek i ja się dołączam!
Dużo spacerów na łonie natury - z niej można czerpać naprawdę wiele sił i pozytywnego myślenia, nawet jak to słonko (bynajmniej u mniecoś niemrawe dziś.
Właśnie czekam na rehabilitanta, co by kolejny zestaw ćwiczeń z cyklu-"majówkowe odprężenie" mi pokazał czego i Wam życzę!
Ela
Wtajemniczona
29-04-2013, 17:59:24

Irek zachęca do majowego balowania, mam nadzieję że pogoda choć trochę odpuści. W planach wspaniałe wycieczki do lasu i kociołek-żeliwny kociołek napchany warzywami i mięsem, opalany drewnem. Musicie uwierzyć zapach i smak palce lizać. Nie ważne że tłuściutko i kalorycznie, za to wesoło, humory dopisują nawet jak pada. Tysiu ja też czekam na wezwanie z ZUS, jestem już weteranką tyle razy tam byłam i za każdym razem podnoszą mi ciśnienie. Za radą Irka, odpuść sobie ból brzucha, do 9 maja daleko. Byłam na komisji 2 m-ce PO, lek. med. chciał mnie uzdrowić, nie daj się. Wszystkim słonka i pozytywnych myśli.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: