Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29021)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Wtajemniczona
11-01-2013, 15:06:00

Zaczeliście o broni i teraz każdy się boi odezwać...
Jak zdrowie? U was tez tak biało?
Piotr jak moczenie sie w wannie?
Ja od poniedziałku zaczynam rehabilitacje, dostałam masaż na ramiona żeby mięśnie rozluźnić, pole magnetyczne i galwanizacje na moja drętwiejącą rękę.
Kontrola u operatora 19.01 zobaczymy co on powie, w końcu niedługo 3 m-ce od operacji.
Pozdrawiam
Kasia 2010-10-11 - nieszczęśliwy wypadek 2012-03-07 - MRI z potwierdzeniem dyskopatii 2012-10-23 - Operacja C5-C6 - implant stały Cervios PEEK
Początkująca
11-01-2013, 15:28:36

Pytasz czy biało? Na Dolnym Śląsku biało, aż za biało bo spadłam dzisiaj ze schodów na stacji Wrocław Gł.
Na szczęście chyba nic mi się nie stało bo ruszam głową, ale jestem trochę obolała. Schody z peronu szóstego ( kto zna tę stację to wie o czym piszę) były w ogóle nie odśnieżone, pod spodem lód a na wierzchy warstewka świeżego puchu. Bardzo uważałam schodząc, trzymałam się poręczy jak starowinka, i tuptałam noga za nogą, ale mimo wszystko poślizgnęłam się i zjechałam z kilku ostatnich schodów. Całe szczęście, że jakiś miły pan pomógł mi się pozbierać bo chyba nie dałabym rady sama
Tak, że UWAŻAJCIE na siebie
Taki, co lubi wcześnie wstawać - ranny ptaszek w głowę
Forumowicz
11-01-2013, 16:31:38

Witam WSZYSTKIE PERYSKOPKI.Nad morzem mokro i biało morze szumi przyjemnie.Kasiek wanna z masażem dostalem kompleksowym automatycznym,te pole to na stany zapalne czyli gojenie naszych ran pooperacyjnych.U mnie kontrole wyznaczylem na 13.02.13-operator sie zgodzil tylko znowu będę robił zdjęcia rtg szyjnego-ale to pikuś.Perpetum trzeba uwazac- samochód-odsniezenie kosztowało mnie 1 piwo ale to też pikuś.Cisnienie w normie chociaz po próbie dostania sie do rodzinnego mocno wzrosło-rozsądek zwyciężył odpuścilem sobie kontrole .Nastepna próba w poniedziałek.Buraczek a w pakiecie jest proca ,a moze rzut granatem to tez można rozerwać sie-żart.Dawno temu byłem mocno militarny do 1992r.Teraz jestem pokojowo nastawiony-co do zabawy tez.Po tych masazach wodnych czuje sie jak bez mała NEPTUN.Pozdrawiam bolesnych tych przed i po.piotr
piotr19 C-5/C-6,C-6/C7,implanty ;Peek Prevail stabilizacja C-5-C6-C7,4 śróby operacja;13.11.2012.
Wtajemniczona
11-01-2013, 21:46:24

witam wszystkie szyjki i te przed i te po.
We Wrocławiu biało i niebezpiecznie , ślisko jak to we Wrocławiu, nic nowego. Miałam okazję dzisiaj pomaszerować po tych wspaniałych chodnikach brr Musiałam się stawić na kontrolę w ZUS-ie i pragnę się z wami podzielić swoimi przeżyciami. Wystarczyło samo dotarcie do ZUS, wiadomo parking przed to tylko dla pracowników. Ślisko, nieprzyjemnie, ale był przy mnie mąż, zawsze to asekuracja przed upadkiem. Noc na zmianę pogody dała mi się we znaki, spałam tylko trzy godziny, więc prochy poszły w ruch. Czekanie na krzesełku na swoją kolejkę też dołożyło swoje. Musiałam nieźle wyglądać jak weszłam do Pani orzecznik . Od progu mnie przywitała w swoisty sposób. Jestem ciekawa jak długo uczą tych ludzi takiej uprzejmości. Nie zdążyłam dobrze usiąść na krzesełku, a pani do mnie, że jestem dwa miesiące po operacji to powinnam skakać jak młoda kózka . Zrozumiałam ,że będzie ciężko, bo pani nieźle nastawiona. Byłam na prochach to mnie trochę wyciszyły i dobrze. Przeżyłam walenie młoteczkiem po rękach i nogach, jutro będę miała siniaki. Nie dałam się choć na języku było nie jedno niecenzurowane słowo. Miała tylko szczęście ,że nie zabrała się do kręcenia moją obolałą głową bo bym tego nie wytrzymała. Wystarczy , że nacisnęła mi szyję, aż przysiadłam .
Uprzejmie rzuciła coś o rehabilitacji i wypisała przedłużenie świadczenia rehabilitacyjnego na 4 m-ce . Dotarłam do domu i musiałam te przyjemności odespać. Szkoda, że nie mogę skorzystać ze słomki ani z dolewki dla uczczenia pozytywnej decyzji. pani orzecznik może jakaś szyjka wzniesie toast?
Perpetuum znam dobrze ten peron, parę lat jeździłam pociągiem do pracy, nic fajnego. Po remoncie jest o niebo ładniejszy, choć dalej niebezpieczny.
Piotrze, szum morza fajnie wycisza, potrzebna Ci jeszcze ta wanna?
Ja jadę do operatora w lutym, z nowym rtg, będzie już trzy m-ce PO, zobaczymy co powie o rehabilitacji.
Pozdrawiam
Danka 2009-08-03 - wypadek 2009-09-09 - pierwsze MRI zalecana operacja 2012-06-19 - drugie MRI 2012-10-29 - operacja C5/C6 i C6/C7 implanty stałe
gość
12-01-2013, 08:45:05

Cześć
Dana dla Ciebie, Piotra oraz wszystkich Szyjek:
"..Wypij Ty, wypiję ja,
Nalej mi i w górę szkła.
Za zwycięstwo w bitwach stu
Pijmy Bracia dzisiaj tu..."
===============
Pytanie, czy ktoś z miłych uczestniczek, uczestników forum przerabiał temat pt. - Zespół uciskowy nerwu łokciowego
Tak tylko pytam, wczoraj kopali mnie dziwnie prądami, i padło takie stwierdzenie dotyczące mojej skromnej osoby. Kolejna nowość, im dłużej człowiek żyje, tym więcej się uczy.. na sobie lub inni się uczą na mnie. Co może doprowadzić spokojnego człowieka do rozstroju wszystkich nerwów.
O Broni należy skończyć, nadszedł czas roztrojenia jaźni. Teraz piszemy o Waci:
Przychodzi facet do sklepu i się pyta:
-Czy są gacie na wacie?
-Nie, nie ma
- Widzisz Wacia nie ma na ciebie gaci, idziemy do domu.
Dzisiaj wszyscy trzymają kciuki za polskich skoczków, wszak w Zakopanem nasi muszą wygrać.
=============
Antoni Macierewicz po upadku Małysza na Wielkiej Krokwi w 2010 roku:
- Adam Małysz nie powinien w tak ciężkich warunkach w ogóle podchodzić do lądowania.
===============
miłego,irek
krak62
Wtajemniczona
12-01-2013, 10:36:08

Witam
dzisiaj już lepiej, pogoda się ustabilizowała, we Wrocławiu sypie śnieg Samopoczucie lepsze i żyć się chce. Irek dzięki za toast, słomki w użyciu, tylko z umiarem:
Piotrze ta wanna Ci służy. Jak neptun będzie wyłaniał się z morza to daj znać. Przyjadę zobaczyć i neptuna i nasze morze, dawno tam nie byłam.
Obecnie we Wrocławiu rozważana jest możliwość rekonstrukcji fontanny Neptuna która została wzniesiona na Nowym Targu w 1732 roku, a została zniszczona pod koniec II wojny światowej. Daleko od morza, ale jest szansa że będziemy mieli swojego Neptuna. Neptun – w mitologii rzymskiej to bóg wód, chmur i deszczu.
Pozdrawiam
Danka 2009-08-03 - wypadek 2009-09-09 - pierwsze MRI zalecana operacja 2012-06-19 - drugie MRI 2012-10-29 - operacja C5/C6 i C6/C7 implanty stałe
Wtajemniczona
12-01-2013, 10:54:49

Irek
Nie chce sie chwalić ale ja mam i takie różności jak
lewa łapka:
Zespół kanału łokciowego
zespół kanału nadgarstka
Zakleszczające zapalenie ścięgna -kciuka(trzaskający palec)
prawa łapka
zespół kanału nadgarstka
Zakleszczające zapalenie ścięgna -kciuka
poza tym rwy barkowo-ramienne
dyskopatie do "wyboru" w zależnosci od punktu leżenia,stania,chodzenia,siedzenia...
A poza tym brak sił aby to wszystko ogarnąć
Miałam EMG- prądami i nawet igły pod prądziochami(bo badanie robia czasami tylko przykładajac płytki a ja i igiełki miałam),ale ja tam nic nie czułam tylko łapki mi jak odrzutowce latały i niestety wyrok był jeden :NÓŻ
Tego łokciowego to nie ruszałabym,chyba,że to mocno trzyma(ja nie robię choć mam sporo).Ja mam tak że jak uderze sie o łokieć to mi prądy do dwóch małych palców(i do kciuka też-ale to inna para kaloszy),a poza tym mam drętwienia w małym i serdecznym palcu a dodatkowo jak zginam palce to nie mogę ich wyprostować.A jeszcze jak próbuję je wyprostować na siłe to mi tak strasznie strzelają i ból do papci sięga.
Można to "potraktować" róznymi zabiegami ale musi to być jakaś intensywna inwestycja.(terapia manualna,elektrostymulacja,tens,wirówki na łapki,ultradzwieki,poza tym kładz sobie sobie ciepłe "żelki"
Ja juz tak sie kulam sporo czasu z tymi łapkami.Nawet długopisu nie utrzymam.
gość
12-01-2013, 11:17:27

kazulu 2013-01-12 11:54:49 Irek
Nie chce sie chwalić ale ja mam i takie różności ,a poza tym mam drętwienia w małym i jeszcze jak próbuję wyprostować na siłe do papci sięga.
Kasiu bardzo dziękuję za szybką odpowiedź. Dam sobie radę, cieszy mnie jedno, że nie tylko mnie to dopadło. A może teraz każdy chciałby to mieć.
Wiem, odczuwam z łapami jest super, ku..wa, na kompie ledwo piszę a jakiegoś zas..nego tableta kupiłem, co utrzymać go nie mogę.
Tak na serio to obecnie tylko cztery poziomy do zabiegu, dwa szyjka plus dwa lędźwiowy i te pop..ne nadgarstki, łokcie itp. itd.
Oki, i wszystko będzie dobrze.
Zdrówka mili, łączę się z Wami myślami w każdej chwili.
Co byśmy czasami na zdrówko coś obalili.
miłego, irek
krak62
Wtajemniczona
12-01-2013, 11:33:06

spoko,będziemy pozaszywani na fesss po tych akcjach szyjkowo-lędzwiowo-łapkowych.
Ja też czekam na przeróżne zabiegi operacyjne, i juz mam propozycje tylko tak ciężko sie zdecydować bo tam jest plazma a w innym toaleta w pokoju.
Żartuje oczywiscie.
Jest ciezko,bo jednak teraz to liczy sie dobry operator,bo ja juz miałam zrobioną jedną łapkę i CO?,wielkie nic czyli poprawka na lewiźnie(lewa łapka)
muszę gdzieś chyba wyjechać i zostawić to wszystko!!!
Nie! nie uciekam tylko daje sobie czas...
gość
12-01-2013, 11:46:32

Kaśka, spoko najlepszy operator to przecież Polak Janusz Kamiński
http://www.filmpolski.pl/fp/index.php/1119895

Ja też nie uciekam, do końca życia mam czas
irek
krak62

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Zaniki korowe
Witam mam 46 lat i ostatnio neurolog wysłała mnie na badania z powodu bólów głowy które męczą mnie od ponad 20 lat i wyszło coś takiego z badania:/ kazała powtórzyć za rok ale chciałem zapytać czy ktoś może miał coś podobnego?
gość
Wynik TK??
Dzień dobry. Odebrałam dzisiaj wynik TK głowy. Opis jak niżej : Dostępne w badaniu struktury mózgowia i przestrzenie płynowe przedstawiają się typowo. AYMETRIA SZEROKOŚCI ROGÓW SKROBIOWYCH - PRAWY SZERSZY 7 MM. Układ komorowy mózgu nieposzerzony, bez cech przemieszczenia. Struktury kostne typowe. Moje pytanie - co oznacza ten fragment o asymetrii szerokości rogów? Czy to coś strasznego?
gość
Prośba o pomoc
Dzień dobry, Jestem studentką pedagogiki o specjalności WWR i w przyszłym roku będę bronić pracy magisterskiej. Praca będzie dotyczyć dzieci z afazją i potrzebuję 2 przypadków do porównania z innymi, które już posiadam. Jednym z przypadków jest moja córka, która uczęszczała do poradni p-p. To ze względu na nią wybrałam taki kierunek studiów. Chciałabym prosić o wgląd do dokumentacji dziecka, oczywiście za zgodą rodzica. Żadne dane nie będą upublicznione. Bardzo proszę o pomoc w poszerzaniu wiedzy innych rodziców i specjalistów. Będę bardzo wdzięczna za każdą informację. Z poważaniem, Dorota Kozak
gość
Mielopatia - wymiar rdzenia 4mm
Cześć, mam zdiagnozowaną dyskopatia na poziomie C5 C6 i C6 C7. Dodatkowo też rozwinęła się już mielopatia / ucisk na rdzen bo wymiar strzałkowy wynosi tylko 4mm. Neurochirurg na razie nie widzi konieczności operacji bo nie mam ciężkich objawów. Aktualnie to lekko obnizona sila miesniowa w rekach, sporadyczne uciski w okolicach karku. Mam tez mrowienie lewej polowy twarzy ale powiedzieli ze to z innego powodu (mam tez zmiany w mozgu). Badania neurologiczne w normie. 2 fizjoterapeutów odmówiło rehabilitacji bo nic się już nie da zrobić a nie chcą zaszkodzić. Nie wiem co robić. Z jednej strony po co się operować jeśli objawy nie są mocno dokuczliwe, z drugiej strony nie chce żeby było za późno... Doradźcie proszę
Reklama: