Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29017)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Wtajemniczona
08-01-2013, 23:37:58

Powiało optymizmem, odgarniamy ciemne chmury. Z tymi słomkami to jeszcze poczekam, bo w piątek mam kontrolę z ZUS. Płetwy mam, ale dno morskie brrr, lepiej ciepłe słońce i te słomki z parasolkami.
Czy ktoś wie od kiedy można już gdzieś polecieć?
Pozdrawiam
Danka 2009-08-03 - wypadek 2009-09-09 - pierwsze MRI zalecana operacja 2012-06-19 - drugie MRI 2012-10-29 - operacja C5/C6 i C6/C7 implanty stałe
Forumowicz
09-01-2013, 06:32:04

kazulu 2013-01-08 18:24:51 Kurcze czy coś przespałam?
raf
łap go za pośladek
ja to mogę łapać za pośladek ale JĄ
"Denerwowanie się to zemsta na własnym zdrowiu za głupotę innych"
Wtajemniczona
09-01-2013, 07:42:26

Hm ja te słomki chciałam przytachać nie do pływania tylko do łyczka winka-bo karnawał jest,Tak do towarzystwa wypadałoby i tabsów mniej aby używać,a tu wszyscy juz chcą w syrenki sie przemieniać i skarbów szukać.
Kasia
gość
09-01-2013, 08:55:05

niunqa 2013-01-08 15:28:27
Irek, gdzie byłeś jak cię nie było? :P
Jak mnie nie było to..... byłem tam gdzie miałem być. A gdzie będę to się okaże
=========================
Baba u lekarza:
- panie doktorze strasznie mnie boli w nosie.
Lekarz zobaczył.
- no tak, pani koza zdechła.
========================

miłego
irek
krak62
gość
09-01-2013, 14:43:47

Oki. dzisiaj znowu ciągnę........ solówkę
=============
Gaździna budzi bacę w środku nocy.
- Stasek, pchła mi chodzi po plecach, złap ją i zabij.
-Zapal światło- doradza zaspany baca - jak Cię zobaczy, to sama zdechnie ze strachu.
==========
Ksiądz zgubił się w górach, spotyka bacę:
- Baco którędy do Zakopanego?
- A, za ile?
- Jak to Baco za ile. Za Bóg zapłać....
- A, to niech was Bóg prowadzi....
==================
Dyski wchodzą w swoje dawne położenia.. adin, dwa, tri... Jesteśmy w trójkącie bermudzkim. I wszystko będzie dobrze
irek
Jeszcze coś, dla ludzi morza.
Idzie baca brzegiem morza.
Słyszy głos kapitana ze statku:
-Ahoj baco co tam robicie?
-A h o j Was to obchodzi- odpowiada baca.
miłego
krak62
Początkująca
09-01-2013, 15:05:02

Może coś z naszego ogródka??
==================================
Przychodzi facet do neurochirurga z okropnym bólem głowy i odcinka szyjnego kręgosłupa.
Lekarz po zbadaniu pacjenta mówi:
-Drogi panie niestety schorzenie jest paskudne. Aby ratować pańskie życie trzeba natychmiast usunąć panu jądra, bo to właśnie one nabrzmiały chorobowo i powodują taki ucisk, że odczuwa pan wszystkie dolegliwości i zagraża to pańskiemu życiu.
Facet zmartwił się okropnie, ale co zrobić. Chcąc uchronić się od potwornego bólu i ratować życie zgadza się na operację. Po zabiegu wychodzi smutny, przecież stracił jądra, ale dla poprawy humoru postanawia kupić sobie coś ładnego. Idzie do markowego sklepu z ubraniami. Od progu wita go miły sprzedawca.
-Dzień dobry, czym mogę służyć.
-Chciałbym kupić sobie garnitur.
-Proszę bardzo, na szanownego pana rozmiar 52
-Tak ma pan rację!- cieszy się nasz pacjent – świetne oko do rozmiarów!
-Dziękuję panu, to mój zawód! To może do garnituru nową koszulę pod kolor? Rozmiar kołnierzyka 42- proponuje dalej sprzedawca.
-Bardzo chętnie!
- To może jeszcze nowe buty i skarpetki do nich, rozmiar 44?- proponuje dalej sprzedawca
-Poproszę, miło u pana kupować, świetnie pan dobiera rozmiary.
-Dziękuję panu, to mój zawód. To może jeszcze dla dopełnienia garderoby nowe slipy? Dla pana rozmiar XL – doradza sprzedawca.
- Oj, przykro mi ale tu się pan myli, noszę slipy rozmiar M – zwraca uwagę nasz pacjent.
-Niemożliwe szanowny panie, na pewno pański rozmiar to XL, gdyby założył pan M, miałby pan taki ucisk na jądra, że spuchły by panu tak, że dawały by ucisk na nerwy, a wtedy bolałaby pana głowa i odcinek szyjny kręgosłupa, że nie mógłby pan wytrzymać. NA PEWNO nosi pan XL!!!
==================================
Taki, co lubi wcześnie wstawać - ranny ptaszek w głowę
Forumowiczka
09-01-2013, 15:27:36

a ja tak trochę obok tematu ale........ na temat :)
Wczoraj byłam u osteopaty na kolejnych zabiegach i wyobraźcie sobie pierwszy raz odczułam (bo do tej pory po prostu chciałam żeby tak było), ze tak cala gadka o powięziach i o bólu który może pochodzić ze zrostów JEST PRAWDĄ.
Miałam rozluźniane powięzie w okolicy karku i w pewnym momencie jak miałam lekko dotykane powięzie na szyi z lewej strony to równocześnie poczułam cień bólu w lewym przedramieniu. Oczywiście od razu to zgłosiłam i usłyszałam, ze to całkiem normalne bo to jest powiązane i ból się przenosi.
Wow!!!
Potem drugi raz - i znów to samo!
faktycznie dotknięcie pewnych okoli szyi (wcale nie mocne) przenosi lekki ból do przedramienia.
nie byłabym sobą gdybym tego nie popróbowała na koleżance z pracy

ona nie ma zrostów, wiec u niej lekkie przemieszczanie powięzi w szyi spowodowało mrowienie w przedramieniu (u mnie ból).
w mojej sinusoidzie obaw: dobrze/źle/dobrze/źle..... będę teraz chyba bardzo długo na "dobrze" .
pozdrawiam was (a samotny biały żagiel Irka "solo" w szczególności....)
Asia
gość
09-01-2013, 15:30:15

Puki jestem, info dla wszystkich z Kraka, Małopolski. Załoga ze Szpitala św. Rafała, przenosi się na wiosnę do Szpitala J.Dietla, ul Fosza. Tam mają stworzyć oddział kochanej neurochirurgi.
============
Różnica pomiędzy błędami literata a lekarza jest taka. Błędy literata można pokryć korektorem, natomiast lekarza tylko ziemią.
================
Asiu, dalej kłopoty z kręgosłupem, cała się rozluźnij.
miłego,irek
krak62
Forumowicz
09-01-2013, 15:34:20

Dobry dzionek-Dzieki wam wesoły-perpetum/dobre/,Irek to z morzem bije wszelkie rekordy.Powiem tak bez tabsów jest świetnie,a teraz to ta słomka to bedę wciągał, że az miło w granicach rozsądku.----Przychodzi pacjęt do lekarza z wynikami.Lekarz oglada je i stwierdza -pan pije alkochol?Na co pacjęt -nie panie dokrorze.Ja tylko dolewam co wyparuje.pozdrawiam wszystkich bolesnych.piotr
piotr19 C-5/C-6,C-6/C7,implanty ;Peek Prevail stabilizacja C-5-C6-C7,4 śróby operacja;13.11.2012.
gość
09-01-2013, 16:11:29

Piotr, kogo tu coś boli. Wszyscy dolewają jak coś wyparuje.
===================
Idzie pijany Kowalski przez ulicę. Raz się zaśmieje raz pomacha ręką. W końcu podchodzi do niego jakiś facet i pyta:
- Co pan sie tak śmiejesz?
- Opowiadam sobie dowcipy.
- A dlaczego machasz pan ręką?
- Bo niektóre już znam
==================
irek
krak62

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: